iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
28 Mayıs 2019 Salı - 10:57

HAVAŞ'TAN BİR ''İLK'' DAHA

Havaş, IATA'nın geliştirdiği seyahat belgesi gerekliliklerini daha hızlı ve güvenilir hale getiren yeni Timatic Mobil uygulamasını faaliyetlerine taşıyan dünyadaki ilk şirket oldu

HAVAŞ TAN BİR  İLK  DAHA
Losev-1

Türkiye, Letonya ve Suudi Arabistan’da toplam 30 havalimanında 200’den fazla havayolu şirketine yer hizmetleri sağlayan Havaş, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) vize ve pasaport işlemlerinde ülkelere göre farklılaşan yasal düzenlemelerin yer aldığı rehberini mobil platforma aktarmak üzere geliştirdiği Timatic Mobil uygulamasını yolcu hizmetlerinde kullanmaya başlıyor. Geniş veri tabanı ve sürekli güncelleme desteği bulunan Timatic Mobil uygulaması, check-in işlemlerinde yolcuların seyahat belgelerinin mobil cihazlarla taranarak güncel vize düzenlemeleriyle eşleştirilmesine ve pasaport kontrollerinin daha güvenilir ve hızlı gerçekleştirilmesine imkan sunuyor.

Timatic Mobil uygulamasına ilişkin anlaşma kapsamında, Havaş’ın bu yıl sponsorları arasında yer aldığı IATA Uluslararası Yer Hizmetleri Konferansı’nda imza töreni düzenlendi. Törende, Havaş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bozdemir ve IATA Havalimanı, Yolcu Kargo ve Güvenlik’ten Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Careen yer aldı.

Havaş Genel Müdürü Kürşad Koçak, ‘’IATA ile işbirliğimizden, ve Timatic Mobil uygulamasının dünyadaki ilk kullanıcısı olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Yeni teknoloji ve çözümlerle faaliyetlerimizi geliştirerek yolcu ve havayolu müşterilerimizin memnuniyeti odağında ilerliyoruz. Bu doğrultuda, belge kontrol süreçlerine yeni bir yaklaşım getiren Timatic Mobil uygulamasını, yolcu hizmetlerimize taşıyarak mobil platformdan en güncel veriler ile daha kısa sürelerde hizmet sunmaya devam edeceğiz. Uygulama, hukuki dildeki yasal düzenlemelerin karmaşıklığını ortadan kaldırarak vize ve pasaport kontrollerine hız kazandırıyor. Ayrıca, sürekli değişen ülkelere giriş şartları ve kişiselleştirilmiş verileri eşleştirerek sistem analizleriyle güvenilir sonuçlar sağlıyor. Bu anlamda, uçağa kabul işlemlerindeki olumlu yolcu deneyimini daha da yukarı taşıyacağımıza inanıyorum. Faaliyetlerimize yatırımlarımızı sürdürerek havayolu işbirliklerimizin tercih edilen iş ortağı olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

IATA Havalimanı, Yolcu Kargo ve Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Careen, "Sıklıkla ve düzenli olarak değişiklik gösteren vize ve ülkeye giriş koşulları göz önünde bulundurulduğunda, Timatic kontrolleri yolcu kabul sürecinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Timatic Mobil uygulaması yer hizmetleri desteği veren personelin, Timatic veri tabanına her yerden ulaşmasına imkân sağlayan, otomatik seçeneklerin bulunamadığı durumlarda hizmet kapsamını genişleten bağımsız bir çözümdür. Yeni mobil tarama özelliği ile aracı kurum veya kişilerin standart olmayan ve farklılık gösteren pek çok seyahat dokümanı ve vize türünü taramaları sağlanır. Bu da yolcuların uçağa biniş öncesi süreçlerini iyileştirirken, seyahatleri daha sorunsuz hale getirir. Havaş'ı, Timatic Mobil uygulamasını dünyada kullanmaya başlayan ilk yer hizmetleri şirketi oldukları için kutluyorum" dedi.

Geniş veri tabanı ve sürekli güncelleme desteği bulunan Timatic Mobil uygulaması, check-in işlemlerindeki vize, pasaport ve tüm seyahat belge kontrollerinin, geleneksel kaydırma okuyuculardan farklı olarak mobil platformdan akıllı tarayıcılarla gerçekleştirilmesini sağlıyor. Pasaport, vize, oturma izni ve kimlik kartlarının mobil cihazdan taranarak sisteme aktarılması ve ülkelerin farklı yasal düzenlemelerinin kişisel verilere göre analizini gerçekleştiren uygulama, yolcu kabul işleminde en hızlı ve doğru sonuçları sunuyor. Uygulama ile, check-in, bagaj kabul ve biniş işlemleri kolaylaşırken, düzenli olarak güncellenen ülke giriş şartlarından kaynaklı olası eksik veri akışını da ortadan kaldırıyor.

 
ÜNLÜ ŞARKICI UÇAK KAZASINDA ÖLDÜ
 
GREV 80 UÇUŞU İPTAL ETTİRDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAMDİ TOPÇU’NUN DÜNÜ VE BUGÜNÜ
İbrahim Köktener yazdı...
AKINCI İHA HAVALANACAK
Türkiye’nin kendinden çok daha gelişmiş ülkelere İHA ihracatı yapar hale ...
737 MAX'DEN BU YAZ UMUT YOK
Federal Havacılık İdaresi (FAA) Boeing 737 MAX serisi uçakların yeniden ...
 
SUNEXPRESS'İN İLK A320 UÇAĞI
SunExpress’in ilk A320 uçağı bugün ilk uçuşunu gerçekleştiriyor
HEDEF "HİBRİT UÇAK" ÇÖZÜMLERİ
Airbus ve SAS, hibrit uçak çözümlerini keşfetmek için güçlerini birleştirdi
KATAR'IN İLK UÇAĞI İZMİR'E İNDİ
Qatar Airways'in ilk uçağı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yaptı
 
ROLLS-ROYCE SERVİS AĞINI GENİŞLETİYOR
Rolls-Royce geniş CorporateCare® müşteri tabanı için global Yetkili Servis ...
TURKISH CARGO BÜYÜMEYİ SÜRDÜRDÜ
Turkish Cargo, 2019’un ilk çeyreğinde büyüme ivmesini sürdürdü
RUTH BANCROFT LAW
Osman Gazi Baykal yazdı...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 14 °C 11 / 16 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •kaza
  •United Airlines
  •kabin memuru
  •turist