iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
30 Haziran 2014 Pazartesi - 11:29

HAVALİMANINDA “BÜYÜK VURGUN” İDDİASI

Hiçbir çevresel etkinin değerlendirilmediği, tüm hukuki mücadelelere rağmen geçen ay temeli atılan 3. havalimanı inşaatında büyük bir vurgun yapıldığı idda edildi

HAVALİMANINDA “BÜYÜK VURGUN” İDDİASI
Losev-1

CHP İstanbul Milletvekili ve Birgün Gazetesi yazarı Aykut Erdoğdu, ihalede havalimanı sahasının deniz seviyesinden yüksekliği 105 metre olarak belirlenmişken, 3 milyar avro olan hafriyat giderinden kısmak için nasıl 75 metreye indirildiğini yazdı.

3 Mayıs 2013 tarihinde dünyanın en büyük ihalelerinden biri yapıldı. İstanbul’un Kuzey Ormanlarına yapılacak 3. Havalimanı ihalesini 22 milyar 152 milyon avro veren Limak-Cengiz-Kolin-Mapa-Kalyon Ortak Girişimi aldı.

17 ve 25 Aralık tarihlerinde yapılan yolsuzluk operasyonlarında yine dünya tarihinin bilinen en yüksek tutarlı rüşvetlerinden birisinin 3. Havalimanı ihalesi için verildiği iddia edildi.

Fezlekede Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla 3. Havalimanı müteahhitlerinden 630 milyon dolar rüşvet topladığı ve bu paranın ATV-Sabah Medya Grubu’nun satın alınmasında kullanıldığı iddia edildi.

ATV-Sabah İddianamesine yansıyan dinleme tutanaklarından aklımızda kalan 630 milyon dolarlık rüşvet havuzunu organize ettiği iddia edilen Mehmet Cengiz’in “Milletin A.... Koyacağız!” sözü oldu.

Kot Vurgunu

3. Havalimanı ihalesinde katılımcı firmaların tekliflerini etkileyen iki temel belirleyici vardı: Hazine garantisi ve havalimanının kotu, yani deniz seviyesinden yüksekliği. Her iki konuda da büyük vurgun yapılıyor.

Bu hafta Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarından biri olan 3. Havalimanı inşaatı işindeki kot vurgununu açıklayacağım.

3. Havalimanı’nın yapılacağı yerde 160 metre yüksekliğe ulaşan tepeler ve -37 metre derinliğe inen göletler ve çukurlar bulunuyor. İhale şartnamesinde havalimanının deniz seviyesinden ortalama 105 metre yükseklikte olması öngörülmüştü.

Bu durumda 160 metreye varan tepelerin tıraşlanması ve -37 metre derinliğe inen devasa çukurların doldurulması gerekiyordu. Projenin ÇED raporuna göre havalimanı inşaatında öngörülen hafriyat miktarı 2,5 milyar metreküptü. İstanbul’un bütün hafriyatı 20 yıl boyunca buraya taşınsa bile yetmiyor.

Bu, projenin öngörülen sürede bitirilebilmesi için dışarıdan toprak taşınmasını gerektiriyor. Proje boyunca hafriyata harcanacak para yaklaşık 3 milyar avro. Yani projenin en ağır maliyet kalemi.

İhaleye katılmayı düşünen büyük inşaat şirketleri bu durumu çok iyi biliyor. İhale öncesinde havalimanı inşaatı ile ilgili “Soru-Cevap Kısmında” kotun düşürülüp düşürülmeyeceğini soruyor. İhaleyi yapan Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü kotun düşürülmeyeceğini söylüyor. Bunu bir de yazılı soruyla soruyorlar. DHMİ kotun düşürülmeyeceğini tekrar söylüyor.

Şu günlerde bütün bürokrasi ve iş dünyası 3. Havalimanının kotunun 30 metre düşürüldüğünü konuşuyor. Deniz seviyesinden ortalama 105 metre yükseklikte  olması gereken havalimanının yüksekliği ortalama 75 metreye indiriliyor. Yetkililer sorulan sorulara kaçamak cevaplar veriyor.

Aldığım bilgilere göre kotun düşürülmesi konusunda müteahhit firmaların büyük baskısı var. Bu baskının Erdoğan aracılığıyla yapıldığını tahmin etmek güç değil. Bu ve benzeri şaibeli işlemleri kabul etmeyen Ulaştırma Bakanı hasta. Hastanede yatıyor. Bürokratlar kot düşüklüğüyle ilgili imza atmak istemiyor. Emekliliği veya istifayı düşünen bürokratlar var.

3. Havalimanı’nın proje alanı yaklaşık İstanbul’un Beyoğlu, Bayrampaşa veya Zeytinburnu ilçeleri kadar. Kotu düşürerek müteahhite ihale sonrasında sağlanacak maliyet avantajının boyutunu kafasında canlandırmak isteyenler Beyoğlu, Zeytinburnu veya Bayrampaşa ilçesinin tamamını 30 metre yükseltmek için ne kadar para harcanması gerektiğini düşünsün.

Projenin ilk haliyle yaklaşık 3 Milyar avro olan hafriyat maliyeti kotun 30 metre düşürülmesiyle yaklaşık 1 Milyar avro’ya iniyor. Yani bir tek işlemle müteahhitlerin cebine 2 Milyar Avro para konuluyor.

Edimin İfasına Fesat

Türk Ceza Kanunu’nun 236. Maddesi’ne göre “... Yapım ihalelerinde eserin veya kullanılan malzemenin şartname veya sözleşmesinde belirlenen şartlara, miktar veya niteliklere uygun olmamasına rağmen kabul edilmesi ...” suç teşkil ediyor.

Şartname ve sözleşmede 105 metre yükseklikte öngörülen havalimanı kotunu 75 metreye indirerek müteahhitlere 2 milyar avro kaynak aktarılması Türk Ceza Kanunu’na göre ‘edimin ifasına fesat karıştırma’ suçunu oluşturuyor. Çünkü havalimanının kotunun düşürüleceği ihale öncesinde diğer şirketler tarafından bilinse verilecek teklif en az 2 Milyar Avro daha yüksek olacaktı. Ortada en az 2 milyar avroluk kamu zararı var.

Bu durum hem Ulaştırma Bakanının, hem de bu değişikliğe imza atacak bürokratların da uykusunu kaçırıyor. Eğer Başbakan bu işlemin yapılmasını çok istiyorsa işlemleri kendisi onaylamalı ve Bakana ve bürokratlara yazılı talimat vermelidir.

Hava Mania

Havalimanının yüksekliğinin düşürülmesi sadece hukuki sorunlar çıkarmıyor, teknik sorunları da beraberinde getiriyor. Havalimanlarının çevresinde bulunan binalar belirli yüksekliği aşamıyor. Bu yükseklik sınırına ‘hava mania hattı’ deniyor. Hava mania hattını aşan binalar uçuş güvenliğini ciddi biçimde tehlikeye sokuyor. Havalimanının yüksekliği 30 metre düşünce etrafındaki bütün binaların yüksekliğinin de 30 metre düşmesi gerekiyor…

Aykut Erdoğdu’nun yazısının devamı için TIKLAYINIZ…

 
OY KULLANILACAK HAVALİMANLARI
 
ASIANA KAZA RAPORU VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yeter ! 30 Haziran 2014 Pazartesi 17:15

bir işimizde düzgün olsun artık yeter be !!! nedir bu açgözlülük ve para manyaklığı ???

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY YAZ SONUNDA TAŞINACAK
THY taşınma işlemini yaz sonuna ertelemek zorunda kaldı
JAPON DEVİ HONDA HAVALANDI
Japon HondaJet'in ilk test uçuşu ABD'de gerçekleşti. 2015'te vitrine çıkacak ...
BORAJET YENİ UÇAĞINA KAVUŞTU
Borajet yeni uçaklarına kavuştu
 
HAVASIZLIKTAN ÖLMÜŞ OLABİLİRLER
Kaybolan Malezya uçağındaki 239 kişinin havasızlıktan ölmüş olabileceği açıklandı
YERDE ÇARPIŞTILAR
Ryanair’a ait iki uçak yerde çarpıştı
YENİ REKOR 1326
Atatürk Havalimanı uçak trafiği bin 326'ya ulaştı
 
BTA KAPASİTESİNİ BEŞE KATLADI
Yiyecek ve içecek sektöründeki atılımları ile dikkat çeken BTA, 5 milyon ...
41 KERE MAŞALLAH
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) 41’nci kuruluş yıldönümünü kutluyor.
ATATÜRK’E GERİ DÖNÜYOR
Air Serbia Atatürk Havalimanı’na geri dönüyor
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •kaza
  •kriz
  •Qatar Airways
  •turizm