iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
26 Şubat 2018 Pazartesi - 16:44

HAVACILIK PSİKOLOJİSİ ENSTİTÜSÜ KURULDU

Türk Hava Yolları ve İstanbul Üniversitesi iş birliğinde Türkiye’nin ilk ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ kuruldu

HAVACILIK PSİKOLOJİSİ ENSTİTÜSÜ KURULDU
Losev-1

Küresel havacılığın nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak adına hayata geçirdiği farklı projeleri modern teknolojiye sahip uçuş eğitim merkezlerinde yürüten Türk Hava Yolları ile ülkemizin en köklü eğitim kurumu olan İstanbul Üniversitesi’nin ortak çalışmaları neticesinde Türkiye’nin ilk ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ kuruldu.

Türk Hava Yolları İnsan Kaynakları Başkanlığı koordinasyonunda Ocak 2017’de başlatılan ve geçtiğimiz ay başarıyla tamamlanan proje ile birlikte daha önce Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) ile yürütülen kokpit seçim süreçlerindeki teknik olmayan yetkinliklerin değerlendirildiği mülakatlar, bu ay itibariyle İstanbul Üniversitesi bünyesindeki ‘Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’nde düzenlenmeye başladı.

Türk Hava Yolları Genel Yönetim Binası’nda bugün düzenlenen lansman töreninde süreci değerlendiren Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi; “Bayrağımızı dünyanın 121 ülkesinde gururla dalgalandırdığımız gibi ülkemizde her geçen gün daha da yoğunluk kazanan yerlileşme ve millileşme çalışmalarına bu vesileyle de katkı sağlıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uygulamaya aldığımız programdan önce yurtdışından ithal ettiğimiz bu hizmeti bundan böyle ülkemizin değerli akademisyenlerinden temin etmiş olacağız. Bu, hem ülkemiz, hem de bizler için büyük bir onur” dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise İstanbul Üniversitesi’nin bu çalışma ile bilimsel bilgiden toplumsal olarak faydalanılmasını mümkün kıldığını vurgulayarak; “İstanbul Üniversitesi ve Türk Hava Yolları arasındaki iş birliği, ilerleyen zamanlarda kişilik envanteri uygulamaları, ideal profil çalışmaları gibi farklı düzlemlerde devam edecek. Önümüzdeki yıllar içinde, Üniversitemizin bilgi ve yetenek testlerini içine alan bir laboratuvar için de, yine Türk Hava Yolları ile iş birliği içinde olmayı hedefliyoruz. ‘İÜ Havacılık Psikolojisi Araştırmaları Enstitüsü’ ile bu ortak çalışmalarımızın, ilerleyen zamanlarda havacılık psikolojisi ve havacılıkta insan faktörleri alanında açılacak yüksek lisans ve doktora programları ve havacılık alanındaki bilimsel araştırmalarla da devam etmesini amaçlıyoruz” şeklinde görüş beyan etti.

Enstitünün ‘Psikiyatri’, ‘Psikoloji’, ‘Örgütsel Davranış’ ve ‘İnsan Kaynakları’ gibi konu başlıklarında uzman olan akademisyen ve psikologların oluşturduğu değerlendirme kurulu üyeleri bir yıl boyunca; ‘Türk Hava Yolları’, ‘Havacılık Kavramları ve Mevzuatı’, ‘Pilot Yetkinlikleri’ ve ‘Yetkinlik Bazlı Mülakat’ gibi konular üzerinde de uygulama ve gözlemleme imkânı buldukları eğitimler aldılar. 

Proje ayrıca, daha önce yurt dışından ithal edilen hizmete alternatif oluşturması, dünyanın sayılı havacılık enstitülerinden biri olma hedefiyle kurulması ve bu alanda nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine olanak sağlaması nedeniyle “YÖK Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde, “Üniversite Sanayi İş Birliği” ödülüne lâyık görülmüş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilmişti.

 
CORENDON AVRUPA’DA BÜYÜYOR
 
THY SİLAHI ÜCRETLİ TAŞIYACAK
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Pilot Aday Aday 11 Mart 2018 Pazar 14:26

Hayırlı olmadı ne yazık ki. İstanbul Üniversitesinin tek karar mercii olarak mülakat gerçekleştirdiği dönemde kendim de dahil olmak üzere onlarca adayın aldığı geribildirimler ve bu geribildirimlere olan itirazlarından anlaşılacağı üzere İÜ mülakatları adayların uçuculuk psikolojilerini ve mesleğe uygun karakter analizlerini yapmaktan çok bir önceki otorite olan DLR kurumunun yakaladığı istatistiği tutturmaktan ibarettir. Ülkemizin sektördeki milli gururu olan Türk Hava Yollarının pilot adayı ihtiyacını gerek ulusal gerekse sosyal medyada bu denli duyurduğu ve alınacak pilot sayısını arttırdığı bu dönemde son aşama olan İstanbul Üniversitesi mülakatına kadar tamamlamış olan yaklaşım 120 adaydan 100 kadarını elemiş olması gerçekten manidardır ve bu sürece vaktini, parasını ve emeğini harcamış, çoğu mühendis ve kendini iyi yetiştirmiş kişilerin nihai kararının da sadece iki kişinin yaklaşık 45 dakikada vermiş olduğu karar açısından ülke ağına büyük kayıptır. Bu sürecin Türk Hava Yolları tarafından tekrar değerlendirilmesi ve oluşan adaletsizliğin giderilmesi tek temennimizdir.

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CORENDON AVRUPA’DA BÜYÜYOR
Corendon Airlines Group, Avrupa’da büyümeye devam ediyor
BOEING'İN AIRPRENEURS PROGRAMI
Boeing, Türkiye Girişimcilik Vakfı ile birlikte üniversite öğrencilerine ...
2018’DE GÖKYÜZÜNDE OLACAK UÇAKLAR
Şeref Sezgin yazdı...
 
EKŞİ: REKORLAR KIRACAĞIMIZ BİR YIL OLABİLİR
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY’nin 2018 hedeflerine ilişkin ...
KARADENİZ 2017’DE UÇTU
DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak Karadeniz Bölgesi’ndeki ...
THY SİERRA LEONE'YE UÇTU
Dünyanın en fazla ülkesine uçan Türk Hava Yolları 121. ülke olarak Sierra ...
 
TAŞLAR YERİNDEN OYNAYACAK
29 Ekim'de açılacak ve dünyanın en büyükleri arasında yer alacak olan ...
İŞ GARANTİLİ UÇUŞ EĞİTİMİ
Ayjet ve ACT Havayolları uçuş eğitimi alanında bir işbirliği anlaşması imzaladı
THY BU GECE UÇMAYA BAŞLIYOR
Türk Hava Yolları, yeni hatlarından birisi olan Sierra Leone’nin başkenti ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •test
  •almanya
  •salgın
  •Kargo