iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
27 Haziran 2012 Çarşamba - 18:48

HAVA-İŞ’TEN DESTEK ÇAĞRISI

Hava-İş Sendikası 6 ay sonra yeni bir toplu iş sözleşmesi başlayacağını hatırlatarak üyelerine işten çıkarılan 305 çalışanın geri dönebilmesi için Dış Hatlarda yapılan direnişe katılım çağrısı yaptı.

HAVA-İŞ’TEN DESTEK ÇAĞRISI
19 Mayis

Hava-İş’ten şu duyuru yapıldı:

Değerli Üyelerimiz;

AKP Milletvekillerince verilen demokrasi ayıbı grev yasağı kanun teklifinin TBMM’de kabulü, 03.06.2012 tarihinde Cumhurbaşkanlığınca onaylanması ve Resmi Gazetede yayınlaması ile birlikte havacılık hizmetlerinin tüm işlerinde grev yasağı yürürlüğe girmiştir.

Resmi Makam sendikamıza resmi arabulucu raporunu 30.05.2012 tarihinde tebliğ ettiğinden sendikamızın yetkisinin düşmemesi ve üyelerimizin hak kaybına uğramaması için sendikamız yeni yürürlüğe konulan grev yasağı kapsamında 2822 sayılı yasada belirtilen sürede 05.06.2012 tarihinde Yüksek Hakem Kuruluna başvurmuştur. Yüksek Hakem Kurulu Genel Sekreterliği sendikamızı arayarak toplu iş sözleşmesinin Kurul gündemine alındığını bildirmiştir. Sendikamız ilk başvuru esnasında Kurula 158 sayfaya yakın gerekli bilgi ve belgeleri sunmuş ayrıca ilave olarak Uyuşmazlık Maddeleri ile ilgili ayrıntılı gerekçeli yazılı görüş bildirmiştir. Yine Kurul’da görevli Konfederasyonumuz Türk-İş’e aynı bilgiler gönderilmiştir. Yasa gereği Yüksek Hakem Kurulu’nun toplu iş sözleşmesini 60 gün içinde sonuçlandırması gerekmekte olup, ancak 20 Temmuzda adli tatile girileceğinden bu sürenin uzama ihtimalide bulunmaktadır. Sendikamız Yüksek hakem Kuruluna uyuşmazlık maddeleri ile ilgili sunduğu yazıda kazanılmış hakların kesinlikle korunmasını ve taleplerimizin maddi temel ve gerekçelerinin dikkate alınarak hakkaniyet içinde karar verilmesinin altını çizerek görüş bildirmiştir. Yine sendikamız kamuoyuna her zaman açıkça beyan ettiği gibi şirketin ve çalışanların geleceği için, ilgili sözleşmenin 3 taraf olan bir kurumca değil, sendika ve işveren tarafından birlikte imzalanması ve bunun olabilmesinin temel koşulunun da haksız işten çıkarma işlemlerinin ortadan kaldırılarak iş barışının sağlanması olduğunu tekraren Yüksek Hakem Kurulu’na da beyan etmiştir.

Değerli Üyelerimiz; Sendikamız, grev yasağı ve sonuçları ile ilgili daha önce dile getirdiği uyarılarında sendikanın inisiyatifinden çıkacak böylesine olumsuz bir süreci işaret ediyordu. Çünkü Yüksek Hakem Kurulunun oluşumu ve çalışma sistemi taleplerimizin karşılanmasının önünde engel oluşturduğu kadar, kazanılmış hakların kaybedilmesinin önünü açan bir yapıdadır. Burada temel görev sizlere düşmektedir. Yüksek Hakem Kurulunda kayıpsız ve kazanımlarla bir sözleşme imzalanabilmesi ancak işverene karşı bir tavır konularak sözleşmenin sendika ile masada diyalog içinde çözümlenmesini talep etmekle mümkün olacaktır. Bu nedenle baskı ve tepkilerin işverene yöneltilmesi gerekmektedir. Toplu iş sözleşmemizi 18 aydır sabote eden THY A.O Yönetimi ve grev yasağını getirenler toplumsal yeni bir yara açarak hiçbir suçu olmayan 305 arkadaşımızı haksızca işten çıkarıp yarattıkları olumsuzluklara acımasızca yeni bir mağduriyet eklemişlerdir. İş barışı için, bu yaranın onarılması işten çıkarılanların işe başlatılması ve toplu iş sözleşmenin masada sağduyulu bir yaklaşımla her kesimin elini taşın altına koyarak imzalanması ile mümkündür. Hava-İş sendikası böylesi bir çözüme hazırdır. Bunun dışındaki çözümler bugünü kurtarır ancak gelecekle ilgili daha büyük sorunlar doğurur. 6 ay sonra yeni bir toplu iş sözleşmesi başlayacak bugün bu sorunlara karşı birlikte ve birlikle mücadele edilmezse kayıpların baskıların ve gelecek kaygılarının önüne set çekmemiz bugünden daha zor olacaktır. Bu açıdan işe iade için Dış Hatlarda direnen arkadaşlarımızla birlikte mücadele etmekten, onların işe dönüşü için gerekli tavrı koymaktan başka yol yoktur. Eğer bu başarılırsa hak kayıpları da önlenir, eğer bu başarılırsa işverenin baskıları ihlalleri ve tek taraflı yanlış uygulamaları önlenir.

Saygılarımızla.

Hava-İş Genel Merkez Yönetim Kurulu



 
MENDERES BAŞKAN NEDEN BIRAKTI?
 
HÜRKUŞ HANGARDAN ÇIKTI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARAR 28 Haziran 2012 Perşembe 12:05

Bu işci bu sendikacıların yanına bir daha gitmeyecektir. Yapacak tek şey var bu yönetim gidecek ve her şey yeniden başlıyacak başka çaresi yok. 25 Yıldır aynı oynu oynayan bu sendika ağalarına ders vermek gerekir thy işcileride bunu yapıyorlar. Irak halkı saddam hüseyine ülkesinin işgal edilmesi pahasına destek vermedi. Çünkü o bir diktatör ve işbirlikçi idi ve sonu da işbirliği yaptığı ağa babaları tarafından getirildi. Bu kadar basit aslında herşey. Diktatörlerin verdiği acıların bedelidir bu yaşananlar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MENDERES BAŞKAN NEDEN BIRAKTI?
Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığı görevinden ayrılan Menderes Çakıcı ...
TAV ABU DABİ İHALESİNİ KAZANDI
TAV, Abu Dabi’de 3 milyar dolara 27 milyon kapasiteli terminal inşa edecek
YILMAZ ÖZDİL’DEN TARİHİ YAZI
Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, Suriye’de vurulan uçağımızın pilotlarıyla ...
 
THY’YE KARŞI ‘EYLEM’ KARARI
Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF), Türkiye'de hava ...
HÜRKUŞ GÖKYÜZÜYLE BULUŞUYOR
Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş’un adını taşıyan, ...
BAKAN THY İLE YİNE GÖRÜŞECEK
29 Mayıs Birliği temsilcileri bugün Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik ...
 
PİLOTLAR AÇLIK GREVİNDE
Arkadaşlarının işten çıkartılmasını protesto eden 11 pilot açlık grevine başladı.
BÜYÜK ÖDÜLÜ ALDI
ICF Airports Antalya Havalimanı, Türkiye’nin Turizm Oscar’larında Büyük Ödülü aldı
THY IRAK’TA PARA BATIRDI MI ?
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran sordu. ‘THY'nin Irak'ta batırdığı 3 milyon dolara ne oldu? ‘
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜNİH'TE 60 SEFER İPTAL EDİLDİ
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
15 / 21 °C 15 / 22 °C 14 / 23 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •thy
  •Qatar Airways
  •turist
  •Sunexpress