iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
   
  Faruk Sayılır [email protected]  
ANKET
24 Ocak 2017 Salı

Türk Havayollarında örgütlü Hava-İş sendikası, işverenin dayatması sonucu çalışanlara bir anket yaptı. Bugüne kadar, işveren ve benzeri örgütlenmelerin bu tür anket çalışmalarına tanık olmuştuk ama, sanırım bu oylamanın sendika tarafından yapılması, pek rastlanılan bir işlem değildi. Çünkü konu ne? Konu, şirketin içine düşürüldüğü durum. Kim yaptı bunu? Şirketi yönetmek üzere siyasi iradenin seçtiği kadro. O zaman, neden bu hataların faturasını çalışanlar ödesin? Dinle şimdi bir sürü mazeret, bir sürü şikayet; “efendim bölgesel sorunlar, etrafımızdaki savaşlar, terör belası, patlayan bombalar, düşürülen uçaklar” vs. vs…

Peki insana sormazlar mı; “kardeşim, Suriye’deki savaş 6 yıldır sürüyor, Türkiye terörle 35 yıldır mücadele ediyor, içimizdeki ne istediyse verilen çete, 1966 yılından beri örgütleniyorken”, sen bunları hesap edemedin mi? Tüm Dünya, bu ve buna benzer nedenlerden etkilenirken ve en büyük havayolu şirketleri bile sabit durup etrafı kolaçan ederken sen yapıyordun? “Krizi fırsata çevirme” palavraları ile habire uçak alıp, yeni hatlar açmakla övünüyordun.

Hesabını iyi yapamadığın bu büyüme masalı, sonunda seni anlamı “kırk katır mı, kırk satır mı?” olan Ankete kadar getirdi. Anlam açısından bakıldığında, sendika yönetiminin neredeyse işverenden daha işverenci olduğu görülüyor. Bu da; mevcut sendikanın daha önceki tavır ve uygulamaları ile birebir örtüşüyor. Aslına bakacak olursak gelinen bu son durumun çalışanlar açısından da bir mahzuru yok. Zaten, gerçek anlamda bir sendikanın varlığı, başta uçucu ekipler olmak üzere çoğu THY çalışanının canını sıkmıyor muydu? Ve, kendi deyimleriyle hep “uyumlu ve diyalogtan yana” bir sendikanın özlemi içinde değiller miydi? Alın buyrun işte, ne istediniz de olmadı?

Aslında, hala bir sendikanın ve onun seçilmiş bir yönetiminin olması bile hoş bir durum değil. Allah korusun, ya eski zamanlarda olduğu gibi birileri bu sendikanın sarı boyasını siler ve gerçekten emek mücadelesine başlarsa yine işin tadı kaçmaz mı? Bu yüzden iyisi mi, bu sendikadan tamamen kurtulma yolu bulunmalı ve hemen işe koyulmalıdır.

Benim bu konuyla ilgili bir önerim var: Sendika kapatılmamalı ama müdürlük yapılıp THY’da ilgili bölüme bağlanmalı. Hatta bildiğimiz kadarıyla sayın mevcut sendika başkanının sayın eşi, THY’de bir bölümün müdürlüğünü yapmaktadır. Bence en uygun bölüm orasıdır. Eğer sendika oraya bağlanırsa, daha uyumlu ve daha koordineli olarak çalışabilirler.

Ayrıca, bu işlemin diğer bir önemli yararı daha vardır. Bilindiği gibi; ülkemiz çok yakında Başkanlık sistemine geçecektir. Bu durumda, çok başlılıktan kurtulma bağlamında tüm başkanlıklar iptal edilmeli ve bütün başkanlar istifa etmelidir. Ne o öyle, önüne gelen başkan, olur mu? Bir ülkede bir başkan olur. Doğal gidiş de bu eksende olacağından Hava-İş sendikası da önlemini almış olur.

Cümleten hayırlı olsun.


E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR    Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
 
   
 
tk
31 Ocak 2017 Salı 13:44
Faruk bey, öncelikle sendika başkanının eşi müdür değildir. Bilgiyi nereden aldınız bilinmez ama sendikaya düşmanlık beslediğiniz kesin. Havacılık ile alakalı yazı yazmak yerine hükümet düşmanlığınız sonucunda konuyu sendikaya bağlamanız büyük ayıp. Ayrıca belki hatırlamazsınız ama kankanız bahadır bey şahsi hırs yapmasaydı sendikal mücadele arzu ettiğiniz gibi aynen devam edebilirdi. Ama onun hakkında eleştiri yapmamazsınız değilmi ? yazık
Katılıyorum  Katılmıyorum  
Puan verilmemiş
Mustafa
25 Ocak 2017 Çarşamba 11:41
Faruk kaptan, malesef bu durum çalışanların umursamazlıklarından kaynaklanmaktadır. Sendikanın yönetim yandaşı davranışına hiç bir kesimden en ufak tepki yok. Tepkisiz toplumlar sömürülmeye mahkumdur. Korku, itaat ve biat kültürü kurumda giderek ve hızla yaygınlaşmıştır. Hızlı büyüme ile birlikte hızlı nüfus artışı şirkette etkisiz küçük menfaatler için biraraya gelen grupları arttırmıştır. Bundan böyle bu çalışanlardan cacık olmaz. Bunlar iyi günler sömürülmenin kralını bir kaç yıl içinde hep beraber görmeyiz inşallah.
Katılıyorum  Katılmıyorum  
Puan verilmemiş
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 15 / 21 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •turist
  •salgın
  •Emirates
  •tazminat