iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
25 Eylül 2013 Çarşamba - 16:53

“HAVA-İŞ SENDİKASI HEPİMİZİNDİR”

Emek Meclisi Hava-İş yönetiminin henüz İstanbul’daki işyerlerinde yapılacak delege seçim tarihlerini belirlemediğini vurgulayarak bir açıklama yaptı.

“HAVA-İŞ SENDİKASI HEPİMİZİNDİR”
Losev-1

Emek Meclisi’nin açıklaması şöyle:

Basına ve Kamuoyuna,

Değerli Arkadaşlar,

Hava-İş Sendikamızın 27. Olağan Genel Kurulu’nun 7-8 Aralık 2013 tarihinde yapılacağı açıklanmıştır.

THY de yasal olarak devam eden grevin yanı sıra, Teknik AŞ’de ise Toplu İş Sözleşme sürecinin ve yasal prosedürün devam ettiği bilinmektedir.

Bu aşamada Ankara, Antalya ve İzmir’de delege seçim takvimi belirlenmiş ancak, İstanbul’daki işyerlerimizde delege seçim tarihleri ve sayıları henüz açıklanmamıştır. Bekliyoruz.

Emek Meclisi tüm birimlerde ve şubelerde seçim hazırlıklarını tamamlamış, seçimlerin adil, demokratik ve katılımcı olması hususunda Hava-İş Sendikasına ve ilgili resmi kurumlara başvurusunu yapmıştır.

Ancak son günlerde basında yer alan açıklamalar ve işyerlerimizde bize ulaşan duyumlar, seçim sürecinin Hava-İş Sendikası Yönetimi, THY işvereni ve bazı ne yaptığını bilmeyen grup ve kişilerce, şaibeli, etik olmayan bir duruma sokulmaya çalışıldığı görülmektedir. Emek Meclisi ve Başkan adayı hakkında yapılan çirkin karalama ve dedikodu politikalarının çaresizlikten kaynaklandığı aşikardır.

Herkes bilmelidir ki Emek Meclisi sendikal mücadelede demokratik kural ve ahlaktan asla vazgeçmeyecektir.

Bizim için mevcut Sendika Yönetimi, sendikaya muhalefet eden guruplar veya kişiler düşman değil sendikal rakibimizdir. Hava-İş Sendikası ise hepimizindir. Sendikamıza boyunduruk takmaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır.

Bu nedenledir ki:

1-) 24 yıldır her türlü yasal güç ve delege oyunları ile koltuğunu korumaya çalışan mevcut Hava-İş Sendika Yönetimine pabuç bırakmayacağız.

2-) THY çalışanlarını esir almak isteyen işveren anlayışı ve bu anlayışa hizmet edenlere teslim olmayacağız.

3-) Yanlışlarını ve çaresizliklerini Emek Meclisi veya başkalarını, karalama kampanyalarıyla kapatmaya çalışanlara son uyarımız bu yanlışlıktan dönün ve Emek Meclisi çatısı altında birleşin.

Toplumsal mücadele, kişisel hırs ve kör bir bakış açısını kabul etmez, bu konuda en büyük tecrübe geçmişte yaşanandır.

Tek derdimiz ve görevimiz grev bile yapamayan, çaresizlik içerisinde, üye ile bağı kalmayan bu sendika yönetimini ve anlayışının değiştirilmesi, Emek Meclisi ile Hava-İş Sendikamızın tekrar ayağa kaldırılmasıdır.

Tehlike büyüktür, taşeronlaştırma, ve ucuz emek pazarının yaratıldığı bir havacılık sektörünün oluşmasını isteyen sermaye, elini içimize kadar sokmuş durumdadır.

İşveren ve sarı sendikal anlayışlara karşı ne yaptığını bilen, sorunlar ile beslenen değil sorun çözen, havacılığın ve işkolunun ruhunu bilen, bugünü doğru gören ve yarına hazırlıklı, yeni bir Hava-İş Sendikası yaratmak için bütün Hava-İş üyelerini Emek Meclisine katılmaya, farklı düşünce ve yöntemleri ortaklaştırmaya, birlikte yeni tertemiz, ahlaklı ve erdemli bir duruş göstermeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Güneş yeniden doğacak!

Birlikte kazanacağız!

EMEK MECLİSİ

 
TOPÇU’DAN SON DEĞERLENDİRME
 
UYUŞTURUCU VALİZİ UÇUŞLARI FELÇ ETTİ
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ankaralı Emekli 29 Eylül 2013 Pazar 23:45

Ali kardeşimin dediklerine katılıyorum,Grev kararı almış bir sendikanın atılanlar dışında yanında greve evet diyen çalışanın olmaması o sendikanın ne kadar aciz olduğunu gösterir.Geçen dönem zaten 146 ya 146 çıktı sandıkdan bu seçimlerde anadoludan para ile satın alacağınız delegede olmayacak,çünkü çalışanlar grevinize evet demedi o yüzden size satılacak delege göndermeyecekler artık.

Yorumu oyla      0      0  
SEVGİ YUMAĞI'NA 27 Eylül 2013 Cuma 18:37

"İNSAN ANCAK SEVDİĞİ VE SAYDIĞI ŞEYLER UĞRUNA KAVGA EDER VE DÖĞÜŞÜR, SEVDİĞİ VE SAYDIĞI BİRŞEYLERİ OLMAYANIN KAVGASI DA YOKTUR."

Yorumu oyla      1      1  
BİR DAKİKA 27 Eylül 2013 Cuma 14:44

Sayın Flying Şef arkadaşlar, Ben Emek meclisini yakından takip eden ve Emek meclisine gönül veren biri olarak bir kaç şey yazmak istiyorum. Emek Meclisi Politikalarını iyi okursanız şunu göreceksiniz. Havacılık kolunda sendikasız çalışan kalmaması hedefleniyor. Kaldı ki böyle bir hedef ortaya konmuşken THY çalışanlarına (Flying service chef) sahip çıkılacak mı sorusu bence çok anlamsız kalıyor. THY Yönetimi personeli hem ucuza hemde daha fazla çalıştırmak isteyecektir, bundan doğal bir şey yok. Ama bizlerin bunları kabul etmemiz bunları görmezden gelmemiz mümkün değil elbette. Bu uçağın altında üstünde içinde sonuç olarak bu uçakların konforlu ve güvenli uçması için herkesin aynı sosyal haklara sahip olması dolayısıyla sendikalı olması gerekiyor. Emek Meclisine bu konuda güveniyorum. Aslında bir çok sorunun kaynağı kuralsızlık ve var olan kurallara sahip çıkılmamasıdır. Emek Meclisinin birimlerde kurmayı planladığı bir çok meclisler var niye konuyla ilgili bir meclis kurulması için girişimde bulunmuyorsunuz. Arkadaşlar sendikamıza sahip çıkalım ve konuda çalışalım, çalışmalara iştirak edelim. Sesiz kalmakla hiç bir şey çözümlenmiyor. Sessiz kaldığımız için sendikamız bu gün bu noktaya geldi. Bu genel Kuruldan sonra sendikanın sitesinde böyle bir köşe yapalım sendika yönetiminin beğenmediğimiz veya yapılmasını istediğimiz konuları orada paylaşalım. Sonuçta orası bizim ve bizim kalmalı. İyi uçuşlar...

Yorumu oyla      1      1  
SEVGİ YUMAĞI 27 Eylül 2013 Cuma 13:17

Sevgili Emek Meclisi Ekibi merhaba, Çalışmalarınızı uzun süredir takip ediyorum ve de grubunuzdaki bir çok arkadaşı da yakından tanıyorum. Sizler çalışanlarla sendikal politikalarınızı paylaştıkça o büyük sessiz çoğunluğu arkanıza alıyorsunuz. Ben bunu görüyorum. Sizler yolunuzdan şaşmayın, Gökkuşağı lideri Sayın Bahadır Altan'nın geçmişine bir bakın hep kavga, hep gürültü, hep karalama. Hocası kim Sayın Atilay Ayçin. Üzülerek söylüyorum ki bazen bu tip davranışlar insanların yaşam şekli oluyor ve bundan vazgeçemiyor. Gelecekleri ve yaşamları kaosa, kavgaya, çamur atmaya bağlı kalıyor. İşin kötüsü bunun tedaviside yok. Sonuç olarak; bizler diyorum çünkü çoğunluğn buna inandığını düşünüyorum ama farklı düşünenleri de tenziye ederek diyorum ki: kavga, kaos, gıybet, hakaret içeren sözler sarf eden bir Sendika yönetimi veya bir oluşumu istemiyoruz. Sizin deyimizle Güneşin Yeniden Doğmasını beklerken şairin dediklerini size uyarlayarak haddim olmayarak bir nasihatta bulunarak sözümü bitirmek istiyorum, hoşçakalın. Emek Meclisi kör cehalet çirkifleştirir insanları. Suskunluğunuz asaletinizdendir. Her lafa verecek bir cevabınız var elbet Lakin bir lafa bakın laf mı diye, Bir de söyleyene bakın adam mı diye?

Yorumu oyla      2      2  
Emek meclisi neredesin? 26 Eylül 2013 Perşembe 02:37

Türk Hava Yollarında Turkish Do&Co aracılığı ile çalıştırılan Flying service chef kimdir? Kabin memuru olmayan bu insanların her ay 100 saatin üzerinde ( yatı, mesai sistemi olmadan ) limitsiz ve kuralsız bir şekilde uçurulmasına neden göz yumulmaktadır? Kabin memurundan bile fazla çalışıp, kabin memurlarına iş öğretip, kanin memurlarının sahip oldukları hakları vermemek için sadece kapı sorumluğu verilmeyen bu insanların bu şekilde çalıştırılmasına ve dünyada eşi benzeri olmayan bu sisteme göz yumulması ülkemizdeki havacılık tarihi için ne kadar güvenli ve doğrudur? Uçakta çalışan bir insanın havacılık kurallarının dışında tutulup, bütün uçuculara verilen ilgili haklardan mahrum edilmesi ve bu sisteme göz yumulması ne kadar doğrudur? Havacılık kuralları ihlal ediliyor ve buna neden göz yumuluyor? 1 kabin memuru maaşına 2 flying service chef çalıştırarak Thy kar oranını mı arttırıyor? Emek meclisi flying service cheflere de sahip çıkacak mı?

Yorumu oyla      5      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATATÜRK HAVALİMANI’NA YENİ VALİ YARDIMCISI
Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği’ne, İstanbul Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel atandı.
BU KAPI OTOBÜS YOLCULARI İÇİN
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kapasite artırımı çalışmaları kapsamında ...
TOPÇU'NUN SEÇİM MESAJI
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu yaklaşan sendika seçimleri öncesi konuştu
 
UÇAKTA ELEKTRONİK CİHAZA İZİN
ABD'de uçaklarda elektronik cihaz kullanımının serbest bırakılması yönünde ...
HERKES ONU MERAK ETTİ
Dün Zürich Havalimanı’na inen dünyanın en büyük uçağı Antonov 225-Mryia, ...
TOPÇU'DAN YARGITAY TWİTİ
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Yargıtay'ın kararının ardından açıklama yaptı
 
20 YIL İÇİNDE 29 BİN UÇAĞA İHTİYAÇ VAR
Havacılığın yolculuklardaki önemi artmaya devam edecek, Önümüzdeki 20 ...
ALITALIA'NIN PEŞİNDELER
Air France-KLM ortaklığı, İtalyan havayolu şirketi Alitalia'nın hisselerini almak istiyor.
YARGITAY THY GREVİNDEKİ KARARINI VERDİ
Türk Hava Yolları’nın, Hava İş Sendikası tarafından 15 Mayıs’ta başlatılan ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
İSG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
İGA'DA '23 NİSAN' COŞKUSU
SAFAIR UÇAĞI TEHLİKE ATLATTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
18 / 21 °C 17 / 22 °C 15 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kaza
  •kriz
  •pandemi
  •Delta Airlines
  •United Airlines