iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
19 Aralık 2019 Perşembe - 13:44

GÜNÜBİRLİK ALIŞVERİŞE GELİYORLAR

Unifree CEO’su Ali Şenher, yerli ve yabancı markaların birçoğunu aynı alanda toplayarak alışveriş turizminin buluşma noktası olan Unifree'ye, alışveriş için günübirlik gelen turistler olduğunu söyledi

GÜNÜBİRLİK ALIŞVERİŞE GELİYORLAR
Losev-1

Türkiye'deki seyahat perakendesi dinamiklerini, geleneksel duty free mağazacılığı anlayışının ötesine geçerek yeniden yorumlayan Unifree Duty Free, yerli ve yabancı markaların birçoğunu aynı alanda toplayarak alışveriş turizminin buluşma noktası oldu.

Türkiye’nin en büyük altyapı projesi olarak tanımlanan İstanbul Havalimanı’nda 56 bin metrekarelik perakende satış alanında hizmet üreten Unifree, kiraladığı geniş alana yüzde 75’i yerli firmalar kanalıyla gerçekleştirilen 1,2 milyar TL yatırıma imza attı. Böylelikle dünya genelinde faaliyet yürüttüğü hiçbir havalimanında olmayan büyüklükte alt kiracı ile çalışmaya başladı.

Pasaport sonrası dünyanın en büyük gümrüksüz alışveriş alanına sahip ve yüzde 65’i Türk olan 102 alt işletme ile birlikte 133 yerli ve yabancı mağazayla faaliyet gösteren Unifree, 2019’u yüzde 35’lik büyüme ile kapatırken 2020 için 900 milyon Euro ciro hedefi koydu.

Küresel ünlü markaların yanı sıra Türkiye’nin önde gelen markalarını da İstanbul Havalimanına çekerek kısa sürede yalnızca dünyanın en önemli şehirlerinin havalimanlarındaki duty free’leri değil, AVM’leri de geride bıraktıklarını söyleyen Unifree CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Ali Şenher, “İstanbul Havalimanının tüm paydaşlarına ve İGA’ya ilk günden bu yana inandık ve bu inancımızı boşa çıkarmadılar. Havalimanın oturmasıyla birlikte yolcular alıştı. İGA her geçen gün yeni bir havayolu ile anlaşma yapıyor. Uçuş rotalarının tam ortasında kalmasıyla İstanbul Havalimanı 2022’den itibaren çok daha önemli bir uçuş hub’ı olacak.” dedi.

Yerli markalarımız dünya devleri ile komşu

İstanbul Havalimanı’nın 29 Ekim 2018’de devreye girmesiyle birlikte yerli markalarla dünyanın en lüks markalarını aynı alanda buluşturmayı başardıklarını vurgulayan Unifree CEO’su ve İcra Kurulu Başkanı Ali Şenher, “Mimarisi İstanbul Boğazı’ndan ilham alınarak tasarlanan gümrüksüz alışveriş alanı Bosphorus Zone’da perakendedeki üst segment markaları, başka hiçbir yerde bu kadar geniş ölçekli bir örneği görülemeyecek şekilde İstanbul Havalimanı’nda buluşturduk. Fakat sadece dünya devleri değil, yerli markalarımızı da buraya getirerek dünya devlerine komşu yaptık. Bu markalar satış ve ciro hedeflerini öngördüklerinden çok daha kısa sürede gerçekleştirirken, yeni mağaza açmak için sırada bekleyenler de var” diye konuştu.

Milletlere göre harcama alışkanlıkları

Unifree Duty Free’deki alışveriş özelliklerinin milletlere göre dağılımını yapan Şenher, “2019 yılında hizmet verdiğimiz toplam 7 milyon müşterinin yüzde 25’i Türk, yüzde 75’i yabancı yolculardan oluşuyor. Toplam cironun ise yüzde 82’si gidiş, yüzde 18’si ise geliş mağazalarında meydana geliyor. Gidiş mağazalarındaki satışın yüzde 25’i ile geliş mağazalarındaki satışın yüzde 60’ı Türklere yapılıyor. Türkler’den sonra işlem bazında en fazla alışverişi Çinliler yapsa da, kişi başı harcamalarda Çinli vatandaşların, Türkler’e göre 2 katı harcama yaparak öne çıktığını görüyoruz. Çinliler’i ise sırasıyla Ruslar, Almanlar, Ukraynalılar, İranlılar, Iraklılar, Amerikalılar, Fransızlar, İngilizler ve diğer Ortadoğu ülkelerinin vatandaşları takip ediyor. Alışveriş alışkanlıklarına baktığımızda; Çinli yolcular cilt bakımı ve parfüm, Almanlar tütün, Ukraynalılar, Ruslar, Irak ve İranlılar ise ağırlıklı olarak parfüm tercih etmekteler” dedi. En çok toplam satış yapılan kategori liderinin ‘parfüm-kozmetik-cilt bakımı’ olduğunu söyleyen Şenher, bunu sırasıyla ‘aksesuar ve tekstil’ ile ‘yerli ürünler-gıda & çikolata’nın takip ettiğini kaydetti.

Günübirlik alışveriş için İstanbul’a gelenler

Dünya genelinde duty free mağazalarının 7/24 açık olması nedeniyle diğer mağazalara göre 3-4 kat fazla satış yapmalarının söz konusu olduğunu söyleyen Şenher, ‘’ Aynısını İstanbul’da da yaşıyoruz. Fakat Unifree’deki lüks markalarda yapılan satışlar, iç piyasa ve AVM’lerde yapılan satışların payından almıyor. Farklı bir müşteri kitlesi var. Hatta sadece İstanbul Havalimanı’ndaki gümrüksüz satış alanımızdan alışveriş yapmak için İstanbul’a gelen Ortadoğulu vatandaşların olduğunu biliyoruz” dedi.

2020 için 900 milyon Euro ciro hedef

2018 yılına göre satışları ortalama yüzde 44 artırdıklarını ve 2019’u yüzde 35 büyüme ile kapadıklarını belirten Şenher, önümüzdeki yıl için ciro hedeflerinin 900 milyon Euro olduğunu söyledi. Bu başarıyı özverili şekilde çalışan insan kaynağı ve teknolojiye yaptıkları yatırım ile elde ettiklerini ifade eden Şenher, “Personelimiz hiç şüphesiz ki bizim en değerli varlığımız. Tüm çalışanlarımızı her konuda destekliyor ve gelişmelerine yardımcı oluyoruz. Bir çok dilde verdiğimiz eğitim programlarının yanı sıra üniversitelerle geliştirdiğimiz özel işbirliklerimiz var. Sayıları alt işletmelerimizle birlikte 4 bini bulan personel sayımızı da zaman içinde artırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 
TERMİNAL İÇİ KARAKOL AÇILDI
 
HAVACILIK TEKNOLOJİSİ ÖDÜLÜ ALDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TERMİNAL İÇİ KARAKOL AÇILDI
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde vatandaşların pasaport, kimlik ...
KURALDIŞI YOLCU TUTUKLANDI
KKTC’ye gitmek üzere bindiği uçakta "Ben FETÖ’cüyüm ve uçağı patlatacağım" ...
"GELECEK HAYALLERİ"Nİ SERGİLEDİLER
İstanbul Havalimanı'nda Türk ve Suriyeli gençlerin çektikleri fotoğraflardan ...
 
SOSYAL PROJELERE PEGASUS DESTEĞİ
Pegasus’un Yarınlara Uçuyoruz Projesi’nde desteklenecek 20 proje fikri seçildi
UZAYLA İLGİLİ KAFA KARIŞTIRICI SORULAR
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç yazdı...
SUNEXPRESS'TEN "ÇEVRECİ" YAKLAŞIM
SunExpress, uluslararası uçuşlarında kullanılan plastik ürünleri geri ...
 
CORENDON'A DİJİTAL HAVAYOLU ÖDÜLÜ
Corendon Airlines, halk oylamasıyla belirlenen Uzakrota Seyahat Ödülleri ...
EMIRATES BİR ÖDÜL DAHA ALDI
Emirates, Uzakrota Seyahat Ödülleri 2019’da “Yılın Yabancı Dijital Havayolu ...
İSTANBUL'DA SÜRPRİZ KARŞILAMA
Afrikalı yetim ve öksüz çocuklardan oluşan dans grubu Masaka Kids Africana’ya ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA SPOTTER ALANI AÇILDI
EMIRATES CEO'SU ÖZÜR DİLEDİ
'23 NİSAN' KAMPANYASI
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 14 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •İstanbul Havalimanı
  •TUSAŞ
  •turizm
  •Ukrayna