iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
12 Şubat 2014 Çarşamba - 17:31

GÜRCAN MANTI ÜYELERE SESLENDİ

Atatürk Havalimanı’nda yapılan TALPA Genel Kurulunda üyelere seslenen başkan Gürcan Mantı, “Önümüzdeki dönemde TALPA daha aktif,daha katılımcı üyelerle güçlenecek” dedi

GÜRCAN MANTI ÜYELERE SESLENDİ
Losev-1

TALPA Başkanı Gürcan Mantı üyelere hitaben yaptığı konuşmada derneğin çalışmalarını takip eden üyelerin bu yönetimin iyi niyetini ve gayretini bildiğini ancak önümüzdeki dönemde tüm üyelerin daha etkin ve aktif bir katılım göstereceğini umduğunu belirtti.

Gürcan Mantı, THY’deki grev süreci öncesi yapılan girişimle ilgili olarak, “THY pilotlarını çok yakından ilgilendiren grev sürecinde bile ısrarlı çağrılarımıza rağmen sadece 50 arkadaşımızın toplantıda hazır bulunması, aynı akşam sendikaya yaptığımız ziyarete ise sadece 20 arkadaşımızın katılması ne kadar düşündürücü ise, tüm çabalarımıza rağmen sendikanın uzlaşmaz tavrına ve en nihayetinde sendika başkanının sarf ettiği “Ben bu grevi yapmak zorundayım” cümlesine şahitlik etmeyenlerin bilgisayar başında bizleri “grev kırıcı” olarak itham etmeleri de bir o kadar üzücüydü” dedi.

Önceliğin üye sayısını artırmak olduğunu vurgulayan Mantı, “Üye sayısı yüksek bir TALPA’nın temsil kabiliyetinin, yaptırım gücünün ve etkisinin daha fazla olduğunun bilincindeyiz. Bu amaçla, Uçuş Okulu öğrencilerinin Derneğimize aidat ödemeksizin üye olmalarının, böylece kendi meslek örgütleri ile daha genç yaşta tanışmalarının, dernek kültürü ve dayanışmanın önemini kavramalarının yolunu açtık. Yıllarca görev yaptıktan sonra faal uçuculuk hayatlarını sonlandıran emekli üyelerimizin bilgi, birikim ve deneyimlerinden yararlanmak için aidat ödemeleri şartıyla seçme ve seçilme hakkını tanıyarak bünyemizde tutmaya başladık. Bu uygulamalarla Derneğimizin üye sayısını 2314’e yükselttik. Belli bir kültür seviyesine sahip, algı ve analiz yeteneği yüksek nitelikli insanların oluşturduğu derneğimizi daha da güçlendirdik” diye konuştu.

Gürcan Mantı konuşmasını şöyle sürdürdü:

Hedefimiz üye sayımızı 4000’lere, beşbinlere çıkartmak. Hiç kuşku yok ki, mesleğin büyük çoğunluğunu temsil eden ama en önemlisi birlik ve beraberlik içinde hareket eden bir TALPA, mesai talimatları dahil her sorunumuzu çok daha kolay çözecektir. Bu nedenle, Genel Kurulu kim kazanırsa kazansın, yarından itibaren rekabeti bir tarafa bırakıp TALPA çatısı altında kenetlenmeliyiz. Uçuş Emniyetinin sağlanması için birlikte olmalı, kırmızı çizgimizin aşılmasına izin vermemeliyiz.

“3 grubun yönetime aday olması TALPA’nın güçlendiğini gösterir”

Görev süremiz boyunca Derneğimize gelerek bize önerilerini ve en ağır eleştirilerini açık yüreklilikle söyleyen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ancak, Talpa ile ilgili özellikle internet medyasında çıkan her haberi fırsat bilerek şahsıma ve derneğimize yapılan ağır itham ve iftiraların en büyük zararı derneğimize ve mesleğimize verdiğini belirtmek isterim.

Bu Genel Kurulun herkes için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Uzun yıllardan beri ilk kez 3 grubun yönetime aday olması, Talpa’nın geçen 2 yılda nasıl geliştiğini ve güçlendiğini göstermesi bakımından önemli bir işarettir. Herhalde işlerin iyi gitmediği, her türlü olumsuzluğun ve hukuki sıkıntıların yaşandığı bir yapının içine, kısaca bir enkazın altına kimsenin girmeyeceği açıktır. Bu tespitte, son 2 yıldır, itibarı artan, istikrara kavuşmuş, ekonomik yönden daha da güçlenen bir TALPA’ya ulaştığımızı göstermektedir. Nitekim İçişleri Bakanlığı Denetçileri tarafından ilk kez yapılan geniş kapsamlı bir denetimin sonuçları da bu gerçeği teyid etmiştir. İşte bu gerekçelerle ‘güçlü TALPA’ diyoruz, ‘etkin TALPA’ diyoruz, ‘şeffaf TALPA’ diyoruz, ‘konuşan, özgür TALPA’ diyoruz, birlik ve beraberlik içinde ‘tek vücut TALPA’ diyoruz…

MESAİ TALİMATLARI

Hiç şüphe yok ki, geçtiğimiz 2 yılda en fazla zaman harcadığımız konu mesai talimatları oldu. Pilotların ancak mezarda dinlenebileceği bir çalışma düzeninin iyileştirilmesi için SHGM ve şirketler nezdinde yoğun çaba sarfettik. Büyümenin getirdiği sorunlar, meslektaşlarımızı yabancı pilotlarla terbiye etme heves ve arzuları, mesleğimizi sıradanlaştırma gayretlerine karşı siper olmaya, hak ve menfaatlerimizi korumaya çalıştık. Burada tüm üyelerimize soruyorum. Uçuş görev ve dinlenme süreleri son 2 yılda mı bozuldu? Yıllardır devam eden ve kronik hale gelen bir sorun ancak örgütlülükle, birlikle ve dayanışma ile çözülür.

Birbirimizi yıpratmakla, hasım görmekle, şartlarımızı iyileştirmek bir yana mevcut haklarımızı da kaybedeceğimizden endişe ederim. Bu nedenledir ki, küçük hesapların peşinde olmadan hizmet etmeye çalıştık. Genel Kurulda liste çıkaran bir grup arkadaş kendilerine Gönüllüler adını vermiş. Zaten hepimiz gönüllüyüz. Bu işi profesyonel ruhla ama amatör olarak yapıyoruz. 2 sene önce de seçime girerken diğer gruplarla görüştüm. Bugün Gönüllü Listesinde yer alan Nuri Sakarya kaptan ile istişarede bulunduk. Onun listesinden 4 arkadaşı listeme aldım. Uzlaşma ile diyalog ile işbirliği ile hareket etmekten kaçınmadık.

Dernekçilik gönül işidir, işini sevmeyen, meslektaşlarını sevmeyen, onlara tepeden bakan, , yaptığı açıklamalarla kamuoyunun önüne atarak onları zor durumda bırakan bir anlayışı şiddetle kınıyoruz. Biz bu mesleği seviyoruz, gökyüzünü seviyoruz, özgürlüğü seviyoruz, bu yüzden karşılıksız hizmet ediyoruz. Sorunu olan, şirketleri ile problem yaşayan her arkadaşımıza canla başla destek oluyoruz.

“Projeleri tamamlamak istiyoruz”

Önümüzdeki süreçte, Genel Kurul teveccüh gösterirse başlattığımız projeleri tamamlamak istiyoruz. Bu projeler, TALPA’ya hem itibar, hem etkinlik, hem de ekonomik güç sağlayacak, sektördeki ağırlığını artıracaktır. Seçilirsek, bu bizim son dönemimiz olacak. Gelecek Genel Kurulda bayrağı huzuru kalp içinde, yetiştirdiğimiz pırıl pırıl gençlerimize devretmeyi ümid ediyoruz. TALPA’yı bir santim ileri götürenlerin başımızın üstünde yeri vardır. Biz de bu süreçte bir nebze olsun katkı sağlayabildikse ne mutlu bize… Biliyoruz ki, bu bir bayrak yarışıdır.

“Kaynağımız insandır”

Bugün Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nezdinde TALPA’nın bir itibarı varsa, sektörün en objektif ve bağımsız kuruluşu olarak birtakım projeler TALPA’ya teklif ediliyorsa 2 yıldır uyguladığımız diyalog politikasının bir sonucudur. Tüm projelerimizi gerçekleştirecek kaynağımız vardır. Kaynağımız mesleki onur ve itibarımızdır, gökyüzüne olan aşkımızdır, sevdamızdır, bilgimiz, birikimimiz, tecrübemizdir. Özetle, kaynağımız insandır. Bahtiyarız ki, geçen 2 yılda siz saygıdeğer üyelerimizin bizlere olan güvenini sarsacak bir isabetsizliğe uğramadık, bir yanlışın içinde olmadık. Yüce heyetiniz bize tekrar görev verirse, küçük şahsi hesapların içine girmeden, her türlü engeli aşarak mesleğimiz için çalışmaya, ter akıtmaya devam edeceğiz. Arka planımızın, gizli ajandamızın olmadığını, ekonomik ve sosyal kayıplarımıza rağmen görev yaptığımızı, bu geçen 2 yılda vicdan sahibi arkadaşlarımız, büyüklerimiz ve gençlerimizin teslim edeceğinden eminiz. Yaptığımız işlerde, söylediğimiz sözlerde eksiklik bulabilirsiniz ama asla yalana rastlayamazsınız.

Konuşmamı Mevlana’nın sözleri ile sonlandırmak istiyorum:

SEVGİDE GÜNEŞ GİBİ OL,

DOSTLUK VE KARDEŞLİKTE AKARSU GİBİ OL,

HATALARI ÖRTMEDE GECE GİBİ OL,

TEVAZUDA TOPRAK GİBİ OL,

ÖFKEDE ÖLÜ GİBİ OL,

HER NE OLURSAN OL,

YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN,

YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL…

Genel Kurulumuza şükranlarımı sunuyor,  sonucun derneğimize ve mesleğimize hayırlı olmasını diliyorum.

 

 
KAÇIRILMA OLAYINI ANLATTI
 
PİLOTLAR 'MANTI İLE DEVAM' DEDİ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUDUR 13 Şubat 2014 Perşembe 13:06

çok güzel bir konuşma, anlayanlara çok ince mesajlar var..Kırmadan dökmeden meramını güzel anlatmış Başkan..

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KAÇIRILMA OLAYINI ANLATTI
Kharkiv-İstanbul seferini yaparken Artem Kozlov isimli Ukraynalı hava ...
TALPA’DA GENEL KURUL GÜNÜ
Türkiye Havayolu Pilotlar Derneği TALPA üyesi pilotlar yeni yönetimi belirlemek ...
MURAT ERSOY’DAN ŞOK İTİRAF
Ersoy: “Uçuşları yapabilecek kabiliyette olmayan havayolu şirketinden ...
 
RUSLAR: HAVA SAHAMIZA GİRDİĞİ AN VURURUZ
Kharkov-İstanbul uçağını kaçırma girişimde bulunan korsan, uçağın Kış ...
KADROSUNU GÜÇLENDİREREK ‘DEVAM’ DEDİ
Yarın yapılacak Türkiye Havayolu Pilotları Derneği(TALPA) Genel Kurulu’nda ...
AIR FRANCE’TAN KOZA RAHATLIĞI
Air France, tamamen yenilediği “Business Class” koltuklarıyla, yolcularına ...
 
TALPA’DA KONGRE HEYECANI
İbrahim Köktener yazdı: Pilotlar mesleki dayanışma adına çaba göstermeli
CEZAYİR'DE UÇAK DÜŞTÜ: EN AZ 103 ÖLÜ
Flaş, flaş… Cezayir'in doğusunda askeri nakliye uçağı düştü
''AKLIN YOLU BİRDİR''
Her Şeye Rağmen Etik aktivasyonu sorumlusu Doç. Dr. Çağatay Üstün, İstanbul’a ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
TİMSAH KORKUTTU
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
İSG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
16 / 22 °C 15 / 19 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •almanya
  •savunma
  •Teknofest
  •SpaceX