iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Ekim 2015 Pazar - 16:37

GÖKYÜZÜNDE ZARAFET YARIŞI

Havayolu şirketleri ikramdan, uçak içi eğlence sistemlerine ve kabin memurlarının kıyafetlerine kadar en iyinin peşindeyken, uçaklar da yerden binlerce metre yüksekte zarafet yarışına sahne oluyor

GÖKYÜZÜNDE ZARAFET YARIŞI
Losev-1

YERDE-GÖKTE ŞIKLIK YARIŞI

Modayı gökyüzüne taşıyan havayolu şirketleri, ünlü modacıların tasarladığı üniformaları ile şıklıkta birbirleriyle yarışıyor. THY'nin 2005'te anlaştığı modacı Cemil İpekçi ile başlayan havacılık sektöründeki 'modacı' akımı, daha sonra Arzu Kaprol'ün Çelebi Hava Servisi, Serdar Candar'ın da Pegasus Havayolları çalışanları için tasarladığı yeni kıyafetlerle devam etti. Hosteslerinin daha şık görünmesi amacıyla ünlü modacıların kapısını en son Atlasjet Havayolları çalmış, şirket Dilek Hanif ile anlaşmıştı.

HAVALİMANI DEĞİL SANKİ DEFİLE PLATOSU

Türk Hava Yolları’nın son 10 yılda yakaladığı inanılmaz büyüme sayesinde havacılıkta dünyanın aktarma merkezlerinden biri haline gelen İstanbul Atatürk Havalimanı, adeta her an bir defilenin sergilendiği moda platformuna dönüştü. Havalimanında neredeyse her gün birbirinden renkli defileler sahneleniyor. Avrupalı havayolu şirketlerinin kabin memurlarından tutun, zengin Arap ülkelerinin güçlü havayolu şirketlerine, Uzak Doğu’nun tüm alçak gönüllüğü ve zarafetini sergileyen kabin memurlarından sıcak kanlı ve dost canlısı Afrikalı havayollarının kabin ekiplerine tam bir renk cümbüşü yaşanıyor.

AY YILDIZ’I DÜNYANIN EN ÜCRA KÖŞELERİNE TAŞIYOR

Ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları, uçak içerisinde ‘uçan aşçılar’ eşliğinde sunduğu ikram hizmeti, kabin memurlarının güler yüzlü ve yüksek standartlı servisleriyle her yıl düzenlenen Skytrax Yolcu Tercih Ödülleri'nde üst üste 5'inci kez 'Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi' seçildi. Ay Yıldızlı bayrağımızı Japonya’dan Brezilya’ya, Kanada’dan Afrika’nın en ücra köşelerine taşıyan THY kabin memurları şıklıkları, güler yüzleri ve sempatikleriyle fark yaratıyor.

Uzun yıllardır lacivert ve turkuaz renklerin hakim olduğu üniformaları giyen THY kabin memurları, makyajları, saç modelleri ve duruşları ile milli markamızı en iyi şekilde temsil ediyor. THY üniformaları ünlü modacılar Faruk Saraç ve Uğurkan Erez imzası taşıyor.

KEPLERLE YARATILAN ŞIKLIK

Ülkemizin özel havayolu şirketlerinden Atlasglobal Havayolları kabin ekiplerinin kıyafetleri de ünlü moda tasarımcısı Dilek Hanif imzası taşıyor. Kırmızı rengin hakim olduğu elbise ve tek düğmeli ceketten oluşan iki parçalı üniformalar keplerle tamamlanıyor. Adeta bir moda defilesinden çıkmış gibi görünen Atlasglobal hostesleri şıklıkları ile ister yurtiçi ister yurtdışı olsun hemen dikkatleri üzerlerinde topluyor.

Hostes üniformalarında radikal bir değişiklik yaparak yakaları ceketlerden çıkartıp elbiselere monte eden Hanif, böylece hosteslerin servis sırasında da son derece şık görünmelerini sağladığını belirtiyor. Atlasglobal kabin ekiplerinin üniformalarında özgürlüğün ve Türk Bayrağı'nın rengi olan kırmızıyı tercih ettiğini belirten Hanif, “Kırmızı iddialı olduğu kadar her daim moda olan bir renk” açıklamasını yaptı.

TEKNOLOJİK KUMAŞLAR

Hostesler için üniforma tasarlarken rafine bir şıklık yaratmanın yanı sıra, konforlu ve fonksiyonel olmalarına da çok dikkat ettiğini belirten ünlü tasarımcı, terletmeyen ve leke tutmayan yüksek teknoloji kumaşları tercih ettiğini belirtiyor.

YERDE DE MODA

Türk Hava Yolları ve Havaş’ın ortak yer hizmeti kuruluşu TGS (TurkishGround Services) görevlileri de gökyüzündeki şıklık yarışından geri kalmıyor.

TGS çalışanlarının yeni üniformaları, kadın personel için mor pantolon, pembe gömlek, fuşya rengi ceket ve yelek ile pembe logolu fulardan oluşuyor. Erkek personelin üniforması ise gri pantolon, petrol mavisi ceket ve yelek, mavi gömlek ile pembe logolu kravattan oluşuyor.

ZARAFET VE MİSAFİRPERVERLİĞİN SİMGESİ

Dünyanın en saygın havayollarından birisi olan özgün ‘Sarong Kebaya’ içindeki Singapur Havayolları hostesleri evrensel bir ikon ve dünya çapında anında tanınabilen figürlerden biri. Madame Tussauds Müzesinde balmumu heykeli sergilenen Singapur Havayolları hostesi, evrensel bir ikon ve aynı zamanda zarafet ve misafirperverliğin simgesi. Singapurlu hostesler dünyanın neresinde olursa olsun mütevazı davranışları, etrafına fazla göz gezdirmeyen sessiz yürüyüşleri ve geleneksel kıyafetli ile ilgi odağı oluyor.

ÇİKOLATA VE PORTAKAL RENGİ

Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, kabin ekibi üniformalarının çıtasını en yükseğe taşıyan şirketlerden biri. Yeni üniformaları muhteşem bir defileyle tanıtan Etihad hosteslerinin üniformalarında kabin içlerinde ve uçak dışında kullanılan renkler yer alıyor.

İtalyan modacı Ettore Bilotta tarafından tasarlanan ve yeni kurum kimliğindeki renkleri taşıyan üniformaların temel rengini çikolata rengi oluşturuyor ve üniformaların farklı varyasyonları bulunuyor. Kabin ekibi ve lounge çalışanlarının üniformalarında bu renge mor eşlik ederken, yer hizmetleri ve özel hizmetler ekiplerinin üniformalarında portakal rengi ayrıntılar yer alıyor.

Libyalı Afriqiyah Havayolları hosteslerinin kıyafetlerini ise ‘Kara Kıta Afrika’nın çöl ve kum rengi oluşturuyor. Hostesler sempatik tavırları ve güler yüzleri ile havadaki bu moda şovunda yerlerini alıyor.

SÜLEYMAN ŞEN-Airkule.com / ÖZEL

 
UÇAĞI KAÇIRDI İNTİHAR ETTİ
 
APRONA GİRDİ HAVALİMANINI KARIŞTIRDI
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bir bilen 19 Ekim 2015 Pazartesi 21:11

Ne kadar çok parça o kadar çok para.

Yorumu oyla      0      0  
kalabalık 19 Ekim 2015 Pazartesi 21:07

Yazlık veya kışlık farketmez ki, üst üste her şey var , en üstte de palto eksik, taşı taıyabilirsen bunca kalabalığı....

Yorumu oyla      0      0  
kalabalık 19 Ekim 2015 Pazartesi 21:05

Yazlık veya kışlık farketmez ki, üst üste her şey var , en üstte de palto eksik, taşı taıyabilirsen bunca kalabalığı....

Yorumu oyla      0      0  
Barış 19 Ekim 2015 Pazartesi 01:16

Sn yolcu rumuzlu bay/bayan bunlar kışlık uniforma,yazlık uniformalar için sizde çizimlerinizle stilinizle ihaleye katılın

Yorumu oyla      1      0  
yolcu 18 Ekim 2015 Pazar 17:18

Modacıları ben olsaydım; yakasız kolsuz boydan şık ve rahat bir elbise ile aynı kumaştan gerektiğinde giyebilecekleri kruvaze bir ceket hazırlardım. Hem rahat hareket ederler hem de ısıya göre rahat kullanırlardı.

Yorumu oyla      1      0  
yolcu 18 Ekim 2015 Pazar 17:10

Yakalı gömlekler, üstüne fularlar, yelekler, ceketler, gömleğin üstünde jileler hepsi üst üste , boğaz enfeksiyonuna hergün davetiye gibi, hiç mi şikayet etmiyorlar bu giysilerden. Diğer havayollarının kıyafetlerini de görmek isteriz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DISPATCHERLER ‘MUHSİN BABA’SINI KAYBETTİ
Türk Hava Yolları, Green Air, Active Air, GTI, MNG ve diğer birçok havacılık ...
TATCA ANONSLA KINADI
Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği(TATCA), Hakkari Selahaddin Eyyubi ...
SALDIRIYI KINADILAR
TATCA Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na yapılan silahlı saldırıyı kınadı.
 
TC-ANA VE TC-DAP DA İNECEK
Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nın 2 bin 500 metreye uzatılan pistine bugün ...
BİNİŞ KARTINDAKİ RİSKLERE DİKKAT
Habertürk yazarı Güntay Şimşek, biniş kartı üzerinde bulunan barkod’lardan ...
HAVALİMANINA ATEŞ AÇILDI
Selahaddin Eyyubi Havalimanı terminaline teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı
 
AIRBUS İLE THY ARASINDA A350 DİPLOMASİSİ
Airbus firması yetkilileri Fransa ile İstanbul’daki THY genel müdürlük binası arasında mekik dokuyor
BİR AÇIKLAMA DA PEGASUS’TAN
Yaz saati uygulaması ile ilgili bir açıklama da Pegasus Havayolları’ndan geldi
İSTANBUL’A BOEING STEARMAN İLE GELDİ
İngiliz kadın pilot, çift kanatlı tarihi Boeing Stearman uçağı ile İstanbul’a geldi
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
11 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •pandemi
  •United Airlines
  •Emirates
  •Kadri Samsunlu