iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
1 Ekim 2016 Cumartesi - 09:26

FETÖ YAZDI BATI OYNADI

15 Temmuz’u anlamak için Ankara’yı değil FETÖ’yü referans kabul eden Avrupalı gazeteciler THY davetinde itiraf etti: Biz sokağa çıkanları iktidar muhalifi sanıyorduk

FETÖ YAZDI BATI OYNADI
Losev-1

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'nın ne dediğinden çok FETÖ'nün söylediklerini manşetlere taşıyan Avrupalı gazetecilerden şok itiraf geldi. İlker Aycı, "Sokağa çıkanların iktidar karşıtları olduğu zannedilirken, darbe karşıtı milletimiz olduğunu burada anladılar" dedi.

SAHAYA ÇIKANLARIN İKTİDAR KARŞITI HALK OLDUĞU ZANNEDİLİYORMUŞ

Bu şok itiraf, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’nın Fransa, İspanya, Portekiz, İtalya, Malta ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinden 40 gazeteciyi kabulünde geldi. Aycı, "Toplantılarda 'Biz Türkiye konusunda yanlış bilgilendirilmişiz. İyi ki bu toplantılara gelerek doğrusunu öğrendik' diyen yabancı gazeteci oldu mu?' şeklindeki soru üzerine, “Yaptığımız istişarelerde buraya gelmeden önce çok farklı ve yanlış bilgiler alındığını gördük. Hatta şöyle söyleyenler bile oldu. Binlerce insanın devlet tarafından katledildiğine dair inanılmaz bir dezenformasyon kampanyası içinde olduklarını, buraya geldiklerinde böyle bir şey olmadığını, yansıtılan haberlerden sahaya çıkanların iktidar karşıtı olan halk olduğu zannedilirken, darbe karşıtı halkımız, milletimiz olduğunu daha iyi burada anladılar. Pek çok yanlış bilgiler var. Bu yanlış bilgilerin düzeltilmesi noktasında toplantıların çok faydalı olduğunu ifade ettiler. Hatta şöyle diyenler oldu. 'Bizim ülkemizde bunların yaşanmaması için bize ne tavsiye edersinize kadar iş geldi. Şunu söylediler: 'Biz Türkiye'nin ve Türk halkının yaşamış olduğu travmayı, olayın sizdeki aksını hiç anlamadık ama buraya geldiğimiz zaman bunun nasıl bir travma olduğunu, ne kadar önemli bir mesele olduğunu, Türk halkının nasıl derinden etkilendiğini ve neden buna bu şekilde tepkiler vermeye çalıştığını şimdi daha iyi anladık. Uçaklarınızda, bu konudaki resimlerle, kitaplarla, çeşitli broşürlerle anlatmaya çalıştığınız ama buraya gelince daha iyi anladık' dediler." yanıtını verdi.

COSA NOSTRA FETÖ’NÜN YANINDA HAFİF KALIR

İlker Aycı, FETÖ’nun kendi ekonomik ve uluslararası lobi gücüyle oluşturduğu medya gücünü dünyada kara propaganda yapmak suretiyle Türkiye’nin aleyhine kullanmaya çalışan yeni nesil bir terörist dalgayı temsil eden terörist bir örgüt  olduğunu belirterek, “Bu sadece basit bir imamın tasarımından ibaret bir kalkışma, bir darbe girişimi değildir. Yaklaşık 30-40 yıldır devlet yapısı içerisine, toplumun önemli katmanlarına ve önemli köşe başlarına sızma harekatıyla hemen hemen her alana çok güçlü bir sızma harekatı düzenlediler. Bu inanılmaz bir üst aklın planlaması olsa gerek. Belki size biraz garip geliyor olabilir ama sadece Türkiye’de değil, başka ülkelerde meydana gelebilecek olaylarla birleştirdiğiniz zaman, yeni nesil terörist dalganın ne olduğunu ve bunun da öncü hareketlerinden biri olduğunu çok iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Bu zat şu anda Amerika’da koruma altında. Gayet mutlu - mesut bir şekilde hayatına devam ediyor ve oradan Amerikan Kongresine, Amerikan kamuoyuna kendi lobi ve parasal gücünü kullanarak, Amerika’da önemli yöneticilere kadar ulaşabilecek networkü ile etkili olmaya çalışıyor. Hani 1960’larda filan Amerika’da çeşitli illegal örgütlerden söz edilirdi. İşte mafya, Cosa Nostra gibi çok çeşitli yapılanmalar vardı. Bu yapılanmalar o dönemde devlet üyelerine kendi kirli işlerini kabul ettirmek veya yaptırabilmek için çeşitli yöntemlere başvururlardı. Ama bu adamlar bizatihi devletin kendisini yönetmeye talip olacak kadar cüretkarlar. Cosa Nostra gibi örgütlerin, mafyoz örgütlerin ürettiği kargaşa ve terörizm bunlarınkinin yanında çok hafif kalır. “dedi.

İŞADAMLARI CİPLERE BİNİP SARAYINA GİTTİ

Bir Amerika gezisinde yaşadığı olayı yabancı gazetecilerle paylaşan İlker Aycı, o anısını şöyle anlattı:

“Bundan birkaç yıl önceydi. Ben o dönemde Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı hem de Dünya Yatırım Ajansları Birliği Başkanıydım. Sayın Cumhurbaşkanının Başbakanken yaptığı yanılmıyorsam 2012 veya 2013 seyahatinde biz de iş adamları grubu ile birlikte gittik. Türkiye’nin en önde giden işadamları gittik. Beyaz Saray’la önemli müzakereler yürürken ve Amerika’nın önemli kuruluşları think tank’lerle toplantılar yürürken bu FETÖgrubunun adamları grup grup gelip arabalarla işadamlarımızı araçlara bindirerek Pensilvanya’daki o küçük saraylarına götürdüler. Beyaz Saray’dan bile daha görkemli olan malikaneye götürdüler. İşadamlarından orada yardımlar için çekler aldılar ellerinden. İşadamlarımıza orada baskı yaparak yardımlar topladılar. Grup grup tüm işadamlarımızın oraya gittiklerine şahit oluk ve şaşırdık. Bu nasıl bir zehirlenmedir, bu nasıl bir güç zehirlenmesidir. Sakin, iyi huylu insanlar gibi gözüken, güleç insanlar gibi gözüken insanların, ‘eğitimle uğraşıyorlar, bak çocukları eğitiyorlar, e biraz da dindar gözüküyorlar. Bunlardan zarar gelmez’ gibi bakılan topluluk 20-30 yıl içerisinde bambaşka bir şeye dönüştü ve kendi canavarımız ortaya çıktı. “

100 MİLYAR DOLARLIK GÜCE ULAŞTILAR

İlker Aycı, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin gazetecilerine tehlikenin devam ettiğini söyleyerek, “Tehlikenin geçmediğini düşünüyoruz çünkü bunların varlıkları, bulundukları ülkelerdeki insan ve parasal kaynakları var. Dünyanın birçok ülkesinde açık olan okulları, vakıfları ve lobicilik faaliyetleri ile birlikte parasal kaynaklarını kullanıyorlar. Sadece dershanecilik işinde yılda döndürdükleri para 10-15 milyarla ölçülüyor Türkiye’de. Sadece charter school’larından Amerika’da elde ettikleri kazanç 300 milyon dolara dayandı şu anda. Yıllık gelirleri dudak uçuklatacak şekilde, belki de Avrupa’da pek çok ekonominin cirosundan fazla. Konuşan rakamlar, bunların kontrol ettiği paranın 100 milyar dolarlar civarına geldiği söyleniyor. Eğer bu kadar büyük parasal güce hükmediyorlar ise bunların ulaşabileceği, etkileyebileceği, lobi yapabileceği yerlerin etkisini tahmin bile edemiyorum. Çünkü benim ülkem 800 milyar dolarlık bir ekonomi. Böyle güçlü yeni nesil bir terörist saldırı ve yeni nesil bir terörist organizasyonla karşı karşıyayız. Diğer ülkelerdeki demokratik yapılarda örgütlenme özgürlüğüne sığınarak oralarda yaşamlarını sürdürüp buralardan Türkiye aleyhine kampanyalar ve propagandalar yaparak ciddi anlamda ülkemize zarar vermeye devam ediyorlar. Bu anlamıyla mücadelemiz bitmiş değil. Okulla, eğitimle başlayan bu serüven bambaşka bir şeye dönüştü. O konuda bir dost olarak uyarmak isterim. “ şeklinde konuştu.

DESTEK BEKLERKEN NATO’DAN ATARIZ DEDİLER

15 Temmuz gecesinin hemen sonrası ile ilgili Avrupalı medya mensuplarına bilgi veren Aycı, şöyle konuştu:

“Biz o gece bununla uğraşırken 16 Temmuz sabahı duyduğumuz bazı demeçlerle sarsıldık. Yıllardır NATO’nun saygın bir ülkesi olan benim ülkemi çok şaşırdık ki NATO üyesi ülkelerden birisinin bakanları NATO’dan atmakla tehdit ettiler. Biz bir iç düşmanla savaşıyoruz ve bu iç düşman TBMM’yi, parlamentoyu bombalıyor, çocuklarımızı öldürüyor. Ben 30 yıllık en yakın arkadaşlarımdan birini kaybettim. 16 yaşındaki çocuk da babasına sarılıp korumak isterken o da vuruldu. İki çok sevdiğim insanı kaybettim o çocuğun isminin verildiği günü, doğduğu günü biliyorum. O gece onları kaybettik Boğaz köprüsündeki direnişte. Sniperlar vurdular. Bunları yaşarken dostlarınızdan güzel bir söz, destek duymak istiyorsunuz. Duyduğunuz ilk söz “Arkadaşlar sizi NATO’dan atarız” olduğu zaman ya da  “Siz ne yapıyorsunuz, tutukladığınız bu generaller bizim çalışma arkadaşlarımızdı ne yapıyorsunuz” olduğu zaman. O general, o subay bize silah çekti, tankıyla topuyla bizi vurdu. Bizi öldürdü. Bizi taradı, sivil insanları öldürdüler. Tanklarla insanları ezdiler. Burası Prag Baharı’nın yaşandığı 1960’lar değil. Burası Tiananmen Meydanı değil. Burası Avrupa ile tam üyelik konusunda yıllardır müzakere yürüten ve demokrasi konusunda tam 200 yıllık bir parlamenter geçmişe sahip, 3 tane imparatorluğun, ilk çağın tüm medeniyetlerinin üzerinde yükseldiği, dünyada paranın icad edildiği ilk üniversitenin kurulduğu bir ülke”.

SÜLEYMAN ŞEN-AİRKULE.COM

 

 

 

 
DHMİ GENEL MÜDÜRÜ GÖREVİNDEN ALINDI
 
UZAY İSTASYONU İNŞAATINA DAVET
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hadi ordan 3 Ekim 2016 Pazartesi 00:14

ilker bey hedef saptirma yapiyor, yemezler, once THY yi fetocu serefsizlerden temizle sonra cik konus,

Yorumu oyla      0      0  
vatandas 1 Ekim 2016 Cumartesi 13:41

Yabbi gidin. Yalanci ahlaksizlar. Hangi feto basin yayin organinda (zaten kalmadi) veya sosyal medya yayinlarinda, sözde Ilker Aycinya yapilan itiraflar ve yanlis haberler varmis?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DHMİ GENEL MÜDÜRÜ GÖREVİNDEN ALINDI
DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım görevinden alınarak bakanlık müşavirliğine atandı
300 OFİS İÇİN ÖN TALEP TOPLAMA BAŞLADI
İstanbul Yeni Havalimanı'nda yer alacak Kargo Acente ofisleri için ön talep toplanmaya başladı
TARKİM ÖĞRENCİLERİ NE YAPACAK
SHGM Tarkim Uçuş Eğitim ve Uçak Bakım Onarım Ltd. Şti’nde eğitimlerine ...
 
BU KIŞ 300 FREKANS UÇACAK
THY,yaz sezonunda 400 frekans uçtuğu Akdeniz ülkelerine bu kış 300 frekans uçacak.
2 BİN 397 CEO'YA TÜRKİYE'Yİ ANLATTI
Sani Şener,2 bin 397 havalimanı CEO’suna Türkiye’yi anlattı
MALİYETLERİ DÜŞÜREN PEGASUS'A 2 DİJİTAL ÖDÜL
Pegasus dijital uygulamalar alanında ilk uluslararası ödülünü kazandı
 
GELEN TURİST SAYISI 10 YIL GERİYE GİTTİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, 3 turistten 1'ini kaybettik
BU SEFERKİ KONUKLAR AKDENİZ'DEN
Türk Hava Yolları yabancı gazetecilere 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları ...
SHGM TARKİM'İN YETKİ VE RUHSATLARINI ASKIYA ALDI
SHGM, Tarkim'in tüm yetki ve ruhsatlarının askıya alındığını duyurdu
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA SPOTTER ALANI AÇILDI
EMIRATES CEO'SU ÖZÜR DİLEDİ
'23 NİSAN' KAMPANYASI
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 14 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •United Airlines
  •uçak
  •Antalya
  •filo