iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
12 Temmuz 2016 Salı - 10:27

ERZURUM-ANTALYA SEFERLERİ BAŞLADI

Erzurum-Antalya arasında karşılıklı olarak gerçekleştirilecek uçak seferleri Erzurum Havalimanı'nda düzenlenen törenle başladı

ERZURUM-ANTALYA SEFERLERİ BAŞLADI
Losev-1

Erzurum-Antalya arasında karşılıklı olarak gerçekleştirilecek uçak seferleri Erzurum Havalimanı'nda düzenlenen karşılama töreniyle başladı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile diğer protokol üyelerinin katıldığı törende, Antalya'dan Erzurum'a gelen yolcular Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve Bar ekibinin muhteşem gösterisiyle karşılandı. Havalimanı VIP Salonu'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Anadolu Jet Satış Müdürü Murat Yağmur, "Anadolu'yu birbirine bağlama hedefiyle yola çıkan, 7'den 70'e uçmayan kalmasın anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Anadolu Jet, uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. Erzurum ve Antalya arasındaki yolcu sirkülasyonunu artırmak, turizme katkı sağlamak ve yeni ticari gelişmelere vesile olmayı amaçlayan Anadolu Jet'in Erzurum-Antalya seferleri hayırlı olsun." dedi.

YAZ TURİZMİ İLE KIŞ TURİZMİNİN BAŞKENTLERİ BİRLEŞTİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de söz konusu uçuşların çok yönlü hedefleri barındırdığını ifade etti. Başkan Sekmen, şöyle dedi: "Sivil Hava Taşımacılığı sektöründe Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bayrak taşıyıcılarından biri olan Anadolu Jet ile birlikte bugün ülkemizin iki önemli metropol şehrini hava yoluyla birbirine bağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uçuş emniyeti, ürün yelpazesi, hizmet kalitesi ve rekabetçi konumu ile Avrupa'nın önde gelen kuruluşlarından biri olan Anadolu Jet ile sadece kentler değil aynı zamanda Anadolu'nun kültür mozaiğini oluşturan Antalya ve Erzurum'un ticari, turizm ve sosyal hayatları da birbirine bağlanacak. İnanıyoruz ki bu önemli yatırımla birlikte yaz turizminin başkenti Antalya ile kış turizminin başkenti Erzurum'un turizm destinasyonları canlanacak, her iki şehrin de keşfedilmeyi bekleyen değerleri gün yüzüne çıkacaktır."

"UÇUŞLARIN KALICI OLMASI İÇİN YOĞUNLUK ŞART"

Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum-Antalya seferlerinin 4 aylık deneme süresini barındırdığını, uçuşların kalıcı olması için sürekli bir yoğunluğa ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yerelde kalkınmanın temelini kuşkusuz ulaşım ağı oluşturmaktadır. Ulaşım bir şehrin olmazsa olmazıdır. Bir kentin özellikle hava yolu ulaşımı ne kadar iyi olursa, gelişimi de o kadar hızlı olur. Erzurum'da sadece iş dünyası değil kamu, özel sektör ve sivil inisiyatif de Antalya seferlerinin başlamasıyla birlikte yönetim, yatırım, organizasyon ve iş piyasası planlarını şimdiden hazırlayarak haftanın beş günü gerçekleşecek olan söz konusu seferlerle ilgili hazırlıklara başladı. Bugünden itibaren ortak akılla hareket ederek, 'Söz konusu hava yolu yatırımından her iki şehre ne gibi kazanımlar elde ettireceğiz', bu düşünce için kafa yoracağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda Erzurum, daha güçlü bir hava yolu ağına sahip olarak Türkiye'nin gerek turizm gerekse de diğer alanlarda en stratejik merkez üssü şehirlerinden birisi olacaktır. Her hafta salı ve cumartesi hariç diğer günlerde karşılıklı olarak gerçekleşecek olan uçuşların hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz eder, başta Anadolu Jet olmak üzere Türk Hava Yolları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Erzurum-Antalya seferleri hayırlı ve uğurlu olsun."

"ERZURUM, TÜRKİYE'NİN DÜNYA'YA AÇILAN KAPISIDIR"

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'un Türkiye'nin Dünya'ya açılan kapısı olduğunu ifade etti. Vali Azizoğlu, "Bugün yeni bir destinasyon daha açıldı. Dünyanın önde gelen hava yolu şirketlerinin başında olan Türk Hava Yollarımız bugün Erzurum'dan Antalya'ya seferlerini başlattı. İnşallah devam edecektir. Biz Erzurum'u Doğu Anadolu'nun merkezi olarak görüyoruz. Dünyanın Türkiye'ye açılan kapısı olarak da değerlendiriyoruz. Bundan sonra İran'dan, Azerbaycan'dan, Türki Cumhuriyetlerden, Rusya'dan Erzurum'a, Erzurum'dan Antalya'ya, Erzurum'dan Almanya'ya, Fransa'ya yeni bir hava yolu ağının geliştirileceğine inanıyorum. Bu vesileyle bu uçuşun başlamasına destek olan, katkı sağlayan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Erzurumlular bu hava yolunu yaşatacaktır, Erzurum- Antalya seferleri devam edecektir. Başka destinasyonlar da olacaktır. Bu sayede de Erzurum'da hem sanayinin hem turizmin hem de kültürel gelişmenin önünü açan bir güzel hareket başlatmış olacağız." diye konuştu.(Cihan)

 
THY BAYRAMDA COŞTU
 
SHGM’YE NASIL BAŞVURACAKSINIZ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY BAYRAMDA COŞTU
Türk Hava Yolları 9 günlük bayram tatilinde tam 1 milyon 200 bin yolcu taşıdı
PİLOTTAN KULEYE 'İHA' İHBARI
Atatürk Havalimanı’nın uçuş güzergahında bir drone gören pilot, kule görevlileriyle ...
TATİL DÖNÜŞÜ HAVALİMANLARINDA REKOR
9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son günü olan 10 Temmuz Pazar günü, ...
 
THY KONAKRİ UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Türk Hava Yolları Gine Cumhuriyeti'nin başkenti Konakri’ye uçmaya başlıyor
F-35 GÖRÜCÜYE ÇIKTI
F-35, İngiltere’de havacılık şovunda havalandı
ADNAN AĞABEY İYİLEŞİYOR
Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında şarapnel parçasıyla ağır yaralanan ...
 
BURASI SİVAS HAVALİMANI
Sivas'ta dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve doludan Sivas ...
HELİKOPTERİMİZ DÜŞTÜ ŞEHİTLER VAR
Giresun’un Alucra ilçesi Tohumluk köyü kırsalında askeri helikopter düştüğü bildirildi.
SEFERLER 1 AY SONRA BAŞLAR
Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Güvenç: Rusya'yla uçak seferleri yakında başlar
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •Airbus
  •salgın
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •NASA