iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
7 Kasım 2017 Salı - 18:23

EMİRATES’İN 100. A380 UÇAĞI FİLOYA KATILDI

Emirates, 100. Airbus A380 uçağının filoya katılışını Airbus’un Hamburg’daki üretim merkezinde özel bir teslim alma töreniyle kutladı

EMİRATES’İN 100. A380 UÇAĞI FİLOYA KATILDI
Losev-1

Törene Emirates Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Ekselansları Şeyh Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark, Airbus İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Tom Enders, Rolls-Royce Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Dominic Horwood, BAE Almanya Büyükelçisi Ali Al Ahmad, Özgür ve Hansa Şehir Hamburg Ekonomi, Ulaşım ve İnovasyon Senato Üyesi Frank Horch katıldı.

Şeyh Ahmed yaptığı konuşmada, “Emirates, Airbus ve A380 programına dahil olan birçok iş ortağımız için bu çok önemli bir an. A380’in hiç şüphesiz ki; binlerce iş imkânını destekleyerek ve yer hizmetleri, yemek servisi, havalimanı olanakları, kabin ürünleri gibi ilgili birçok alandaki yeniliği ve ürün gelişimini tetikleyerek hava-uzay endüstrisi üretimine ve havacılık endüstrisine çok büyük katkısı oluyor. Daha da önemlisi A380, yolcularımız için uçuş deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Mühendislik açısından da uçağın kendisi görülmeye değer. Dünyadaki en büyük ticari yolcu uçağı fakat çok sessiz ve etkili… Emirates olarak uçakta kullandığımız ürünler ile bu alandaki anlayışı ve deneyimi yeniden tanımlıyoruz. Ekibimiz bu uçağı uçurmayı ve yolcularımız bu uçakta uçmayı seviyor. Emirates için A380 bir başarı hikâyesi oldu. Yerleri kısıtlı ve yolcu talebini artırdığımız bölgesel ve ‘ikincil’ havalimanlarında A380’i kullanmayı başardık. A380, dahil edildiği her rotada, yolcuların ilgisini çektiği için daha fazla trafiğe ve talebe yol açtı. Programa sadık kalmaya devam ederken Airbus ve iş ortaklarımız ile yakın temasta çalışarak siparişteki 42 uçağı teslim almayı heyecanla bekliyoruz”. dedi.

Tom Enders ise,  “Emirates ile A380 programının ayrılmaz parçası olan uzun süreli ilişkimizden büyük gurur duyuyoruz. Böyle öngörülü bir havayolunun en başından beri A380’e güvenmiş olması ve bu uçağı amiral gemisi ve hizmetlerinin belkemiği olarak seçmesi Airbus’taki herkes için büyük bir tatmin kaynağı. Ve tabii ki müşterilerimizden ve yolcularımızdan uçak ile ilgili her zaman olumlu geri bildirimler alırken bunu dünyanın en dinamik hava transfer bölgesi Dubai’nin başarısı ile ilişkilendirmek de çok heyecan verici” dedi.

Rolls-Royce motorlarına sahip Emirates’in 100’üncü A380’i; First Class’taki 14 özel suiti, Business Class’taki 76 ve Economy Class’taki 426 koltuğu ile 3 kabin sınıfına ve aynı zamanda havayolunun yenilenen Uçak İçi Dinlenme Salonuna sahip. 100. A380, önümüzdeki hafta düzenlenecek olan Dubai Air Show’da görücüye çıkacak ve sonrasında filoda hizmete girecek.

Zayed’i Anma Yılı

Kutlamalara ek olarak Emirates, Birleşik Arap Emirlikleri kurucusu son Şeyhi HH Zayed bin Sultan Al Nahyan için 100’üncü A380’indeki özel üniformalar ile özel bir anma seramonisi gerçekleştirdi.

Şeyh Ahmed: “Ülkemizin kurucusunun doğumunun 100’üncü yılını ve mirasını kutladığımız 2018, ‘Zayed Yılı’… Emirates, BAE’nin değişimine ve gelişimine araç olan bu kişiye, kilometre taşı 100’üncü A380’in teslim alınmasında saygılarını sunmaktan dolayı gurur duyuyor. Aynı A380’in birçok alanda açtığı yenilikler gibi Şeyh Zayed de gerçek bir öncü ve öngörü sahibi biriydi. A380 ile onun ilham, cesaret ve kararlılık mesajını tüm dünyaya ulaştırmak, mirasını kutlamak için çok yerinde bir yol”.

Hava-uzay endüstrisi ve havacılığa pozitif etki

Emirates’in A380 programı, küresel uçak üretimi tedarik zincirine iş imkânları yaratıyor. Airbus’ın tahminine göre Emirates’in sadece A380 siparişleri, Almanya’da 14.500 adet iş gücü yaratmanın yanı sıra Avrupa’da direkt, dolaylı ve teşvik edilmiş 41.000 iş alanı yaratıyor. Bu işlerin tümü yüksek vasıflı ve yüksek-değerli bir tedarik zincirini etkiliyor ve Airbus’un uçak üretim tesislerinin olduğu ülkelerde önemli bir çarpan etkiye sahip. Emirates’in A380 yatırımının tahmini Avrupa etkisi 2013/14 yıllarında 3,4 milyar GSMH’ya eşit. Almanya ve Fransa’da her bir ülke için GSMH; 1,2 milyar.*

Uçuş deneyiminde yeni standartlar

Emirates’in 2008 yılında ilk A380’i hizmete sunması, yolcu deneyimine yeni standartlar getirirken Uçak İçi Dinlenme Salonu, Duş Spa, ücretsiz wi-fi, tüm sınıflarda gelişmiş uçak içi eğlence sistemi ve daha birçok yenilik, sektörde ilkleri başlattı.

Emirates, A380’i geliştirmek için düzenli olarak yatırım yapmaya devam ediyor ve yolcularının mümkün olan en iyi deneyimi yaşadıklarından emin oluyor. Bugüne kadar 85 milyonun üzerinde yolcu, Emirates A380 ile uçtu.

 
THY YABANİ HAYVANLARIN TİCARETİNE KARŞI
 
AHL’DE KAZA: HOSTESLER VE PİLOT YARALANDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAI’DEN ASYA PAZARINDA ÖNEMLİ ATILIMLAR
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), Bangkok Defense & Security fuarına damgasını vurdu
UÇAKTA ALDATILDIĞINI ÖĞRENİNCE…
Aldatıldığını öğrenen kadın uçağa zorunlu iniş yaptırdı
LUFTHANSA’DAN 5 YENİ UÇUŞ NOKTASI
Lufthansa,2018 yaz programında Avrupa’da 5 yeni destinasyona daha uçacak.İşte o destinasyonlar
 
49 DAKİKADA SIKILIYORLAR
12 yaş altı çocukların uzun uçak yolculuklarında 49 dakika içinde sıkıldığı ortaya kondu
EMİRATES’TEN KASIM FIRSATLARI
Emirates 6-10 Kasım arihleri arasında 53 noktaya 5 gün boyunca avantajlı fiyatlar sunuyor
MOTORUN ARKASINDAN GEÇME !
Motorları çalışırken uçağa takoz koymaya çalışan görevlinin başına gelenler böyle görüntülendi
 
SUUDİ ARABİSTAN’DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
Suudi prens ve üst düzey yetkilileri taşıyan helikopter düştü
ABD VATANDAŞLARINI UYARDI
ABD, Mogadişu Uluslararası Havalimanı'nda Amerikalılara yönelik tehditlerin ...
THY SİNGAPUR MÜDÜRÜNE ''ŞÖVALYE'' MADALYASI
Türk Hava Yolları Singapur Ofisi Müdürü Levend Arısoy, Macaristan Devlet ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
İSG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
İGA'DA '23 NİSAN' COŞKUSU
SAFAIR UÇAĞI TEHLİKE ATLATTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
18 / 23 °C 17 / 22 °C 15 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •TUSAŞ
  •United Airlines
  •uçak
  •uydu
  •DHMİ