iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
5 Ocak 2019 Cumartesi - 08:05

EMIRATES 2018’DE NELER YAPTI

Emirates, yolcularının ‘daha iyisiyle uçması’ için, filosunda ve uçuş ağında sağladığı, trend belirleyen ürün ve hizmetlerle dolu bir yılı daha geride bıraktı

EMIRATES 2018’DE NELER YAPTI
Losev-1

Emirates Havayolu, on iki ay boyunca her hafta, ortalama 3,700 uçuş ile 59* milyonun üzerinde yolcu taşıdı. Şirket, Dubai’den gerçekleşen uçuşlarında, 66 milyon adet yemekten oluşan menüyü, yolcularına, gururla servis etti* ve Dubai’den neredeyse 36 milyon parça bagajı 157 destinasyondan oluşan küresel ağına taşıdı*. 2018 yılında, Emirates, 274 uçağı ile 192,000 uçuş gerçekleştirdi ve dünya etrafında, 908 milyon kilometreden fazla yol kat etmiş oldu.

2018’de kaydedilen başarılar hakkında, Emirates Başkanı Sir Tim Clark yaptığı açıklamada “2018’de zorluklar yaşadık, ancak, yolcu taleplerine en iyi yanıt verecek şekilde kapasite oluşturarak, maliyetlerimizi yakından takip ederek, ticari performansı iyileştirmek üzere teknoloji kullanarak ve yolcularımıza daha fazla seçme imkânı tanımak üzere daha yolcu odaklı ürünler ve hizmetler geliştirerek, sunduğumuz fırsatları en üst düzeyde tutmaya devam ettik” dedi.

Yolcular için, havayolu seyahat deneyimini daha da iyileştirdi

Emirates, yıla Boeing 777-200LR filosunu yenilemeye yönelik, 150 milyon dolar değerindeki programla başladı. Bu 10 yeni uçak, 2-2-2 düzeninde yerleşen, 38 adet Business Class koltuğu ve 264 adet Economy Class koltuğu ile, iki sınıftan oluşan kabin düzenine sahip. Yenilenme sonucunda, uçaklarda, daha ferah ve havadar kabinler oluşturulmuş oldu.

Emirates, şu anda, Boeing 777X programı için, yeni nesil kabin tasarımı üzerinde planlamalar yapıyor. 2020 sonrasında hizmete girecek olan yeni nesil A380 uçaklarında, Emirates, özel tasarım ve zengin deneyimler kazandıran bir dizi dokunuşa sahip olan Premium Economy ürününü lanse etmeyi planlıyor.

Uçak içi bağlantı ve eğlence imkanları konusunda inovasyonun ön cephesinde yer almaya devam eden Emirates, Mart ayında, uçaklardaki mobil bağlantı hizmetlerinin 10. yılını kutladı. 2018 yılı boyunca, 12 milyondan fazla yolcu, Emirates uçaklarında, Wi-Fi bağlantısı kullandı. Yaz aylarında, futbolseverler, Live TV bulunan 175 Emirates uçağında, FIFA Dünya Kupası maçlarını izleyerek, milli takımlarına tezahürat yaptılar. 2019 yılında, 50 uçağa daha Live TV hizmeti eklenerek, yolculara, canlı spor yayınlarını, önemli haberleri ve çok daha fazlasını izleme imkânı sağlanacak.

Ayrıca, Emirates artık, ödüllü uçak içi eğlence sistemi ice’daki 4,000 kanal seçeneği dahilinde, 1,000’den fazla film izleme imkânı da sunuyor. Emirates’in, 2018 yılında, uçaklarda sunduğu en popüler film Black Panther olurken, yolcuların çoğu, her tarzda bulunan komedi filmlerinin tadını çıkardı. Emirates ayrıca, klasik film E.T. The Extra Terrestrial’ı gösteren ilk havayolu şirketi oldu. Uçaklara kendi içeriğini de taşıyan Emirates, menülerini nasıl oluşturduğu ve küresel ortakları ile çalışma süreçlerini anlatan Food & Wine kanalını lanse etti.

ice, 2018 Skytrax World Airline Ödülleri’nde art arda 14. kez Dünyanın En İyi Uçuş Eğlence Sistemi ödülünü de alarak, ödüllerine yenilerini eklemeye devam etti.

Yolcularına en iyi mutfak sanatı deneyimini sağlayan Emirates, her daim gözde olan özel menüleri, diğerlerinin yanı sıra, Yeni Yıl, Ramazan ve Oktoberfest gibi belirli gün ve haftalara göre de oluşturuyor. Nisan ayında, şirket, yeni üst düzey markaların yanı sıra, özel seçkilerden olan bir dizi ürünü sunarak, her sınıftaki alkollü içecek hizmetini yeniledi ve şarap ve içki sunumu konusundaki lider konumunu korumuş oldu. 15 yıl boyunca saklanmış olan kaliteli şarapların seçkisi olan Emirates Vintage koleksiyonu, seçkin rotalarda, First Class’ta hizmete sunuldu. Bu özel şarap seçkisi, Château Cheval Blanc 2004, Château Haut Brion 2004, Château Mouton Rothschild 2001 ve Château Margaux 1998’i de içeriyordu. 2019 yılında, Emirates, Dom Pérignon’un yeni Vintage ürünü olan Dom Pérignon Vintage 2008’i, özel olarak servis edecek.

Emirates ayrıca, First ve Business Class hizmetlerine, yeni lüks ürünler de ekledi. Yeni ürünler, BYREDO Skincare, Bowers & Wilkins ve Emirates’in uzun süredir ortaklık yaptığı Bvlgari ile yapılan iş birliği neticesinde geliştirildi. Şirket, yolcuların, ürün gamındaki her üründen yararlanmasını sağlamak üzere, seyahat kitlerini, sürekli olarak yeniliyor.

Yoğun yaz döneminde, Emirates, çocuklar için yeni Lonely Planet oyun setleri ve yeni ‘Fly With Me’ oyuncak seçkisi ile aileleri sevindirdi. Dubai’deki Terminal 3’ten, Emirates yolcularına, dondurma da ikram edildi.

Yer hizmetleri deneyimini geliştirdi

Nisan ayında, Emirates, Dubai’deki yolcularına, uçuşları öncesinde, ev, otel ya da ofislerindeki rahat ortamlarında check-in işlemlerini gerçekleştirmelerine ve bagajlarını uçaklarına taşıtmalarına imkân tanıyan yeni hizmeti olan Home Check-in hizmetini lanse etti. Böylece, bu hizmetten yararlanarak, yolcular, 6,000’den fazla bagaj için check-in işlemi gerçekleştirdi.

Paydaşları ile yakın iş birliği içerisinde çalışan Emirates, yolcularına, şirketin, Dubai Uluslararası Havaalanı’ndaki merkezinde kolay ve kusursuz bir havaalanı deneyimi sunan, dünyanın ilk ‘biyometrik’ uygulamasını başlatacağını açıkladı. En son yüz ve göz tanımanın bir karşımı şeklindeki biyometrik teknolojinin kullanılması ile, Emirates yolcularının, gelecek aylarda, sadece, havaalanının farklı noktalarından uçuşları için check-in işlemlerini gerçekleştirmelerine, göçmenlik formalitelerini tamamlamalarına, Emirates Lounge’ına girmelerine ve uçaklarına binmelerine imkan tanınmış olacak.

“Emirates ile uçun daha iyisiyle uçun” marka vaadine paralel olarak, Emirates, yan yolcu hizmetlerine yönelik, yüksek teknolojili otobüslerden oluşan yepyeni bir filo oluşturuyor; 128 otobüsten oluşan filonun tamamı, 2020 yılına kadar hizmete girecek. Bu özel tahsis edilen otobüsler, daha fazla rahatlık sağlamak amacı ile Emirates yolcularını terminaller ve uçakları arasında taşıyacak.

Emirates, Kahire’deki yeni tesislerinin açılması ile birlikte, lounge ağını genişletti ve özel tahsis edilen Emirates lounge sayısı 42’ye çıkmış oldu. Şirket ayrıca, Roma’daki lounge’ın dekorasyonunu da yeniledi.

Şirketin sadakat programı olan Emirates Skywards, bu yıl 20 milyon üye ile, yeni bir çığır açtı. 2018 yılında, 14 milyarın üzerinde değere sahip Skywards Milleri, sınıf yükseltme, ödül uçuşları, Emirates sponsorluğundaki özel etkinlikler ve 172 adet Skywards program ortakları üzerinden nakde çevrilmiş oldu. Uçuş ödülleri, Emirates Skywards programındaki en popüler Mil kullanım alanı olmaya devam etti. 2018 yılında, Millerin %85’inden fazlası, sınıf yükseltme, bilet ödülü ya da nakit-mil işlemleri yolu ile, geri kazanıldı. Yıl içerisinde, Emirates Skywards ayrıca, Skywards Millerinin satın alınması, devredilmesi ve hediye edilmesi konusunda, üyelere, daha cazip fiyatlar ve kusursuz deneyimler sundu.

Mayıs ayında, Emirates Skywards, ‘My Family’ programını yeniledi ve artık, aile üyelerinin, Emirates uçuşlarında kazandıkları Skywards Millerinin %100’ünü bir havuzda biriktirmeleri ve bunlarla, ödüllerini, her zamankinden daha hızlı bir şekilde kullanmalarını sağladı. 185,000’inin üzerinde ‘My Family’ hesabı oluşturuldu.

Yeni teknolojilere uyumlu hareket eden Emirates Skywards, artık, emirates.com üzerinden rezervasyon yapan üyelerine, Skywards Millerinin değerini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olmak için, ‘her zaman avantajlı’ hizmetlerini sunuyor. Endüstride bir ilk olan bu hizmet, uçuşlarını seçmelerindeki, sadakat durumları ve seyahat geçmişlerine dayalı olarak, kişiselleştirilmiş yükseltme ve nakit-mil hizmetinden yararlanan üyeleri hedef alıyor.

Ağustos ayında, Emirates Skywards, flydubai’nin de sık uçan yolculara yönelik uygulama programı haline geldi. Bu uygulama ile, Emirates Skywards üyeleri hem Emirates, hem de flydubai ile uçarken, Skywards Milleri ve Statü Milleri kazanıyorlar.

Çevrimiçi dünyada da birinci sınıf yolcu deneyimi sağlayan Emirates, bu sene, emirates.com üzerinden, 3D koltuk modellerini lanse etti ve bu da şirketi, dijital platformunda, sanal gerçeklik (VR) teknolojisini sunan dünyadaki ilk şirket haline getirdi. Yolcular, koltuklarını seçmeden önce, Emirates A380 ve Emirates Boeing 777 uçaklarının iç kısımlarını gösteren, ödüllü 3D koltuk haritasında gezinerek, koltukları, ferah kabini ve uçak-içi Emirates ürünlerini inceleyebiliyor.

Daha iyi bağlantı imkânı sağladı

2018’de, Emirates, yolcularına sunduğu bağlantı imkanlarını ve seçenekleri arttırdı. Şirket filosuna kattığı dört yeni uçak ile, dört yeni rota lanse etti, 20 destinasyona olan uçuş sayısı arttırdı ve 8 destinasyon için de kapasite artışı gerçekleştirdi.

Emirates, Londra Stansted ve Edinburgh’a olan servislerinin lansmanı ile, İngiltere’deki varlığını ve Santiago de Chile uçuşlarını lanse ederek de Güney Amerika’ya olan uzun yol bağlantısını güçlendirmiş oldu. Şirket ayrıca, Bali ve Auckland arasında, yıl boyunca gerçekleştirilen tek doğrudan günlük uçuş olan Dubai-Bali-Auckland servislerini de lanse etti.

Emirates, flydubai ile olan ortaklığını da genişleterek, 206 özel noktadan oluşan uçuş ağına ulaştı ve bu da 1 milyondan fazla yolcunun, Emirates ve flydubai uçuşlarında rezervasyon yapması ile sonuçlandı. Aralık ayı başından beri, Emirates yolcuları, Emirates Terminal 3’ten, 11 flydubai destinasyonuna doğrudan ulaşım imkanına sahip oldu ve her iki havayolu şirketi de Dubai’deki yolcular için, terminaller arasındaki transfer imkanlarını daha da arttırmaya devam ediyor. Yıl içerisinde, Emirates ayrıca, Jetstar Pacific ile uçuş paylaşımı anlaşması yaptığını açıkladı, Güney Afrika Havayolları ile olan ticari stratejik ortaklığını geliştirdi.

Emirates, 2018 yılı Ağustos ayında A380 operasyonunun 10. yılını kutlayarak ve Aralık ayında, son siparişi olan 146. Boeing 777-300ER uçağını teslim alarak, iki önemli adım daha atmış oldu.

Ocak ayında, şirket, Emirates’e, 2020 yılından itibaren teslim edilmeye başlayacak olan, ilave 36 adet Airbus A380 uçağı için 16 milyar dolar bedelinde anlaşma yaptığını duyurdu. Emirates, ayrıca, en son Hamburg ve Osaka’ya olan tarifeli servislerinin lansmanı ile birlikte, A380 uçağı ile hizmet verdiği şehirlerin sayısını 50’ye çıkardı. Şirket ayrıca Beyrut, Muscat, İslamabad, Riyad ve Akra olmak üzere, beş kente, tek seferlik A380 servisi gerçekleştirirken, St. Petersburg’a da geçici uçuşlar düzenledi.

*Uçuş rakamları, 2018 takvim yılı içindir

*Yemeklerle ilgili rakamlar, sadece Dubai Uluslararası Havaalanı’nda yüklenen yemekler içindir. Diğer destinasyonlarda yüklenen yemekleri içermemektedir

*Bagaj rakamları, sadece Dubai Uluslararası Havaalanı’nı kapsamaktadır

 
“SEYAHAT ARKADAŞI”NA YOĞUN İLGİ
 
THY’NİN EN YAŞLI YOLCUSU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İLK HAVACI KADIN SİCİLİ’ İLANLARI YAYIMLANDI
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Toplumsal Cinsiyet Dengesi Geliştirme ...
YILDA 130 MOTORUN BAKIMINI YAPTI
Türk Hava Yolları’nın bir iştiraki olan Turkish Engine Center(TEC), yılda ...
PEGASUS PİLOT YETİŞTİRECEK
Pegasus Hava Yolları, pilot olma hayaliyle büyümüş gençlere “Pegasus Pilot ...
 
TASSA LIV HOSPITAL’LA ANLAŞTI
Liv Hospital Ulus ve TASSA Kabin Memurları Derneği önemli bir işbirliğine imza attı
THY İLK GÜN YÜZDE 93 ZAMANINDA KALKTI
THY, 1 Ocak günü yaptığı seferleri yüzde 93 zamanında kalkış oranıyla gerçekleştirdi
OCAK HAVA TRAFİK MERKEZİ’NDE
DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak yılbaşını mesai ...
 
EN ÇOK YABANCI PİLOT ALMANYA’DAN
THY'de çalışan yabancı pilotların arasında Almanlar 46 pilotla ilk sırada ...
HAVACILIKTA ÇOK SAYIDA PERSONEL ALINACAK
Havacılık sektörünün hızla büyüdüğü ve yerli helikopter de dahil birçok ...
THY NEW YORK'A KAÇ YOLCU UÇURDU
Türk Hava Yolları(THY), New York hattında 12 aylık dönemde, çoğunluğu ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
15 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •United Airlines
  •Qatar Airways
  •turist