iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
5 Eylül 2018 Çarşamba - 10:12

EFSANE GENEL MÜDÜR KABADAYI

Rauf Gerz yazdı: O, dev cüssesine, sert mizacına tezat pamuk kalbiyle 1992 ilkbaharında gelip gönlümüze kuruldu

EFSANE GENEL MÜDÜR KABADAYI
" border="0" alt="Losev-1">

Onur Air Pazarlama ve Kurumsal İletişim Başkanı Rauf Gerz, Türk sivil havacılığında köklü değişimlere imza atan efsane genel müdür Kayıhan Kabadayı’nın öyküsünü Aksi Dergisine yazdı.

Abim.

Ailemin tek erkek çocuğuyum aslında. Bildiğim kadarıyla biyolojik bir ağabeyim bulunmuyor. Onunla, 1992 yılında Atatürk Havalimanı’na başmüdür olarak atandığında tanıştım.

Ben Hürriyet Gazetesi’nin havalimanı muhabiriyim. Öğlenleri yediğim, gazetenin ödediği mütevazı öğle yemeklerinin faturası maaşımdan yüksek tutuyor. Gazetecilik bugüne göre müthiş itibarlı bir meslek biz de onun üç otuz maaşlı cengaverleriyiz. Paramız olmasa da iyi beslendiğimiz söylenebilir. İdealizm tavanda. Çürük elmalar hariç, küçük bir çeteden oluşan havalimanı muhabirleri olarak doğrular için çarpışıyoruz her birimiz.

O; dev cüssesine, sert mizacına tezat pamuk kalbiyle 1992 ilkbaharında gelip gönlümüze kuruldu. Onun da iyilikler adına savaştığını görünce başladı kayıtsız dostluğumuz. Tüm başarılı iyiler gibi delinin teki aslında. Bir anlamda soyadı gibi Kabadayı. Michael Jackson, konserini iptal edip binlerce hayranını stadyumda piç gibi bırakıp giderken kule telsizini alıp uçağının pilotuna “İlet lan bu mesajımı ona” deyip saydırmasını haber yapmadık tabi. Tıpkı Lufthansa Türkiye Müdürü’nün Almanca yazdığı nobran dilekçesine akıcı Almancasıyla “Burası Türkiye. Havacılık konuşacaksan İngilizce, dert anlatacaksan Türkçe yazacaksın bundan sonra” demesi gibi. Bir yıl sonra Sivil Havacılık Genel Müdürü olup Ankara’ya dönünce hayat daha da güzelleşti.

Haram helal, hak hukuk bilen onun gibi biri havacılığın en yüksek bürokratı olunca yerlerde sürünen havacılık gerçek anlamda uçtu haliyle. Gece gündüz çalışmasına dayanamayan sekreteri kaçıp gittiğinde kendi telefonlarına kendi bakmaya başladı sesini değiştirerek. Ekibindeki idealistler vatan kurtarmanın keyfini yaşarken sülükleri kendi yöntemleriyle eledi yakın çevresinden.

94’de Ankara’ya asker olarak gittiğimde tüm yoğunluğuna rağmen moralimi uçuran ziyaretleri, gelirken getirdiği birkaç kilo meyve, birkaç paket sigara Aksi ruhumu ıslah edip kardeşlik mertebesini çıkmamacasına benliğime çaktı. Rahmetli babam, onunla paylaştığım detaylar sonrasında “Bu abiliği unutmayacak, saygıda kusur etmeyeceksin” vasiyetini de dikte edince kardeşlik mertebem onaylanmış oldu.

Milyonlarca dolarlık yolsuzluğu takip ederken bizzat yayın yönetmenim tarafından “Bırak Rauf’cum bu kafayı, eskidi bu tarz gazetecilik. Senden duty free’de en çok satılan şarap ve parfüm listelerini bekliyorum her hafta” dediğinde ağlayarak koştuğum abim de zaten o tarihlerde sistem dışına itilmişti.

99 Aralığında Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yönetimi teklif edildiğinde “Benden artık ihtiyar heyeti çalışır. Ama size bir joker veriyorum” diyerek beni öne sürdüğünde şüphesiz bu hamle kimsenin hoşuna gitmemişti. O karizmaya itiraz edilemediğinden hayat yolculuğum patika zorluğundan otoban konforuna terfi etmişti 2000 Şubatında.

Başarı saydığım hikayelerimi ballandırarak anlattığımda tasdik mahiyetindeki kükreyerek gülmelerinin her biri Pulitzer, Oscar, Nobel etkisi yapmıştır doğruluk yolumda. Kuran’ı tüm tefsirleriyle okumuş çağdaş bir müslüman olduğu, ülke millet kavramlarını ince ayrıntılarına kadar bilen gerçek bir Atatürkçü olması gerçeğinden hareketle önce inanç sistematiğimden sonra da ondan korkmuşumdur “Yanlış yapmışsın lan” diyeceğinden. Hayat doğrularımın balansı, tereddütlü hamlelerimin kalibresi olmuştur yıllardır.

Çalkantılı hayatlarımızı dibine kadar paylaştığımız, acı günlerimizde hep birbirimizi sırt sırta dayalı bulduğumuz bu dostluk, yaşamımın en önemli madalyasıdır. Benim gibi bir kontrol manyağının sıfır endişeyle teslim olduğu birkaç adamdan biridir abim.

Bu kardeşliği deşifre etmeme kızacağı ihtimalini göze alarak yazmak isterim ki “Dünya halen dönüyorsa bu gibi insanlar sayesinde” kavramının Dünyayı sırtlamış yegane hamallarından biridir benim abim. Hayatınızda benimki gibi bir Kayıhan Kabadayı varsa ne mutlu size. Onlardan o kadar az bulunuyor ki umarım mahrum değilsinizdir.

RAUF GERZ-AKSİ DERGİSİ

Airkule Ailesi olarak bu koca yürekli, örnek insan Kayıhan Kabadayı ağabeyimize sağlık ve huzur dolu yıllar dileriz.

 
THY ÇALIŞANLARININ ÖNERİLERİNE ÖDÜL
 
RADAR ARIZASI UÇUŞLARI ETKİLEDİ
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kayıhan Kabadayı 13 Eylül 2018 Perşembe 20:43

Yıllar sonra burada beni sevgi ve hoşlukla anan tanıdık veya tanımadık herkese şükranlarımı sunar, buna vesile olan Rauf Gerz ve bu ajansın yönemeni, yine Atatürk Havalimanı günlerinden tanıdığım İbrahim Köktener kardeşlerime de teşekkürü bir borç bilirim, sağlıkla kalın :)

Yorumu oyla      0      4  
Kayıhan Kabadayı 12 Eylül 2018 Çarşamba 15:06

Yıllar sonra burada beni sevgi ve hoşlukla anan tanıdık veya tanımadık herkese şükranlarımı sunar, buna vesile olan Rauf Gerz ve bu ajansın yönemeni, yine Atatürk Havalimanı günlerinden tanıdığım İbrahim Köktener kardeşlerime de teşekkürü bir borç bilirim, sağlıkla kalın :)

Yorumu oyla      1      2  
Sinan 6 Eylül 2018 Perşembe 22:33

Hayatımı değiştirdi, teşekkürler!

Yorumu oyla      1      1  
Nihat 6 Eylül 2018 Perşembe 10:49

Yakından gözlem yaptığım o güzel insanı muthiş anlatmışsın sevgili Rauf. Ağır anlamlı kelimelerin üzerinde ustaca yaptığın sörfü izlemek bir keyif. Yazmaya devam lütfen.

Yorumu oyla      1      1  
Ali Önder 6 Eylül 2018 Perşembe 08:25

Rauf bey, ifadeleriniz okyonusu anlatırken bir su damlası kadar kalmış. Yüreğinize ve kaleminize sağlık. Abim, anlatılmaz onunla birlikte yaşamak lazım. Onun yanındayken kendinizi güvende hissedebiliyorsunuz. Sınırsız bir şekilde mesleki ve günlük hayatınızda kullanabileceğiniz bir çok kolaylığı öğrenebiliyorsunuz. Abimin hoş görüsü yanında iş hayatında sevmediği en önemli şeyin "bence diye" başlayan cümleler olduğunu ifade etmek isterim. Böyle bir değeri kısada olsa anlatmaya çalıştığınız için tekrar yüreğimize ve kaleminize sağlık. Abimede Allah sağlıklı ve huzurlu uzun seneler versin.

Yorumu oyla      2      1  
Sönmez Erdoğan 5 Eylül 2018 Çarşamba 19:04

Sevgili Rauf Gerz kaleminize ve yüreğinize sağlık Değerli Genel Müdürümüzü insancıl yönlerini de vurgulayarak müthiş anlatmışsınız. Sivil Havacılığa katkıları zaten tartışılmaz, bence tartışılmaz olan iki şey ilave etmek isterim, onun zekası ve adaleti. Pekçok genç arkadaşımıza da önder olmuş ve ufuklarını genişletmiştir.Bu yönüyle de takdire şayandır. Selamlar, sevgiler.

Yorumu oyla      1      1  
Adnan Güven 5 Eylül 2018 Çarşamba 15:52

Merhabalar Rauf Bey.. Bende gerçekten duygulanarak okudum. Yüreğinize kaleminize sağlık ne kadar güzel tarif etmişsiniz benimde ağabeyimi ve Genel Müdürümü.. aynen hepsine katılıyorum koca ve naif yürekli bilge Ağabeyim Kayıhan Kabadayı için yüreğinizden geçenlere.. Sağolun,varolun..

Yorumu oyla      2      1  
Yusuf Aydoğan 5 Eylül 2018 Çarşamba 15:22

Ağlayarak okudum , kaleminize sağlık.. Bu sektörde örnek aldığım tek insandır , Allah onu başımızdan eksik etmesin 🙏🙏🙏

Yorumu oyla      1      1  
SEREF 5 Eylül 2018 Çarşamba 10:29

Rauf'cuğum eline sağlık. Ne mutluki böyle güzel anılar biriktirmişsin.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY ÇALIŞANLARININ ÖNERİLERİNE ÖDÜL
THY çalışanları bireysel önerileriyle kuruma katkı sağlıyor
ÇIRAK USTAYI GEÇTİ
Türkiye’nin ilk profesyonel akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk öğretmeni ...
İHALE SONUÇLANDI İŞTE KAZANANLAR
İstanbul Yeni Havalimanı Yolcu Taşıma İhalesi sonuçlandı. İşte kazanan firmalar…
 
MOTORSUZ 76 BİN FEET İRTİFA
Airbus Perlan-2 planör, sınırları zorluyor
KOLTUĞU DEĞİŞTİRİLEN YOLCU TAZMİNAT KAZANDI
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 14. Hukuk Dairesi, internet üzerinden ...
KÖRFEZ'DE HAVACILIK HEYECANI
Körfez Sportif Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen Mysia Airfest, Akçay ...
 
ÖZDEMİR KAPTAN EMEKLİYE AYRILDI
Pegasus Havayolları Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaptan ...
KİGALİ VE MASKAT OPERASYONUNUN ŞİFRELERİ
Turkish Cargo, Kigali ve Maskat’ı kargo uçuş ağına ekledi
EMIRATES’TEN SABİHA GÖKÇEN’E ÖZEL KAMPANYA
Emirates Havayolu; 3-9 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Sabiha Gökçen ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA'YA 'YILIN HAVALİMANI' ÖDÜLÜ
BERKANT KOLCU'YA ÖDÜL
İSG'DEN KAHİRE UÇUŞLARI BAŞLADI
HELİKOPTERİN VURULDUĞU AN
KONGO'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
VOYAGER 1'DEN MESAJ ALINDI
TÜRBÜLANS MI KOKPİTTE HATA MI
İFTARDA BULUŞTULAR
JAPON ROKETİ HAVADA PATLADI
THY'DEN YOLCULARA UYARI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
7 / 15 °C 8 / 10 °C 6 / 12 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pandemi
  •Singapur Havayolları
  •Ukrayna
  •karantina
  •motor