iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
15 Ocak 2019 Salı - 12:51

DUTY FREE ALANI TÖRENLE AÇILDI

İstanbul Havalimanı’nın 53 bin m²’lik kısmına yayılan Duty Free alanında Faz 2 açılışı bugün yapıldı

DUTY FREE ALANI TÖRENLE AÇILDI
Losev-1

Havalimanındaki tüm Duty Free alanlarının işletmesini 25 yıllığına üstlenen Unifree Dutyfree, 1000’den fazla yerli ve yabancı lüks markayı tek çatı altında toplayarak Türkiye’nin ve dünyanın en büyük seyahat perakende alanlarından birini İstanbul Havalimanı’nda hayata geçiriyor.

Türkiye seyahat perakendeciliğindeki 35 yıllık tecrübesi ve ortağı Gebr. Heinemann’nın 135 yıllık uluslararası deneyimi ile Unifree Dutyfree İşletmeciliği Anonim Şirketi, İstanbul Havalimanı’ndaki Duty Free mağazalarının Faz 2 açılışını yaptı. İlk mağazanın 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmasının ardından dünyanın en büyük ticari mahallerinden birini de içinde barındıran 8 bin m²’lik 5 yeni mağaza daha devreye alındı.

3 BİN KİŞİYE İSTİHDAM YARATACAK

Yarısı öz sermaye ile karşılanmak üzere toplamda 1.2 milyar TL’lik yatırımla hayata geçen ve yaklaşık 3 bin kişiye istihdam yaratan Duty Free, 100.000 m²’lik kiralanabilir alana sahip havalimanında 53 bin m²’lik bir alanda yer alıyor. Unifree Dutyfree sorumluluğundaki mağazaların büyük kısmı Unifree Dutyfree İşletmeciliği A.Ş. tarafından, kalan kısmı ise kiralama yapılan alt işletme firmaları tarafından işletiliyor.  4.200 m2 ile 28 m2 ile arası farklı konseptlerde mağazalardan oluşan Duty Free alanında, en büyük alana sahip amiral gemisi 2 mağazadan biri, bugün 2. faz kapsamında hizmete açıldı. Bu mağazalar; ziyaret eden herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği, her yolcu grubuna hitap eden geniş ürün yelpazesi, İstanbul Havalimanı için özel üretilen ürünleri ve mimari tasarımıyla baş döndürüyor.

9 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE YAN YANA MAĞAZALAR

Tasarımında İstanbul Boğazı’ndan esinlenilen Duty Free alanı, yan yana 9 futbol sahası büyüklüğünde, “Moda Bahçesi”, “Aile Sarayı”, “Lüks Tepesi: Moda”, “Lüks Tepesi: Mücevher ve Saat”, “Lüks Tepesi: Moda ve Aksesuar”, “Stil Sahili” ve “İkon Körfezi” gibi 7 farklı bölüme ayrılıyor. Her bölümde o konseptle uyumlu yerli ve yabancı markalar, zengin ve farklı ürün seçenekleri ile yolcularını karşılıyor. Ayrıca yerli ve milli markaların bu projede ayrı bir yeri ve önemi bulunuyor.

DÜNYACA ÜNLÜ MARKALAR SADECE İSTANBUL HAVALİMANI İÇİN ÜRETECEK

Dış hatlar pasaport kontrolünden geçer geçmez yolcuları dünyada lüksün sembolü olmuş Bottega Veneta, Bulgari, Celine, Christian Dior, Emporio Armani, Fendi, Ferragamo, Gucci, Hermes, Loro Piana, Louis Vuitton, Prada ve Saint Laurent Paris markaları karşılayacak.  Aynı zamanda Türkiye’nin gururu olmuş D&R, Desa, Vakko, Mavi, Atasay, Ze Pırlanta, Yargıcı, Saat&Saat, Rue, Damat&Tween, D’s Damat, Luzdemia, Tamer Tanca ve TNC Butik, Emnana, Guard Leather, İpekyol, Machka, US Polo, Pierre Cardin, Cacharel, Dogo, Lambend, Brandy’s ve Penti markaları da bu büyük projede yerlerini alacak.

Dünyaca ünlü markaların sadece İstanbul Havalimanı’na özel olarak üreteceği ürünlerin yanı sıra, teknoloji alanında da birçok ilk yaşanacak. Klasik Duty Free anlayışının sınırlarını zorlayan Unifree, İstanbul Havalimanı geliş katında 4 farklı teknoloji mağazasında sergileyeceği inovatif ürünlerle, yolculara teknolojideki en son yenilikleri herkesten önce deneyimleme fırsatı sunarken, tasarım ürünlere de ulaşma imkanı sağlayacak. Teknoloji alanında dünyanın en önde gelen ve trendleri yaratan markalarının ürünleri, özel tasarlanan konsept mağazalarda sergilenirken yolcular, bu ürünleri en uygun fiyat avantajıyla satın alma olanağına sahip olacak.

YERLİ ÜRETİCİ UNİFREE DUTY FREE İLE DÜNYAYA AÇILIYOR

100’den fazla yerli ve milli üreticinin ürünleri ile yer aldığı, 3.000 m² büyüklüğünde olan, dünyanın en büyük Bazaar mağazası da İstanbul Havalimanı’nda yer alacak. Bazaar alanları, ATU Duty Free tarafından işletilecek olup,  günde 1 kamyon lokum ve Türkiye’nin yıllık baklava ihracatının %60’ına denk gelen 365 ton’luk baklava satışıyla yerli ürünleri dünyayla buluşturacak ve ihracata katkı sağlayacak.

ŞENHER: BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

Unifree CEO’su Ali Şenher açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“29 Ekim 2018 tarihinde havalimanı ile birlikte yapılan ilk açılışın ardından bugün Duty Free alanlarının FAZ 2 açılışını gerçekleştirmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Alanın büyüklüğü, yurt içi ve yurtdışından birçok önemli marka ve geliştirdiğimiz konseptler ile dünya çapında ses getirecek bir projeye imza attık ve gurur duyduğumuz İstanbul Havalimanı’na yakışan bir Duty Free alanı yarattık. Zengin ürün çeşidinin yanı sıra, hizmet bizim ana değerlerimizden biri. Dünyanın dört bir yanından gelen yolcularımızda unutulmaz anılar bırakmak için güler yüzlü ve yolcu ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş uzman satış ekibimiz 7/24 hizmet verecek.”

SAMSUNLU: İSTANBUL HAVALİMANININ RUHU

Açılışta konuşan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu ise şunları söyledi: “İstanbul’u dünyanın havacılık merkezi yapma hedefiyle çıktığımız bu yolda çok önemli bir adımı daha hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İstanbul Havalimanı’nın ruhu olarak tanımladığımız Duty Free alanının 2. etabı bugün devreye alınıyor. Amacımız İstanbul Havalimanı’nı kullanan yolcularımıza sıradışı ve son derece keyifli bir seyahat deneyimi sunmak... Bunun ilk adımını da Unifree ile gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Biz İstanbul Havalimanı’nda sadece hizmet vermeyecek aynı zamanda ülkemizi ve en önemlisi İstanbul’u tanıtacağız. Dünyadan ve ülkemizden çıkan güçlü markaları, ticari alanlarımızda dünya insanları ile buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.”

OCAK: SEKTÖRÜMÜZE HAYIRLI OLSUN

Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2018 sonu itibariyle 210 milyon yolcuya ulaştı. Bu ilklerle artık ülkemiz dünya sivil havacılığının ilk 10’unda yer alırken Avrupa’da ise dördüncü sıraya yerleşti. Tabii Atatürk Havalimanı hizmete girdiği 1953 yılından bu yana Türk sivil havacılığının ana üssü olan ve bizleri başarıdan başarıya koşturan bu limanımız %34 pay ile kapasitesi 45 milyon iken yaklaşık 70 milyon yolcuyu ağırlayarak bu payda, bu başarıda birinci sıraya yerleşti. Tabii ki bu emektar limanımız 3 Mart itibariyle tüm ticari uçuşlarını artık İstanbul Havalimanına devredecek. İstanbul Havalimanı tam kapasiteyle devreye girdiğinde ülkemiz doğu, batı, kuzey ve güney aksları arasında havacılığın ana üssü olacak. Özellikle transit yolcu pazarında. Tabii hepimiz heyecanla bu günü bekliyoruz. Bugün hizmete vereceğimiz Duty Free işletmeciliği de tabii ki bu havalimanımızın PR’ına değer katacak çok önemli bir hizmettir. Bu hizmeti yürüten Unifree şirketimizde başta Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum, Muğla Dalaman olmak üzere pek çok yerde hizmetini yürüten marka bir şirketimiz. Tabii ki bu yaşam alanları bu güzide projenin, bu başyapıtın sadece Türk sivil havacılığının dönüm noktası olmasını değil aynı zamanda oluşturduğu yaşam merkezleriyle bu projenin tarihsel olarak anılacağı, çok önemli farkındalık yaratacağı bir proje olacağını bizlere göstermektedir. Sözleri daha fazla uzatmadan yolcularımızı dünya markalarıyla buluşturacak olan bu güzide hizmetin memleketimize, sektörümüze, hava yolumuza hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.  Kuruluşum, şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olsun.”

İbrahim KÖKTENER-Süleyman ŞEN/Airkule.com

 
SABİHA GÖKÇEN 34 MİLYONU GEÇTİ
 
EN EMNİYETLİ HAVAYOLU SUNEXPRESS
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İHA VE İHA PİLOTU SAYISINDA REKOR ARTIŞ
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM) verilerine göre 2018'de İnsansız ...
EMEKLİ PİLOT İNTİHAR ETTİ
Emekli pilot, beylik tabancasıyla intihar etti
SHGM ALKOL TARAMA TESTLERİNE BAŞLADI
SHGM yeni düzenleme kapsamında Alkol Tarama Testlerine başladı
 
SABİHA GÖKÇEN 2'NCİ PİSTİNDE SON DURUM
Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti yıl sonunda hizmete girecek
PEGASUS 30 MİLYON SINIRINDA
Pegasus 2018'de 29 milyon 970 bin yolcu taşıdı
UKRAYNA BAYRAKTAR TB2 ALACAK
Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Türkiye ile Bayraktar TB2 tipi ...
 
KARDAN UÇAK
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çobanlık yapan Mehmet Şerif Karahan kardan savaş uçağı yaptı
TASSA'DAN SHGM'YE ZİYARET
TASSA Havayolları Kabin Memurları Derneği, Sivil Havacılık Genel Müdür ...
İTALYAN SİYASETÇİYE SUÇLAMA
İtalya'nın Bari şehrinin belediye meclis üyesi Francesco Giannuzzi, Dubai’den ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 15 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Airbus
  •test
  •thy
  •Sunexpress