iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
4 Ekim 2018 Perşembe - 15:46

CUMHURBAŞKANI İŞBİRLİĞİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boeing İş Birliği programına ödül

CUMHURBAŞKANI İŞBİRLİĞİNİ ÖDÜLLENDİRDİ
Losev-1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “YÖK Üstün Başarı Ödülleri”nde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) dünyanın önde gelen havacılık şirketi Boeing ile eğitim, Ar-Ge ve insan kaynağını geliştirmek amacıyla üç temel alanda hayata geçirdiği projelerle “Uluslararası İş Birliği” ödülüne layık görüldü.

İTÜ, Boeing ile birlikte oluşturduğu çok yönlü iş birliği modeli kapsamında havacılık alanında ileri teknoloji ürün ve hizmetler geliştirmesi; eğitim faaliyetleri ile bu alanda kabiliyetleri arttırması ve stratejik insan kaynağını geliştirmesi nedeniyle bu ödülü almaya hak kazandı.

Boeing ve İTÜ iş birliği 2012 yılında kokpit içerisinde rota planlama ve çarpışma engellemede pilotlara karar destek için geliştirilen 4 boyutlu yörünge yönetimi çalışması (SESAR WP-E programı altında AUTOFLYAid projesi) ile başladı. Bu çalışma 2013 senesinde Flightglobal en iyi mühendislik öğrencisi çalışması ödülünü aldı. 2013 yılında, Türkiye’de hızla büyüyen havacılık sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda insan kaynağını geliştirmeyi hedefleyen, İTÜ ve Boeing iş birliğinde ve THY’nin katkılarıyla oluşturulan ’Hava Taşımacılığı ve Yönetimi Yüksek Lisans Programı’ başladı. Yüksek lisans programı hava taşımacılığı alanında ileri düzeyde bilgi ve beceri ile donatılmış 118 mezun verdi.

Eğitim alanında iş birliğine ek olarak, 2013 yılında uçak kabinlerindeki hava kalitesini artırmak amacıyla İleri Teknoloji Kabin İçi Hava Filtre Sistemi geliştirilmeye odaklanan ortak bir Ar-Ge programı başladı. Bu proje zaman içerisinde prototipten ürüne dönüştürülme aşamasına geldi. İTÜ-Boeing Ar-Ge iş birliği 2016 yılında daha da genişletilerek iki projeye daha başlandı. Bunlardan biri büyük veri analizi ve makine öğrenmesi gibi teknolojiler kullanarak rüzgâr tahminlerinden kaynaklanan hataların etkisini azaltıp uçuş rota planlama sistemlerini daha akıllı hale getirmeyi ve uçuş verimliliğini arttırmayı amaçlamaktadır. Bir diğeri ise, katmanlı üretim teknolojileri ile yüksek performanslı yeni nesil termoplastik malzemelerin geliştirilmesini hedeflemektedir.

İTÜ-Boeing iş birliği, eğitim ve Ar-Ge programlarının yanı sıra, 2014 yılında başlatılan, Türkiye’de havacılıkta stratejik insan kaynağının gelişimini destekleyen ve bu alanda yeteneklerin ortaya çıkarılmasını hedefleyen ‘Boeing Burs ve Ödül Programı’ ile de çok yönlü bir boyut kazandı. Bu kapsamda, havacılık alanında üstün başarılı İTÜ lisans ve lisansüstü öğrencilerine Boeing tarafından burs sağlanmaktadır. Ayrıca havacılık ve uzay bilimleri müfredatlarını geliştirmeye yönelik projesi olan öğretim görevlilerine de bu projeleri hayata geçirmeleri için her yıl Boeing Öğretim Üyesi Ödül Bursu verilmektedir.

Bu çok yönlü uluslararası iş birliği aynı zamanda Boeing’in Türkiye’deki paydaşlarıyla birlikte 2017 yılında hayata geçirdiği “Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı” kapsamındaki Teknoloji ayağının da tohumlarını oluşturmuştur.

Ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, “İTÜ, 245 yıllık tarihi birikimi olan ve her zaman yeniliklere açık bir üniversitedir. İTÜ, tarihinde Türkiye’yi inşa etmiş, ülkemizin 2023 hedeflerinin en temel bileşenlerinden yerli ve milli üretim için araştırma ve geliştirme faaliyetlerine, nitelikli insan gücü yetiştirmeye tüm hızıyla devam etmektedir. Sektörünün önde gelen uluslararası kuruluşlarından Boeing ile uzun yıllardır sürdürdüğümüz projelerimiz başarılı bir şekilde devam ediyor. Yürüttüğümüz çalışmaların Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilmesi bizim için büyük bir onurdur. Üniversitemiz havacılık sektörünün önemli oyuncularıyla iş birliğine devam ederek Ülkemize katkı sağlamayı sürdürecek. Alanında dünyaya yön verecek ve örnek olacak çalışmalarımız da önümüzdeki günlerde hayata geçecek.” dedi.

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın, “Boeing olarak öncelikli büyüme ülkelerimiz arasında yer alan Türkiye’nin havacılık sektöründe global bir oyuncu olarak yükselişini pek çok farklı alandaki iş birliklerimizle destekliyoruz. Geçtiğimiz yıl açıkladığımız Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı da bu hedefe yönelik stratejik iş birliği çerçevemizi çizen, bizim Türkiye’de Türk havacılığı ile birlikte büyümemizin alanlarını tanımlayan bir program. Programımızda Türkiye’nin havacılıkta küresel rekabetçiliğini ve sürdürülebilir büyümesini destekleyen en önemli unsurlar, İTÜ ile çalışmalarımızda var. İTÜ ile teknoloji iş birliğimiz ve Türkiye’nin büyüyen havacılık sektörüne nitelikli insan kaynağı yetiştirme çalışmalarımızın başarısı, bizim Türkiye stratejimize dahi ilham veren iyi uygulama örnekleri. İTÜ programlarının başarısı ve çeşitliliği, Türkiye için olduğu kadar Boeing için de büyük gurur kaynağı. İTÜ ile geliştirdiğimiz teknolojiler dünya havacılığını ileriye götüren, geleceği şekillendiren teknolojiler; yetişen Türk mühendislerimiz dünya havacılığını destekleyecek nitelikte. Çok önemsediğimiz bu çalışmalarımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın ödüllendirmesi bizi hem onurlandırdı hem de ortak başarılarımızı çoğaltmak için daha da yüreklendirdi,” değerlendirmesinde bulundu. 

 
AUSTIN VE BANGKOK SEFERLERİ BAŞLIYOR
 
UÇAK BİLETİ ZAM ŞAMPİYONU OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YERLİ VE MİLLİ PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Askeri radar ve sınır güvenliği alanında Türk firmalarının en son teknolojiyle ...
ATATÜRK HAVALİMANI'NDA REHİNE KURTARMA TATBİKATI
Vatan savunmasında önemli rol üstlenen Özel Harekat Polisleri, Atatürk ...
HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU ELE GEÇTİ
Van Ferit Melen Havalimanı’nda bir yolcuya ait pirinç çuvalları içinde ...
 
İGA’DAN BİLİŞİM ŞİRKETİ
İstanbul Yeni Havalimanı’nın yerli ve milli teknolojileri tüm dünyaya örnek olacak
TALPA'DA OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL
TALPA üyeleri bugün Olağanüstü Genel Kurul için toplanıyor
KURTARILDI
Zonguldak'ta çamura saplanan Germania uçağı bulunduğu yerden çıkarıldı
 
SINIR GÜVENLİĞİNDE YERLİ VE MİLLİ ÇÖZÜMLER
Askeri radar ve sınır güvenliği alanında üretim yapan savunma sanayinin ...
HAVAŞ'A EASYJET VE THY'DEN ÖDÜL
Türkiye'nin en büyük ve en köklü yer hizmetleri kuruluşu Havaş’a THY ve EasyJet’ten ödül geldi
YOLCU KALP KRİZİ GEÇİRDİ THY ACİL İNDİ
San Francisco-İstanbul seferini yapan THY uçağı, yolculardan birinin ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
AIR ASTANA'DAN EĞİTİM YATIRIMI
HAVACI ÇOCUKLAR BULUŞACAK
DUBAİ SULAR ALTINDA
MÜZİKAL 181 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
TÜRKİYE'DE 10. YILI KUTLANIYOR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
13 / 20 °C 12 / 17 °C 11 / 14 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •kaza
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •Sunexpress
  •turizm