iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
17 Eylül 2017 Pazar - 21:09

ÇARKÇI'DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Zeytin Dalı Grubu Başkan Adayı Kaptan Pilot İskender Çarkçı, THY Uçuş İşletme'de kazandığı delege seçiminin ardından bir değerlendirme yaptı

ÇARKÇI DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ
Losev-1

Zeytin Dalı Grubu Başkan Adayı Kaptan Pilot İskender Çarkçı, THY Uçuş İşletme'de kazandığı delege seçimin ardından durumu değerlendirdi. Bu başarının önemine dikkat çeken Çarkçı, mevcut sendika yönetiminin etik dışı, demokrasi dışı, hukuk dışı uygulamalarına rağmen bu seçimin kazanıldığını söyledi.

İskender  Çarkçı'nın değerlendirmesi şöyle:

Değerli mesai arkadaşlarım, sevgili meslektaşlarım,

Uçuş İşletme seçimlerinde Zeytin Dalı grubumuz geçerli oyların % 77'sini almak suretiyle 85 delegelik kazanarak yarışı tamamlamıştır.

Bu başarının, bir oylamanın ötesinde birçok anlamı vardır. Bu başarı;

-Sendika sergilediği etik dışı, demokrasi dışı, hukuk dışı uygulamalarına rağmen kazanılmıştır.

-Seçimle ilgili tüm hazırlıklarını tamamlayıp bizlerin aidatları ile broşürlerini bastırıp seçim startını veren ve tüzüğün tanıdığı hak ve yetkileri kötüye kullanarak baskın seçim yapma, kendisine karşı olanları hazırlıksız yakalama kurnazlığına ve kötü niyetine rağmen kazanılmıştır. Bu kötü niyetli yaklaşım nedeniyle grubumuzun hedef ve projelerini değerli kokpit ve kabin ekibi arkadaşlarımıza yeteri kadar anlatma fırsatı bulamamamıza rağmen kazanılmıştır.

Gerek elindeki maddi olanaklar gerek üyelere anında erişebilme yeteneklerini üyelerimizi manüple etme, yanlış bilgilendirme ve Uçuş İşletme çalışanlarını kokpit ve kabin olarak ayrıştırma, kamplaştırma ve birbirine hasım gösterme girişimlerine rağmen kazanılmıştır.

Seçimin yapıldığı salonda psikolojik baskı ortamı oluşturarak seçim konusunda bilgi sahibi olmayan özellikle kabin personeli arkadaşlarımızı yanlış ve yanlı biçimde yönlendirme anlayışına rağmen kazanılmıştır.

Bu nedenle son derece anlamlıdır,

Kokpit ve kabin ekiplerimizin havada yaptıkları kader birliğini sandık başında da göstermeleri bakımından da son derece değerlidir. 55 yıllık sendikamızı kamyoncuların işgal etmesine izin vermeyeceklerini tek güçleri olan oyları ile ortaya koymaları bakımından çok önemlidir.

Bu seçim sonunda verilen en temel mesaj ise, Uçuş ekiplerimizin en kıdemli kaptanından en kıdemsiz kabin memuruna kadar mevcut sendika yönetimini istemediklerini açık, kararlı ve güçlü bir biçimde ifade etmeleridir.

Aslında bu mesaj sadece Uçuş İşletme ekiplerimiz için geçerli değildir. THY Genel Müdürlük çalışanlarının 10 delegelik için yapılan seçimde kayıtlı 1413 üyeden sadece 234 üye oy kullanmış ve Genel Merkezin çıkardığı listeye ancak 202 oy çıkmıştır. Bu rakamlar toplam üyenin sadece % 14’ünün bu yönetimi desteklediğini göstermektedir.

769 üyenin kayıtlı olduğu Genel Müdürlüğe bağlı birimlerde ise 173 oy kullanılmış, 25 boş oy atılmış mevcut sendika yönetimine destek 148 oy ile sınırlı kalmıştır. Oransal olarak bakıldığında destek % 19 seviyesindedir.

Gerek Uçuş İşletme ve gerekse diğer işyeri sonuçları, mevcut yönetimin artık THY çalışanları nezdinde bir karşılığının ve desteğinin kalmadığını göstermektedir. THY çalışanı Uçuş İşletmede ezici çoğunluğu ile Zeytin Dalı grubuna oy vererek, diğer ünitelerde ise sandığa gitmeyerek ve boş oy kullanarak sendika yönetimine çok net ve kararlı bir karşı duruş sergilemişlerdir.

Tüm bu rakamlar, 1 aydır her fırsatta dile getirdiğimiz “mevcut sendika yönetiminin arkasında üye desteği bulunmayan bir azınlıktan ibaret olduğu” tespitimizi doğrulamıştır.

Demokrasilerde sandık kadar değerli olan başka kavramlar da vardır. Onurlu olmak, seçmenin iradesine saygı göstermek ve verilen mesajı almak…

Hava İş Yönetimi ortaya çıkan tabloyu iyi okumalı, can havliyle sarıldığı hukuk dışı yöntemlerden derhal vazgeçmelidir. Bunun ilk adımı olarak, Şube Genel Kurullarına delege yazdığı kamyoncuları geri çekmeli ve Genel Kurul salonuna getirmemelidir. THY çalışanı üyelerinin kendi seçimlerini yapmalarının önünü açmalıdır.

Bunun dışında 11-12 Kasım 2017 tarihinden önce Genel Kurula getirmeyi planladığı kamyoncu delegelerin listesini derhal açıklamalı, Genel Kurul’un 300 kişilik delege dağılımı ünite ve işyerlerine göre isimleri de verilmek suretiyle kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

THY işyerlerinde 18,19 Eylül tarihlerinde aynen Gisad seçimlerinde olduğu gibi Cuma akşamı duyuru yapıp Pazartesi günü seçim yapılmaktadır. Bunun anlamını sizlere bırakıyorum. Üyenin iradesini yok sayarak, görmezden ve duymazdan gelerek Sendika Yönetimini işgal etmek artık mümkün değildir.

Hava İş Genel Merkez Yönetimini, Uçuş ekibi arkadaşlarımızın Zeytin Dalı grubuna oyları ile, diğer THY çalışanı mesai arkadaşlarımızın ise sandığa gitmeyerek veya boş oy kullanarak verdiği açık ve net desteği anlamaya ve değerlendirmeye davet ediyoruz.

Bu vesile ile, Uçuş işletme seçimlerinde Zeytin Dalı grubuna destek veren, kader birliği içinde bulunduğumuz tüm uçuş ekibi arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Sendikanın listesine birçoğu iradeleri yanlış bilgilendirme sonucu etkilenerek oy veren ancak seçimden sonra bizleri arayarak üzüntülerini bildiren çok sayıdaki pilot ve kabin memuru arkadaşımıza da katılım gösterdikleri ve demokratik haklarını kullandıkları için teşekkür ediyorum. Hangi listeye oy verirse versin, uçuş ekipleri bir bütündür. Yaratılan baskı ortamından çekinerek listemize delege olarak yazılamayan ama tüm gücü ile bizleri destekleyen kabin ekiplerimize de teşekkürü bir borç biliyorum.

Zeytin Dalı grubu, Hava İş Genel Kurulundaki en büyük grup olarak THY’nin gerek İstanbul gerekse Anadolu işyerlerinden gelecek delege arkadaşlarımızla aynı hedefe kararlılıkla yürüyecek ve tüm kamuoyuna Hava İş’in havacıların sendikası olduğunu gösterecektir. THY çalışanlarının hangi ünitede olursa olsun çeşitli yollarla bize gösterdiği ve ifade ettiği güvenin ve desteğin önemini ve değerini biliyoruz. Bu sessiz çoğunluğun, bizlere yüklediği sorumluluğun farkındayız.

Çalışan haklarını öncelik vererek, sendikamızı ticaret ve siyasetten arındırarak gerçek sendikacılık hedefine hep birlikte ulaşacağımıza olan inancımla tüm THY çalışanlarına yürekten teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.   

Kaptan İskender ÇARKCI

Zeytin Dalı Gurubu Başkan Adayı  

 
BOEING 737 PİSTTEN ÇIKTI
 
SAVAŞTA İNGİLTERE’DE PİLOTAJ EĞİTİMİ
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yer işletme 18 Eylül 2017 Pazartesi 01:23

Bu yazıdan sonra bir parça dürüstlüğü olan sendika, Genel Kurula kamyoncu getirmez.

Yorumu oyla      2      0  
F/O 17 Eylül 2017 Pazar 23:58

Ağzına sağlık hocam.

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRKİYE'DEKİ 50’NCİ YILINI BÖYLE KUTLADI
Aeroflot Türkiye’deki 50’nci yılını özel bir davetle kutladı.
DENİZ DOLDURULMAYA BAŞLANDI
Türkiye’nin deniz üzerine yapılacak ikinci havalimanı için Rize’de deniz dolgu çalışması başladı
LONDRA-GAZİANTEP UÇAK SEFERLERİ BAŞLAYACAK
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Londra’da Türk işadamlarıyla bir araya geldi
 
HAVALİMANINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ
Dede Korkut ve Evliya Çelebi üzerine yaptığı araştırmalarıyla da bilinen ...
HAVACILIK TAZMİNATI İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME
Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak DHMİ personeline ...
ŞEHİT KIZI SAHRA TÜRK YILDIZLARIYLA
Hakkari’de 2008 yılında şehit olan Uzman Çavuş Engin Üstün’ün kızı Sahra Türk Yıldızları’yla tanıştı
 
YÜKSEKOVA’DAN 412 BİN YOLCU UÇTU
Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na rekor talep geldi. Geçen yıl eylül ayında ...
BEDAVA OTOPARK YANLIŞ ANLAŞILDI
Vatandaşlar İSPARK’ın Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında 1 saat ...
ZİYA TAŞKENT THY'YE VEDA ETTİ
Beş yıldır Türk Hava Yolları Satış Başkanlığı görevini yürüten Dr. Ziya ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 19 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •Airbus
  •test
  •salgın
  •Çin