iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
7 Aralık 2012 Cuma - 11:06

BUGÜN DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ

Bugün 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü. Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Dünya Sivil Havacılık Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

BUGÜN DÜNYA SİVİL HAVACILIK GÜNÜ
19 Mayis

Bilal Ekşi’nin mesajı şöyle:

Sevgili Çalışma Arkadaşlarım;

Sevgili Sektör Çalışanları;

Bildiğiniz gibi 7 Aralık ICAO öncülüğünde "Dünya Sivil Havacılık Günü" olarak çeşitli temalarla kutlanmaktadır. Geçtiğimiz yıl ICAO Başkanı Sn. Roberto Kobeh González'i ülkemizde ağırlayarak bu günü kutlamıştık. Bu yılki temamız ise "Yerli Uçak için Sertifikasyon Zamanı". Bu vesile ile 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Gününü kutlar tüm sivil havacılık mensuplarına emniyetli, güvenli ve istikrarlı büyüyen bir havacılık hayatı temenni ederim.

Bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. Dünyada yaşanan tüm krizlere rağmen Türk Sivil Havacılığı 2003'te başlattığı büyümesini bu yılda istikrarlı şekilde  sürdürmektedir. Bu büyümenin gelecek yıllarda da devam etmesi ve sivil havacılıkta 2023 hedeflerini aşmayı ümit etmekteyiz.

Bu büyümenin istikrarlı olabilmesinin ön koşulu havacılıkta emniyetin vazgeçilmez olarak inanılıp her şeyin üstünde tutulmasıdır. 2012 yılında  ticari hava taşımacılığında sektörümüzle beraber aldığımız tedbirler ile  uluslararası alanda SAFA puanımızı  Avrupa Birliği üye havayollarından daha iyi noktaya getirmenin mutluluğunu yaşadık.

Genel Müdürlük olarak kadromuzu hem eğitimler ile hem de sektör tecrübesi olan arkadaşlar ile daha da güçlendirmek sureti ile denetimleri daha etkin yapmaya başladık. Bunun önümüzdeki yıllarda faydasını hep beraber muhakkak göreceğiz.Kadromuzda hem sayısal hem de yetkinlik olarak artışları devam ettireceğiz.

2012 yılında sektörümüz yapılan denetimler ve çalışmalar ile bakımdan ,ticari operasyona, uçuş okullarından , genel havacılığa, yer işletmeden, havaalanlarına kadar tüm yelpazede  kurallara uyum açısından daha kaliteli hale geldi ve süreç 2013 yılında her bir alanda artarak devam edecektir. Çabamız  her sahada en iyi olana kadar devam edecektir.

2013 yılında bu yıl olduğu gibi sektörümüzle daha yakın işbirlikleri geliştireceğiz. Çalışma grupları yolu ile  sektörümüzü kendi sahalarında sürecin bir parçası haline getireceğiz. Başarının bir ekip çalışması olduğu bilinci ile sektörümüzü ekibin bir üyesi olarak kabul ediyoruz.

2013 yılında ana hedefimiz: Safety Management System temelinde Havacılık Etiğinin tüm paydaşlarımızca en derinden benimsenmesidir.

Bakanımızın talimatları ile amatör havacılığı geliştirmek, böylelikle de havacılığımızın gelişiminin temellerini sağlıklı bir şekilde güçlendirmek istiyoruz. Havacılığımızın yeni alanlarında atılımlar yapmayı hedefliyoruz.

Sevgili Çalışma Arkadaşlarım;

Sevgili Sektör Çalışanları;

İfade ettiğimiz gibi bu yılki Dünya Sivil havacılık gününü  "Yerli Uçak için Sertifikasyon Zamanı" teması ile kutluyoruz. Ülkemizin 2023 Sivil havacılık hedeflerinden bir olan "kendi uçağını üretme" hedefi doğrultusunda ülkemizde başlatılan çalışmalara önemli bir katkı sunmak için güne uygun olacak şekilde sertifikasyon konusunu sektörümüzle masaya yatırdık. İngiltere'de 72, Almanya'da 67, Fransa'da 27, İtalya'da 21  İspanya'da 19 Onaylı DOA (Design Organisation Approval) yetkili kuruluş varken ülkemizde bu sayının henüz 2 olması  önümüzde almamız gereken mesafenin boyutunu göstermektedir.  Sivil havacılık genel Müdürlüğümüzün Hürküş Projesinde bu süreci başlatmıştır. Yetmişten fazla uzmanın katılacağı  bu günkü çalıştay bu sürece yeni bir ivme kazandıracaktır.

Dünya Sivil Havacılık günü vesilesi ile Türkiye'nin Sivil havacılığında bu ivmenin mimari Sn. Bakanımız Binali YILDIRIM'a bize verdikleri destek ve vizyonları ile teşekkürlerimi arz eder, tüm çalışma arkadaşlarımın ve sektör çalışanlarının günü tebrik eder, başarılar dilerim.

Saygılarımla;

Bilal EKŞİ

Sivil Havacılık Genel Müdürü

 
ATATÜRK HAVALİMANI BÜYÜYOR
 
DİRENİŞ BU HAFTASONU AVCILAR’DA
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BİR HAVACI 8 Aralık 2012 Cumartesi 02:23

Sayın Genel Müdür Bey, her şey güzelde bir de kendi kendinizi denetleseniz de, en başta var olan çok eski Türk Sivil Havacılık Kanunumuz olmak üzere, çoğu 15-20-25 yıl önce çıkartılmış tüm Yönetmelik, Talimat ve Genelgelerin, başta ICAO ve EASA, EUROCONTROL, ECAC gibi kuruluşlara ait yayınların ne kadar gerisinde olduğumuzu bir görseniz. Ne kadar iyi olurdu. Tabii sizi denetleyecek ülkemizde bir üst mercii yok ki, eksiklikleriniz ortaya çıkartılsın. Elinizde çok büyük imkanlar varken, Dünyanın ileri sivil havacılık otoritelerinin yaptıklarını yaparak, sizde geleceğin Sivil Havacılık Sistemini kurabilir güncel olmayan ve eksik olan mevzuatlarınızı sil baştan yenileyebilirsiniz. İşte o zaman gerçekten adınız baş harflerle yazılır. Sadece sektöre havaalanı yaptırtmakla, havacılık şirketleri kurdurtmakla, havacılığın emniyetli bir şekilde geliştiği söylenemez. Aksi takdirde Sivil Havacılığımızın %100 emniyetinden bahsetmiş olmanız mümkün değildir. Kazalar da ileride ortaya çıkmaya başlar.

Yorumu oyla      0      0  
yolcu 7 Aralık 2012 Cuma 21:50

Sizlerden amatör havacılık değil, profesyonel havacılığın geliştirilmesini bekliyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATATÜRK HAVALİMANI BÜYÜYOR
ACI Europe, Ekim’de AB havalimanlarında yolcu trafiğinin düşüşünü sürdürdüğünü ...
DENİZLİ’DE PAHALI BİLETE İSYAN
Denizli'de pahalı bilete isyan var...
GERMANWINGS’DE KÖKLÜ DEĞİŞİM
Almanya’nın önde gelen low-cost havayollarından Germanwings, 2013 Temmuz ...
 
TOPÇU: KENDİ ŞİRKETİM OLSA ALIRDIM
İşten çıkartılan 305 kişinin durumunu değerlendiren Hamdi Topçu, "Kendi ...
THY MESSİ İLE ANLAŞTI
Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi Türk Hava Yolları'nın marka ...
KAHRAMAN PİLOT ALKOLLÜ MÜ
Tüm pilotlar sinema salonlarına… Yarın sinemalarda gösterime girecek olan, ...
 
THY TEKNİK ONLARA EMANET
Türk Hava Yolları’nın yan kuruluşu THY Teknik, 2009 yılından bu yana tesis ...
ETIHAD’TA İNTERNET DÖNEMİ
Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi Etihad, Panasonic ...
KASIM’DA 4.1 MİLYON YOLCUYU UÇURDU
Avrupa’nın düşük tarifeli havayolu şirketlerinden easyjet, Kasım ayında ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜNİH'TE 60 SEFER İPTAL EDİLDİ
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 22 °C 15 / 23 °C 15 / 22 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •Airbus
  •pilot
  •almanya
  •turizm