iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
4 Eylül 2016 Pazar - 12:50

BORAJET HAKKINDA ŞOK İDDİALAR

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler’in iki gün boyunca köşesine taşıdığı iddialara Borajet ve Yalçın Ayaslı’dan açıklama geldi

BORAJET HAKKINDA ŞOK İDDİALAR
Losev-1

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler iki gün boyunca köşesinden Borajet ve sahibi Yalçın Ayaslı hakkındaki iddiaları yazdı:

Gülen geldi mi! (YAZI İÇİN TIKLAYINIZ)

Akıncı Üssü değil hangar!..  (YAZI İÇİN TIKLAYINIZ)

Diler’in gündeme getirdiği iddialar arasında Fenerbahçe’yle sponsorluk anlaşması yapan Borajet’in paralel devlet yapılanmasıyla ilişkili olması da vardı. Bunun üzerine Borajet ve Yalçın Ayaslı aşağıdaki açıklamaları göndererek iddialara yanıt verdi:

BORAJET HAVAYOLLARI İLE İLGİLİ BAZI ASILSIZ VE MAKSADI BELİRSİZ YAYINLAR NEDENİYLE KAMUOYUNA AÇIKLAMA

2 Eylül ve 3 Eylül 2016 tarihlerinde Takvim gazetesinde Ergün Diler imzasıyla yayımlanan köşe yazılarında Borajet Havayolları’nın kurucusu sayın Yalçın Ayaslı hakkında gerçek dışı bazı iddialar öne sürülmüş ve dolaylı olarak Borajet Havayolları benzer iddialarla hedef alınmıştır.

1- Borajet Havayolları’nın kurucusu ve kuruluşundan beri tek sahibi Yalçın Ayaslı’dır. Söz konusu yazılardaki iddialara esas olarak alındığı gibi “Faruk Bayındır” adlı kişi ve “Tarkim Havacılık” adlı firma ile Borajet Havayolları ya da kurucusu Yalçın Ayaslı arasında herhangi bir ticari ilişki veya ortaklık söz konusu değildir.

2- Yazıda bahsi geçen Borajet’e ait uçak bakım teknik hangarı Atatürk Havalimanı Gümrüksüz Saha bölümü içindedir ve iddia edildiği gibi havalimanı dışına doğrudan açılan herhangi bir kapısı mevcut değildir. Hangara ulaşmak ancak gerekli güvenlik kontrollerinden geçmekle mümkündür. Hangar uluslararası havacılık ve havaalanları kuralları gereğince işletilmekte ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından denetlenmektedir.

3- Yazılarda bahsi geçen Zagrosjet’e ait A321 tipi uçak hangarımıza hiçbir tarihte asla giriş yapmamıştır. Esasen o büyüklükte bir uçağın hangarımıza girebilmesi hangarın boyutlarından dolayı söz konusu da değildir.

4- Yazıda “58 milyon ABD Doları değerinde” tanımıyla bahsi geçen Global XRS. tipi özel uçak, kişisel maddi varlığının kaynağı ve boyutları yıllardan beri ve şeffaf olarak bilinen sayın Yalçın Ayaslı tarafından ve hiçbir ortaklık olmaksızın satın alınmıştır. Bu uçağın bugün mülkiyeti tamamen BoraJet Havayollarına aittir.

Bu konularla ilgili daha ayrıntılı bilgiler Borajet web sitesi ‘Tarihçe’ bölümünde görülebilir. Türkiye’nin ilk ve tek Bölgesel Havayolu olan Borajet Havayolları, 2018’de İstanbul’da hizmete girecek ve dünyanın en büyük havalimanı olacak yeni havalimanıyla eş zamanlı olarak daha da büyümeyi hedef almaktadır.

Bu amaçla, Borajet Türk Sivil Havacılık sektörüne 60 "yeni nesil" uçaktan oluşan modern bir filo ile 3.5 milyar ABD Doları değerinde bir yatırım planlamış ve ön anlaşmaları yapmıştır. Ancak bu tür gerçek dışı karalamaların ve hayali senaryoların Borajet’in yeni yatırım arifesinde medyamızda yer almasını üzücü ve düşündürücü bir yanlışlık olarak değerlendirmekteyiz.

Ülkemizin geleceğine olan inancımızla, son 13 yılda dünyaca kıskanılan büyük başarılara imza atmış Türk Sivil Havacılık sektörüne katkıda bulunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

 

YALÇIN AYASLI’NIN AÇIKLAMASI

Borajet Havayolları’nın tek kurucusu ve sahibi, uluslar arası saygınlığa sahip bir bilim adamı olan Yalçın Ayaslı'dır. ABD’de yaşayan Ayaslı, bilimsel buluşları sayesinde

kurduğu firmasının başarılarıyla yarattığı varlığı, Amerika’da Türkiye’nin kültürel, ekonomik ve politik konularda en iyi şekilde temsil edilmesine adayan bir şahsiyettir.

Kendisinin hem Türkiye’de yaptığı yatırımlar hem de iyi Türk-Amerikan ilişkileri için Amerika’da yaptığı katkılar ve çalışmalar, Türk devletinin en yüksek makamlarınca bilinmektedir. Türkiye’deki “Bölgesel Havacılık” alanındaki ihtiyacı karşılamayı esas alarak, daha önce başka yatırımcılar tarafından kurulmuş ve “hava taksi” lisansına sahip “Ovair Uçak Bakım Onarım ve Havacılık Ticaret Ltd. Şti” devren satın alınmıştır. Ovair alınması ile sahip olunan uçuş okulu ise Ovair ile gelen ortaklara devredilmiş ve Ovair’in tamamının Yalçın Ayaslı tarafından satın alınması süreci sonlanmıştır.

Elde edilen hava taksi lisansı ile, “Borajet Havacılık Taşımacılık Uçak Bakım Onarım ve Tic. A.Ş.” yapılandırılmış ve mülkiyeti tümüyle Yalçın Ayaslı’ya ait bir kuruluş olarak Borajet Havayolları 2007 yılından itibaren Türk Sivil Havacılığının hizmetine girmiştir. Yalçın Ayaslı şahsen veya BoraJet olarak başka hiçbir şahıs ve kuruluşla ortaklık ilişkisine girmemiştir. Borajet ve faaliyetleri hakkında daha detaylı bilgi Borajet web sitesinde tarihçe kısmında okunabilir. (Tarihçe)

Bu açıklama, son günlerde basında ve sosyal medyada gerçeği yansıtmayan ve hayal mahsulu senaryolar kurarak karalayan yazılar karşında, sayın halkımızı ve yayın organlarını bilgilendirmek amacıyla yapılmıştır.

Bu asılsız ve temelsiz iddialar hakkında gereken yasal işlemler, hukuka ve demokratik hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ne olan inancımızla, hassasiyetle yapılacaktır.

Saygı ile duyurulur.

 
JETBLUE'DA SKANDAL:ÇOCUKLARI KARIŞTIRDILAR
 
F-16'LAR TANIMLANAMAYAN HELİKOPTER İÇİN KALKMIŞ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVALİMANI ŞANTİYESİNDE VAHŞET ANI
İstanbul’un yeni havalimanı şantiyesinde meydana gelen cinayet, jandarma ...
BİR KÖY NASIL UÇTU
Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi,'Uçmayan Köy Kalmasın’ projesi ...
UZMAN ADAYLARI ARIYOR
Türk Hava Yolları uzman adayları arıyor
 
İŞTE 3. HAVALİMANI METRO GÜZERGAHLARI
İstanbul'a yapılacak 3'üncü havalimanına ulaşımı sağlayacak yeni metro hattı 6 ilçeden geçecek
“HİSAR” 2020’DE HAZIR OLACAK
Türkiye’nin ilk milli hava savunma füzesi olan ‘Hisar’ 2020’ye kadar tamamlanacak. ...
İZMİR FUARI'NDA DRONE YARIŞI
85. kez düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı'nda İzmir Mini Maker Faire ...
 
KABİN MEMURUNA ÇIPLAK FOTOĞRAFLA ŞANTAJ
İstanbul’da bir havayolu şirketinde kabin memuru olarak çalışan Fatih ...
KAHRAMAN POLİSTEN İLK ZİYARET
Atatürk Havalimanı'na düzenlenen saldırıda canlı bombalardan birini vurarak, ...
HİSSELERİNİ ZORLU O&M'YE SATACAK
THY Teknik'in Turkbine Teknik'teki yüzde 50 hissesini aynı şirketin diğer ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA SPOTTER ALANI AÇILDI
EMIRATES CEO'SU ÖZÜR DİLEDİ
'23 NİSAN' KAMPANYASI
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 14 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •kaza
  •Selçuk Bayraktar
  •Antalya
  •Turkish Airlines
  •karantina