iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
31 Aralık 2017 Pazar - 11:31

BİLAL EKŞİ 2017 YILINI DEĞERLENDİRDİ

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi : "THY 2017 yılını yüzde 9'un üzerinde büyümeyle tamamlayacak. 3'üncü havalimanında yolcularımızı daha çok memnun edeceğiz"

BİLAL EKŞİ 2017 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Losev-1

UÇUŞ EKİPLERİNİN YENİ YILINI KUTLADI

Atatürk Havalimanı'ndaki Türk Hava Yolları ekip odasını ziyaret eden Genel Müdür Bilal Ekşi, uçuş ekiplerinin yeni yılını kutladı. Burada açıklamalarda bulunan Ekşi, esas büyümenin 2019 yılında olacağını belirterek, "Çünkü 2019 yılında biz yeni nesil geniş gövdeli uçaklarımızı almaya başlayacağız. Dolayısıyla daha uzak hatlarda da yeni destinasyon noktalarına da ulaşmış olacağız" dedi.

Türk Hava Yolları'nın başarılı bir yıl geçirmesinde pay sahibi olan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, bu başarının hikayesini İHA mikrofonlarına anlattı. Yaşanan onca sıkıntıya rağmen 2017 yılının Türk Hava Yolları için çok güzel geçtiğini söyleyen Ekşi, "2017 yılı THY olarak çok güzel geçti. Yüzde 9'un üzerinde bir büyümeyle tamamlayacakmışız gibi görünüyor. Kesin sonuçları 15-20 gün içerisinde açıklarız. Son üç çeyrekte de açıkladığımız gibi rekor bir finansal sonuç elde ettik. Dolayısıyla bu THY'yi yolcuları tarafından tekrar tercih edildiğinin bir göstergesi. Bu da THY'nin gücünü gösteriyor. Hem de ülkemizin istikrarıyla beraber, Türkiye büyüdüğü için THY'nin de büyüdüğünü gösteriyor" dedi.

"THY'nin asıl büyümesi 3'üncü havalimanında olacak"

Atatürk Havalimanı'nın uzun zamandır kapasite sıkıntısı ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Ekşi, "2018 yılı bütçemizi tamamladık. Yönetim kurulumuza da arz ettik. 2018'de bütün rakamlar, 2017'den daha iyi görünüyor. Rezervasyonlar da çok iyi görünüyor. Ülkenin de algısının çok iyi şekilde düzeldiğini görüyoruz. Turizmin artık ülkemize döndüğünü görüyoruz. THY olarak 2018'de çok güzel neticeler bekliyoruz. Tabi THY, 2018 yılında yolcu sayısını büyütmekle değil aynı zamanda hizmetlerini daha kaliteli hale getirecektir. 2017'den aldığımız güçle kalitemizin son noktasına kadar yolcularımızı daha memnun etmek için çalışacağız. Aynı zamanda 2018'de üçüncü havalimanına taşınacağız. Binalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah 29 Ekim'de her şeyi ile hazır olacak şekilde üçüncü havalimanına varacağız. Orayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Çünkü bir her sene yüze 9-10 gibi büyüme gerçekleştiriyoruz. Atatürk Havalimanı uzun zamandır kapasite sıkıntısı ile karşı karşıya. Üçüncü havalimanında kapasite sıkıntısı olmayacağı için, Türk Hava Yolları büyüyecek. Şu anda yolcu sayımız 63 milyon civarında. 3'üncü Havalimanına taşındıktan sonra bu rakam 80 milyonu geçecek. Bu Türkiye'nin nüfusu yani Türkiye'yi taşımış olacağız. THY büyümesini çok daha fazla destekleyecek bir havalimanına gideceğiz. Yolcularımız çok daha rahat gidecekler. Havada ve yerde fazla beklemeyecekler. Dolayısıyla biz daha az yakıt yakacağız. Yolcularımızı daha çok memnun edeceğiz. Yolcularımız da üçüncü havalimanıyla gurur duyacaklar" diye konuştu.

"THY, 2019 yılında geniş gövdeli uçaklarını almaya başlayacak"

Türk Hava Yolları'nın asıl büyümesinin 2019'da olacağını söyleyen Ekşi, "Biz 2018'de de 4 veya 5 hattımızı açacağız. Bu yönetim kurulumuza da sunuldu. Ama esas büyüme tabi 2019 yılından itibaren olması gerekiyor. Çünkü 2019 yılında biz yeni nesil geniş gövdeli uçaklarımızı almaya başlayacağız. Dolayısıyla daha uzak hatlarda da yeni destinasyon noktalarına da ulaşmış olacağız. 2018 yılında hemen hemen aynı filomuza sahip olacağız. Mevcut hatlarımız da daha derinleşmeye çalışacağız. 2019'da yeni uçaklarımızla birlikte yeni destinasyonlar gelecek" ifadelerini kullandı.

"Avusturalya'ya uçmayı yeni nesil uçaklarımızı alınca değerlendireceğiz"

Türk Hava Yollarının Avusturalya'ya uçmasının çok konuşulduğunu söyleyen Ekşi, "Biliyorsunuz Avustralya hattı uçağın menziliyle alakalı. Dolayısıyla şu andaki uçaklarımızın menzili ile oraya ulaşmamız mümkün değil. Yeni nesil büyük gövdeli uçaklar aldığımızda bu durumu tekrar değerlendireceğiz. Avustralya şu anda gündemimizde yok ama şu demek değil. Biz Avustralya'ya yolcu taşıyoruz. Nasıl taşıyoruz. Codeshare anlaşmasıyla diğer havayollarıyla yaptığımız işbirliğiyle taşıyoruz. Dolayısıyla biz dünyanın birçok noktasına Star Alliance üyeliğimizle yaptığımız anlaşmalarla biz fiilen uçmasak da yolcumuzu oraya götürüyoruz. Anlaşmalı olduğumuz havayolu şirketleri yolcularımızı THY'nin sorumluluğunda oraya kadar götürülüyor" şeklinde konuştu.

"3'üncü havalimanı bittiğinde biz de yeni evimizde olacağız"

3'üncü havalimanının bittiği tarihte tüm taşınma işlerinin tamamlanacağını söyleyen Ekşi, "3'üncü havalimanına taşınmak için yoğun çaba harcıyoruz. Binalarımızın yapımı devam ediyor. 3'üncü Havalimanı bittiğinde biz de yeni evimizde olacağız. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Havalimanı inşaatı bitince bizim binalarımız da bitecek. Bu yıl tüm personelimizi 3'üncü Havalimanına götüreceğiz. 2018 yılında önce tüm personele bir eğitim vereceğiz. Sonra götürüp 3'üncü Havalimanını gezdireceğiz. Terminalle alakalı olan personele terminali, apronla alakalı olanları aprona götüreceğiz. Buna farkındalık eğitimi diyoruz. Çünkü oraya geçtiği zaman havalimanını tanıyor olması gerekiyor" dedi.

Personele yeni yıl kutlaması

Atatürk Havalimanı'ndaki THY ekip odasını ziyaret ederek personelin yeni yılını kutlayan Bilal Ekşi, "2017 yılının çok güzel bir yıl olarak geçtiğini söyleyebilirim. Hem operasyon olarak hem de finansal sonuçlar olarak. 2017 yılı THY'nin yeniden take off'a geçtiği bir yıl oldu. Bunda her birinizin tek tek katkıları var. Her birinize çok teşekkür ederim. 2017 yılı resmi sonuçları açıkladığında bu şirketle tekrar gurur duyacaksınız. Bu gurur hepinizin. Hepinizin katkısı oldu. Hepinize teşekkür ediyorum. 2018 yılı inşallah şu anki veriler çok daha iyi olacağımızı gösteriyor. Ön rezervasyonlar 2017'den de daha iyi neticeler alacağımızı gösteriyor. Bu şu demek tabi. Daha fazla yolcu demek. Daha fazla yolcu demek sizlerin daha fazla yorulması demek. Daha fazla gayret göstermesi demek. Ama bununla alakalı tüm önlemler alınıyor. Kabin, kokpitte yeni istihdamlar yaptık. Büyük oranda da kokpit tamamlandı gibi. Kabinde de süreçler devam ediyor. 2017 yılındaki bazı bütçe sebepleriyle yaptığımız azaltmalar geriye dönecek. Dolayısıyla sizlerin iş yükü biraz daha azalacak. O yüzden her zaman göstermiş olduğunuz sevecenliği çok daha arttıracağınızı düşünüyorum" dedi.

2018 yılında kendileri açısından en büyük değişimin, üçüncü havalimanına taşınmak olacağını söyleyen Ekşi, "2017 yılında operasyondaki durumumuz 2016'dan çok daha iyi durumda. 2018'de çok daha iyi noktaya geleceğiz. 2018 yılı bütçemizi yaptık. Çok güzel bir bütçe oldu. İnşallah bugün yarın KAP'a açıklanır. Dolayısıyla bizi memnun edecek bir bütçe. Tabi bize ilave ödevler getiriyor. Bütçemize daha fazla sahip çıkacağız. Giderlerimizi daha iyi kontrol edeceğiz. Gelirlerimizi artıracağız. Bununla alakalı olarak özellikle çalışanlarımızın fikirlerini yönetime ortak etmek için öneri sistemi getirdik. Çok da iyi neticeler aldık. 9 binin üzerinde öneri havuzda duruyor. Bunun yaklaşık 600'ü faliyete geçti. Dolayısıyla 2018'de önerilerinizi hayata geçirmeye çalışacağız. Bu şirketi daha fazla sahiplenmenize yol açacak. Hem de bu önerilerle şirketimiz başka bir yere varacak. 2018 yılında bizim açımızdan en büyük değişim, üçüncü havalimanına taşınmak olacak" dedi.

Pilot ve kabin memurlarının tek tek elini sıkarak yeni yıllarını kutlayan Ekşi, daha sonra THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak ve Kabin Memurları ile birlikte pasta kesti.

Tuncer CENGİZ-İHA

 
AYGÜN'ÜN PİLOTLUK HAYALİ GERÇEK OLDU
 
UÇAK YAKITI BUHAR OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'DEN PERSONELE ALTIN ROZET
Türk Hava Yolları’nda Yer İşletme Başkanlığı bünyesinde görev yapan 10’uncu ...
SİPARİŞ GELMEZSE ÜRETİMİ DURACAK
Airbus, jumbo jet uçaklara olan talebin azalmasıyla birlikte A380 programını ...
DEDEOĞLU KAPTAN VEDA ETTİ
Tailwind Havayolları kaptan pilotlarından Halük Dedeoğlu emekliye ayrıldı. ...
 
''LİDERİ TAKİP ET''
Flightradar24 sitesinde yayınlanan bu fotoğrafta Türkiye hava sahası üzerinden ...
THY’DEN ABD VİZESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Türk Hava Yolları, ABD ile yaşanan vize krizinin çözülmesi üzerine yeni bir açıklama yaptı
İLK B737 MAX 8 CORENDON’DA UÇACAK
Günümüzdeki tek koridorlu uçak modellerine göre yüzde 40 daha sessiz ve ...
 
HAVAŞ KONYA'DA ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
HAVAŞ’ın öğrencilerle buluşması devam ediyor.Bu kez durak Konya
İSG’DE 31 MİLYONUNCU YOLCU
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminalinden geçen ‘31 ...
KURTULUŞ SAVAŞINDA HAVADA NELER OLDU
Osman Gazi Baykal yazdı...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA SPOTTER ALANI AÇILDI
EMIRATES CEO'SU ÖZÜR DİLEDİ
'23 NİSAN' KAMPANYASI
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 14 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •TUSAŞ
  •Sunexpress
  •Qatar Airways
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •Kargo