iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
26 Ekim 2016 Çarşamba - 17:51

BATAKLIKTAN PRESTİJLİ PROJE ÇIKARDIK

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin temelini atan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: Bataklıktan prestijli proje çıkardık

BATAKLIKTAN PRESTİJLİ PROJE ÇIKARDIK
Losev-1

İslam motifleri ve lale figürlü tasarımı ile 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’ne layık görülen İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kulesi’nin temel atma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katıldı. 90 metre yüksekliğinde 17 katlı kulenin kaba inşaatının tamamlanmasının 6 ay süreceği öğrenildi.

DÜNYA ÇAPINDA ÖDÜL ALDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dünyanın en büyük havalimanının, dünyanın incisi İstanbul'a yeni bir değer katacağını belirterek,  "Sadece bu kule bile dünyanın prestij eserleri arasında yer aldı. Dünya çapında ödül aldı. 370 proje ile yarıştı, üstelik herhangi bir başvuru olmadan. Siz koşturmazsanız bile başkaları gelip sizin projenizi buluyor" dedi.

50 MİLYONA MALOLACAK
Kulenin 50 Milyon TL'ye mal olacağını belirten Arslan, "Dünya havacılığı Türkiye’nin ortasından havalanıyor. Türk insanı o dünya havacılığını sarılıyor, uçuruyor. Coğrafyamızın hava trafiğini buradan idare edeceğiz" dedi.


İSTANBUL'A İKİ HAVALİMANI YETMİYOR
63 yaşındaki Atatürk Havalimanı’nın 63 milyona hizmet eder hale geldiğini, geçmişte büyük düşünülmediği için etrafında yapılaşmaya izin verildiğine dikkat çeken Bakan Arslan, "Atatürk Havalimanının artık genişlemesi imkansız. Özellikle havacılık sektörünün serbestleşmesi üzerine Sabiha Gökçen Havalimanı 20 milyonun üzerinde yolcuya hizmet ediyor. İstanbul'a demek ki bu iki havalimanı yetmeyecek. Yeni bir havalimanı yapmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız büyük düşündüler, kapasitesi planlanırken dünyanın en büyüğü olacak havalimanı planlandı" diye konuştu.


PİSTİMİZ ORTAYA ÇIKTI
Yeni havalimanının yıllık yolcu kapasitesi anlamında şu anda dünyanın en büyüğü olan Atlanta'nın iki misli olacağına dikkat çeken Bakan Arslan, “3.5 milyon metrekarelik kapalı alandan bahsediyoruz. Dünyanın birçok büyük havalimanının çevre, apron ve pistleri dahil bu kadar. Biz sadece kapalı alandan bahsediyoruz. Bugün memnuniyetle görüyoruz ki, artık pistlerimiz de ortaya çıktı" dedi.

HERGÜN 15 KATLI BİNA KADAR BETON DÖKÜLÜYOR

Yeni havalimanı inşaatında günde 10 bin metreküp yapısal beton döküldüğü bilgisini veren Bakan Arslan, ”15 katlı, her katta bir daire olan bir bina düşünürseniz, günde 15 binayı bitirecek bina kadar beton dökülüyor burada. Arkadaşlarımız burada 3 ayda bir baraj bitirecek bir projeyi yapıyorlar. Atatürk Havalimanı 1300 uçağa hizmet ediyor. Biz burada sadece birinci fazda, günde 2 bin uçağa hizmet edeceğiz. Başlangıçta açılacak iki paralel pisten bahsediyoruz. Eş zamanda iniş ve kalkış yapılacak pistler olacak. Az önce arkadaşlardan brifing aldık. 20 bin kişinin çalıştığı, 3 bin ağır makinanın ve kamyonun çalıştığı inşaat alanından bahsediyoruz. Bataklıktan böyle bir prestij projesine gelindi. Önümüzdeki yıl çalışan sayısı 30 bin kişinin üzerine çıkacak. KYGM yol bağlantılarını yapıyor. Gayrettepe - Havalimanı metrosunu İBB'den alarak, yapmak için Bakanlar Kurulu kararı çıkardık. Yatırım projesine aldık. Milli bayrak taşıyıcısı THY'ye de büyük görev düşüyor. Bu havalimanında 26 Şubat 2018'de ilk fazı açılırken, sizin de gerekli hazırlığınızı yapmış olmanız gerekiyor" şeklinde konuştu.
TÜRKİYE'YE ÇELME TAKMAK İSTİYORLAR

Bakan Ahmet Arslan, 15 Temmuz kalkışmasının bu tip büyük projelerin önünü kesmek için de yapıldığını belirterek, "Türkiye, Anadolu coğrafyasının hakkını verip, söz sahibi oldukça, Türkiye'nin büyümesini istemeyenler, Türkiye'ye çelme takmak istiyor" dedi.
Bakan Arslan'ın konuşmasının ardından kulenin temeli atıldı. Arslan daha sonra inşaat sahasını gezerek basın mensuplarına poz verdi.
17 KATLI 90 METRE YÜKSEKLİĞİNDE LALE ŞEKLİNDE
İGA, 'Hava Trafik Kontrol Kulesi' için Zaha Hadid, Moshe Safdie, Grimsaw-Nordic, Massimiliano Fuksas, Pininfarina-Aecom, RMJM Architects gibi dünyanın önde gelen tasarımcılarını Aralık 2015'te davet etmiş ve 'lale' figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla Pininfarina - Aecom sürecin galibi olmuştu. Yeni havalimanının Hava Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası, Chicago Athenaeum: Mimarlık ve Dizayn Müzesi ve Mimari Sanat Tasarımı ve Kentsel Araştırmalar Avrupa Merkezi tarafından verilen 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü'nü kazanmıştı.
KULENİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
6085 metre karelik alanında 90 metre yükseklikte inşa edilecek kulede organik-eğrisel formların yapılabilmesi için cam elyaf takviyeli beton malzeme kullanılacak. Kule iki kontrol katından oluşacak. En üst katta hava trafik kontrolörleri, bir alt katta ise yer trafik kontrolörleri görev yapacak. 16 kişilik personel için çalışma imkanı sağlanacak. Kontrol katlarında yansıma ve akustik konforun dikkate alındığı ve 360 derece görüş olanağı sağlayan cam cephe sistemi yapılacak.
Kulenin teknik bloğunda yemekhane, spor salonu/squash, ofisler, dinlenme odaları, seminer salonu, toplantı odaları yer alacak. Hava trafik kontrolörleri, dünyadaki en gelişmiş sistemlerini kullanacak. Yeni havalimanında A-SMGCS LEVEL 4 denetleme sistemi kullanılacak. Uçaklar iniş yaptıktan sonra park pozisyonuna kadar, follow-the-green konsepti adı verilen yerdeki ışıkların yönlendirmesi ile hareket edecek. Ayrıca kontrolörler, artık tek bir ana ekrandan tüm bilgileri görebilecek olup her türlü işlemi ve iletişimi bu ana ekran üstünden yapabilecekler.”

TÖRENE KULENİN TASARIMCILARI DA KATILDI

Yeni havalimanı kule inşaatının temel atma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, İGA Yönetim Kurulu Başbakanı Mehmet Cengiz,  yönetim kurulu üyeleri ile kulenin tasarımcı firmaları Pininfarina ve Aecom'un yöneticileri katıldı.

SÜLEYMAN ŞEN- Airkule.com

 
TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR
 
F-35’TE “KALE” KATKISI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Greenpeace 26 Ekim 2016 Çarşamba 18:49

Orası İstanbul'un akciğeri ve doğal yaşam alanıydı. Orayı öldürünce İstanbullular da ölecek. Bunu anladığınızda çok geç olacak!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR
İstanbul'un yeni havalimanında Hava Trafik Kontrol Kulesi ile Teknik Binası'nın ...
HALEF-SELEF MÜDÜRLER YANYANA
THY’nin halef-selef genel müdürleri nerede bir araya geldi?
İGA TÖRENE HAZIR
Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan İstanbul ...
 
BAKAN YENİ HAVALİMANINDA
İstanbul'un yeni havalimanında Hava Trafik Kontrol Kulesi ile Teknik Binası'nın ...
SUNEXPRESS’TE DEĞİŞİM
SunExpress’te 16 ay önce göreve gelen Genel Müdür Jaan Albrecht, görevinden ...
“PİLOT SAYIMIZ YETERLİ DEĞİL”
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, ...
 
TGS’DE ATAMA
TGS’de İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcılığına yeni atama yapıldı
“ATLASGLOBAL BU SEFER ÇOK UÇTU”
Atlasglobal havayolları yeni bir kampanya başlattı. “Bu sefer çok uçtuk” ...
THY'DE DEĞİŞİM RÜZGARI
Süleyman Şen yazdı...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 15 °C 10 / 19 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •yolcu
  •bilet
  •turizm
  •Temel Kotil
  •Temel Kotil