iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
22 Eylül 2017 Cuma - 11:33

AYCI CUMHURBAŞKANININ HUZURUNDA İMZALADI

Türk Hava Yolları, 20 artı 20 Adet Boeing 787-9 Dreamliner için Boeing ile görüşmelere başladı. İlker Aycı ve Ray Conner, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın huzurunda anlaşmaya imzalarını attı

AYCI CUMHURBAŞKANININ HUZURUNDA İMZALADI
Losev-1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler’in 72. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere gittiği Amerika Birleşik Devletleri gezisi esnasında Boeing ve Türk Hava Yolları yetkilileri, bugün 20 + 20 toplamda 40 adet ve 2019’dan başlayıp 2023’te tamamlanmak üzere 787-9 Dreamliner satın alma görüşmelerine ilişkin açıklamada bulundu.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı konuya ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu;

“787 Dreamliner dünyada en son ve en modern teknolojiye sahip olan uçaklardan biridir. Dolayısıyla bu uçakları filomuza katmamıza ilişkin görüşmelerimizin amacı hem 3. Havalimanındaki geniş gövde ihtiyacını karşılamak, hem de Cumhuriyetimizin 100. yılında filomuzu daha da güçlendirmek; yanı sıra yolcu memnuniyetini arttırarak iş birliğimizi geliştirmektir. Türk Hava Yolları olarak bu görüşmeler esnasında Türkiye’den temin edilecek 1 milyar dolar değerinde yan sanayi iş hacmini de değerlendirmekteyiz. Görüşmelerin sonuçlanmasında bu husus son derece önem arz etmektedir ve bu konuya ehemmiyetle eğilmekteyiz”.

Boeing ve Türk hükümeti yetkilileri bugün ayrıca Türk havacılık sanayinin gelişimini desteklemek amacıyla Türkiye’nin 2023 Vizyonu hedefleri doğrultusunda tasarlanmış olan “Boeing Türkiye Milli Havacılık Girişimi’ni kamuoyuna duyurdu. Bu girişimin aynı zamanda Boeing’in Türkiye’deki varlığını güçlendirmesine de katkı sağlaması bekleniyor.

Görüşmelere istinaden Boeing Başkan Yardımcısı Ray Conner; “Boeing’in Türkiye ile olan ilişkisi, 70 yılı aşkın köklü bir geçmişe dayanan çok önemli uzun vadeli bir ortaklıktır. Türkiye ile birlikte çalışarak, bu köklü ortaklığımızı; gerek Türkiye’deki varlığımızın genişlemesine ilişkin uzun vadeli hedefimize ulaşmamız gerekse Türk havacılık sanayinin gelişimini hızlandırmamız yolunda bir adım daha ileriye taşıyoruz” şeklinde konuştu.

Boeing Türkiye Milli Havacılık Girişimi, Boeing'in araştırma, mühendislik ve kabiliyet geliştirme alanlarında; devlet, Türk hava taşımacıları, havacılık hizmet şirketleri ve sanayi tedarikçileri ile yatırımlarını ve programlarını uyumlu hale getiren stratejik bir çerçevenin ana hatlarını da ortaya koyuyor. Bu girişim aynı zamanda Boeing’in, Türkiye’nin önemli bir pazar ve küresel havacılık sektörünün de önde gelen katılımcılarından biri olduğuna ilişkin uzun vadeli görüşünün ve güveninin yansıması şeklinde yorumlanıyor.

 
THY B787'Yİ KAP'A BÖYLE BİLDİRDİ
 
ÜNLÜ İSMİN EŞİ ŞANS ESERİ JETTE DEĞİLDİ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gultekin unal 23 Eylül 2017 Cumartesi 09:27

Sayın Murat Muratoğlu yazmış, birden aklıma geldi, haberinizi okuyunca "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'ya “Türkiye çaresiz değil, Türkiye kendi savaş uçağını ve helikopterini üretiyor” diye bir kelam etmişti on gün önce… Sözde kendi uçağını üreten Türkiye, Amerika'da Boeing firmasına THY adına 40 uçaklık, 11 milyar dolarlık sipariş geçti. Şu şansa bakın ki Cumhurbaşkanı'nın Amerika'da girdisi çıktısı, oturması, kalkması, toplam 50 dakika süren görüşmenin ardından uçak alım anlaşması açıklandı. Amerika ile görüşmek üzere türlü şikâyetlerle oraya git, THY'ye 11 milyarlık yolcu uçağı alarak geri dön. İyi iş! * * * İnsanın aklına ister istemez Ortadoğu kabile devletleri gibi siyasi rüşvet için yapılan ticari anlaşmalar geliyor. Bu Trump'ı beğenmiyorlar ama adam gerçekten de Amerika'nın çıkarlarını koruyor. Dükkâna gireni boş çıkarmıyor. Gelene geçene mal kilitliyor. Suudi Arabistan'a 110 milyar dolarlık silah, Katar'a da 12 milyar dolarlık savaş uçağı satmıştı. Güney Kore'ye, Japonya'ya hava savunma sistemleri derken bize de yolcu uçağı iteledi… * * * Bari en azından şu THY'ye getirilen Amerika uçuşlarında elektronik cihaz yasağını hatırlatsaydık. Belki yüzleri kızarır, utanırlar, indirim yaparlardı. Yahu bu THY değil mi geçen yıl bilançosu kötü gelince “ya toplu işçi çıkarılacak ya da ücretlere 2017 yılı için zam yapmayacak” diyen? Yolcu dolduramayınca maliyet kısmak için 25 dar gövde ve 7 geniş gövde uçağını hangarlarda boşa çeken… * * * Dahası THY, bünyesindeki uçak gövde ve motorlarının ekonomik ömrünü bu yıldan itibaren 20 yıldan 25 yıla çıkardı. Haliyle mevcut uçaklarla beş yıl daha fazla uçulacak. Tasarruf yapılacak. Şirket 2018-2020 yılları arasında filosuna katmayı planladığı 39 adet dar gövde uçağı 2022 ve 2023 yıllarına kaydırmıştı. Sonradan iptal ettiğini açıkladı. Bu yılki bilançolarına bakıyoruz; ilk üç ayda 1.4 milyar lira zarar, ikinci üç ayda 194 milyon lira zarar… 11 milyar dolarlık siparişi geçmeden önce bir kâra geçseydin, para kazansaydın keşke… * * * Benim merakım yönetiminde dünya havacılığının duayen isimlerinden Ensar Vakfı, Türgev Vakfı, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden atanan yöneticiler mi verdi bu kararı? Ülke borçtan kırılırken çok elzem bir anlaşmaydı hakikaten. Dolarlarınızı bozdurun lirada kalın. O parayla altın alın. Altınlarınızı getirin bankaya yatırın, size devlet tahvili vereceğiz deyip her türlü nakit paraya sıkıştığını belli eden Türkiye'nin, Amerika'da yaptığı zengin kalkışı biraz gereksiz olmadı mı?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY 40 BOEING 787-9 İÇİN İMZAYI ATTI
Türk Hava Yolları, bir süreden beri arayış içerisinde olduğu geniş gövdeli ...
HASTANEDEN İYİ HABER GELDİ
Atatürk Havalimanı'nda acil iniş deklare ettikten sonra pistten çıkarak ...
UÇAK BU HALE GELDİ
TC-KON tescilli Cessna Citation VII model uçak Atatürk Havalimanı'na inişte kaza geçirdi
 
PİSTTEN ÇIKARAK ALEV ALDI
Atatürk Havalimanı'nda Skyline şirketinin sahibi olduğu özel uçak iniş sırasında pistten çıktı
FUNDA OCAK RUSLARI AĞIRLADI
DHMi Genel Müdürü Funda Ocak Rusya Federasyonu Hava Seyrüsefer Hizmet ...
PARALEL PİST BAKIMDA
Atatürk Havalimanı’nın ‘paralel pisti’ olarak bilinen 17R-35L pisti, oluşan ...
 
THY’DEN AMERİKA’DA KRİTİK GÖRÜŞME
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı bugün ...
ATLASGLOBAL’DEN “BUSİNESS CLASS”TA SINIRSIZ UÇUŞ
Atlasglobal yurt dışına 3500 ABD Dolar'ına, yurt içine 3500 TL’ye 8 ay boyunca sınırsız uçuruyor
ANTALYA KAZASININ 41.YILDÖNÜMÜ
Bundan tam 41 sene önce Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Antalya seferini ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •turizm
  •Selçuk Bayraktar
  •savunma
  •Eurocontrol