iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
1 Temmuz 2014 Salı - 10:32

ATLASJET YABANCI ORTAKLA MASADA

Türkiye’nin çevresinde güçlenerek global oyuncu olmak için yola çıkan Atlasjet, yabancı bir devle ortaklık için masaya oturdu. Grup sonrasında yurtdışı yatırımlarına yüklenecek

ATLASJET YABANCI ORTAKLA MASADA
Losev-1

Milliyet’ten Şükrü Andaç’ın haberi…

YABANCI ORTAK YOLDA 10 MİLYAR DOLARA UÇACAK

Atlasjet, ETS Tur ve Maxx Royal-Voyage otelleriyle ulaştıkları 1 milyar dolarlık büyüklüğü 2020’ye kadar sadece havacılık tarafında 10 milyar dolar gibi iddialı bir noktaya taşımayı planladıklarını söyleyen Atlasjet’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, bu hedef adına uluslararası bir grupla ortaklık görüşmelerine başladıklarını açıkladı.

Türkiye’de THY ile içeride kıyasıya rekabet yerine bölgesel oyuncu olmak için Ortadoğu, Ukrayna-Rusya-Avrasya ve Doğu Avrupa ülkelerinde yapılandıklarını belirten Ersoy, güçlü bir yabancı ortakla birlikte 10 milyar dolarlık hedefe hızla koşacaklarını ifade etti. Atlasjet şu anda 3 ülkede 22 uçaklık filosuyla 500 milyon dolarlık büyüklüğü temsil ediyor.

‘Ukrayna’da şanslıyız’

Yunanistan’ın gözde turizm merkezlerinden Mikanos adasında bir grup gazeteciyle bir araya gelen Murat Ersoy, “Ortak ABD’li mi?” sorusuna şimdilik yanıt vermezken bu planla ilgili olarak, “Havacılıkta globalleşmenin iki yolu var. Birincisi THY örneğinde olduğu gibi İstanbul’dan çok sayıda merkeze uçmak. Bu hem pahalı, hem de zor. İkincisi ise çevre ülkelerde yabancı ortaklarla havayolu şirketleri kurmak” dedi.

“Biz ikinci yolu seçtik” diyen Ersoy, şöyle devam etti: “Kuzey Irak’ta Zagros Jet’i kurduk. Barzani ailesinden bir ortağımız var. Hisselerimiz eşit. Son olaylardan merkezimiz Erbil olduğu için etkilenmedik. Hatta Kuzey Irak’ın aşağısında yapılanan birçok şirket son olayların ardından merkezini, operasyonlarını Erbil’de toplamayı düşünüyor. Bu bizim için avantaj olabilir.”

Ukrayna’da kurdukları Atlasjet Ukraine’de doğrudan ve dolaylı hisse oranlarının yüzde 75 olduğunu kalanı yerel ortağa ait olduğunu aktaran Ersoy, “Tarifesi önümüzdeki günlerde açıklanacak havayolu şirketimiz Ukrayna’daki 6 şehirden Türkiye’ye uçacak. Bu ülkede rakiplerimizden biri iflas etti. Diğerinin sahibi de Rusya tarafından kırmızı bültenle aranmaya başladı. Neredeyse ülkenin milli havayolu şirketi oluyoruz” diye konuştu.

Rusya, Belarus ve Kazakistan’ın kurduğu Avrasya Birliği Atlasjet’in globalleşme yolundaki hedefleri arasında yer alıyor. Suudi Arabistan’da ortaklık görüşmeleri başlamış.

Atlas Global...

Balkanlar da Atlasjet’in globalleşme projesinde yer alıyor. Ersoy 14 ülkenin hava sahasını kapsayacak “Atlas Global” projesinin 2020’de tamamlanacağını belirterek şunları kaydetti:

“Şu anda 22 uçağımız var. Proje tamamlandığında Atlas Global’in uçak sayısı 100’e ulaşmış olacak. Bu yatırım finansman maliyetleriyle birlikte toplam 10 milyar dolarlık bir proje. Önümüzdeki dönemde Atlas Global’e uçtuğumuz ülkelerden siyasi ağırlığı da olan global bir ortak alacağız. Hedef dünyadaki sivil havacılık ittifaklarından (Alliance) birine katılmak. Buna uygun şekilde yapılanıyoruz.”

Türk yatırımcıya ‘Mikanos’ daveti

Avrupa’nın jet sosyetesinin uğrak yeri olan Mikanos’a İstanbul Sabiha Gökçen havalimanından direkt uçuş yapan Atlasjet, bu operasyonu şirket için ETS’nin iki tatil gemisiyle birlikte kârlı bir işe çevirmiş.

Mikanos’un nüfusu, 1 Eylül’de koltuğuna oturmaya hazırlanan Belediye Başkanı Konstantin Koukas’a göre 14 bin kişi. 2013’te yerli, yabancı gelen turist sayısı ise 1.5 milyonu buluyor. Adada 22 bin turistik belgeli yatak ve 10 adet 5 yıldızlı otel var. Mikanos’a günde 25 uluslararası uçak iniyor. 6 tane de yerel var. Adada 4 tane Michelin yıldızlı restoran, 15 büyük plaj var.

Otelde iki kat kuralı

Koukas, Yunanistan’ın ikinci en genç belediye başkanı. Hukuk eğitimini Türk azınlığın da bulunduğu Gümülcine’de tamamlamış. 7 yıldır adada avukatlık yapıyor. “Adayı eski haliyle nasıl korudunuz, hiç çok katlı bina yapmak isteyen çıkmadı mı?” sorusuna Koukas, şu yanıtı veriyor:

“Yasa iki kattan daha yükseğine izin vermiyor. Evlerin yanı sıra turizm yatırımları için de bu durum geçerli.”

Kapısı herkese açık

“Turizmde profesyonellik bizi farklı kılıyor. Yunanistan’ın diğer bölgelerinden binlerce işsiz geliyor ve onlar arasından en iyilerini seçiyoruz” diyen Koukas, “Adaya gelen Türklerin sayısı artıyor. Atlasjet ve ETS’nin gemileri Mikanos’a büyük katkıda bulunuyor. Adanın nüfusunu değil yaşam kalitesini artırma hedefimiz var” dedi. Mikanos’ta özelleştirilmesi planlanan havalimanı ile otelcilik yatırımları tarafında Türklerin ilgisinin olup olmadığı sorulduğunda Koukas, şu yanıtı veriyor: “Biz her ülkeden yatırımcıya açığız. Türk, İtalyan fark etmez. Ev almak isteyen çok sayıda Türk de var.”

Şükrü Andaç-Milliyet

Konstantin Koukas (solda), Mikanos Belediye Başkanlığı görevini 1 Eylül’de İrini Grypari’den (sağda) devralmaya hazırlanıyor.Bu ikili Murat Ersoy’un katılımıyla gerçekleşen buluşmada turizmdeki Türk hareketinin önemine değindi.

 
THY “TÜRKİYE’NİN DEVLERİ” LİSTESİNDE
 
KOCAELİ - İSTANBUL UÇACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY'NİN LATİN AMERİKA'DAKİ YENİ ORTAĞI
Yapılan anlaşma ile THY yolcularının Kolombiya'ya ulaşma seçenekleri arttı
ETIHAD’DA “MOBİL BİNİŞ KARTI”
Etihad Havayolları, mobil online check-in yapan konukları için seçilmiş ...
GECE UÇUŞLARINA ÇÖZÜM ARAYIŞI
Alman Havayolları Birliği, Frankfurt havalimanında mevcut olan gece uçuş ...
 
ALMANLAR ÇİN'E THY İLE GİDİYOR
Alman ekibi Çin'e giderken THY'yi tercih etti
ATLASJET'İN KUVEYT UÇUŞLARI BAŞLIYOR
Atlasjet, 24 Temmuz 2014 tarihinden itibaren İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan ...
ASIANA KAZA RAPORU VE DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
Engin Aksüt yazdı...
 
HAVALİMANINDA “BÜYÜK VURGUN” İDDİASI
Hiçbir çevresel etkinin değerlendirilmediği, tüm hukuki mücadelelere rağmen ...
THY YAZ SONUNDA TAŞINACAK
THY taşınma işlemini yaz sonuna ertelemek zorunda kaldı
JAPON DEVİ HONDA HAVALANDI
Japon HondaJet'in ilk test uçuşu ABD'de gerçekleşti. 2015'te vitrine çıkacak ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •pilot
  •DHMİ
  •Elon Musk
  •Eskişehir