iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
7 Nisan 2019 Pazar - 12:19

ATATÜRK HAVALİMANINDA SIRADIŞI OLAYLAR

Atatürk Havalimanı tarihi boyunca birçok sıradışı olayla gündeme geldi. İşte bu olaylardan bazılarını DHA muhabiri Gökhan Artan derledi

ATATÜRK HAVALİMANINDA SIRADIŞI OLAYLAR
Losev-1

Ticari yolcu taşımacılığına kapanan Atatürk Havalimanı gündem yaratan birçok sıra dışı olaya da konu oldu.Dünya gündemine de giren Atatürk Havalimanı’nın içinde konu olduğu yakın tarihindeki sıra dışı olaylardan bazıları şöyle;

“MUHTEMEL UFO DİYE TAHMİN EDİYORUZ”

19 Mayıs 2016 tarihinde Türk Hava Yolları’nın Bodrum’dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş için alçalan Boeing 737 tipi uçağının pilotlarının, Silivri semalarında üstlerinden yeşil ışık saçarak bilinmeyen bir cisim geçtiğini bildirerek,”Muhtemel UFO diye tahmin ediyoruz” anonsunu yapmaları günlerce konuşuldu. Pilotlar Gökhan K ve Sadık K. Atatürk Havalimanı’na yaklaştıkları sırada 17 bin feet (yaklaşık 5 bin metre) yükseklikte UFO olarak adlandırılan bilinmeyen bir cismin saat 23.30 sıralarında yaklaşık 2 bin metre kadar üstlerinden yeşil ışık saçarak geçtiğini ve hızla kaybolduğunu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezine bildirmeleri dünya medyasında da konuşuldu.

Pilotlar ile kontrolör arasında şu ilginç konuşma geçmişti:

"Üzerimizden 2 bin veya 3 bin feetten (600-900 metre) tanımlanamayan bir cisim yeşil ışık saçarak önümüzden kat etti. Birden bire kayboldu. Muhtemel UFO diye tahmin ediyoruz. Her iki pilot da birden gördü, şu anda göremiyoruz"

MISIR YOLCU UÇAĞI PİSTTEN ÇIKIP KARAYOLUNDAKİ TAKSİYE ÇARPMIŞTI

21 Ağustos 1996 tarihinde Mısır Havayolları’na ait Kahire-İstanbul seferini yapan Boeing 707 uçak Atatürk Havalimanı'na teker koyduktan sonra pistten çıkmıştı. Tren yoluna birkaç metre kala, karayolunda seyir halindeki bir taksiye çarpan uçak alev almiş kazada 19 yolcu yaralanmıştı.Uçak ise hurdaya ayrılmıştı.

1 Temmuz 2010 tarihinde Atatürk Havalimanı’nın 05-23 pistinden bu sefer uçak değil otomobil çıkmış ve günlerce konuşulmuştu. Ataköy - Florya yönündeki 2 bin 600 metre uzunluğundaki pistte, çok ilginç bir kaza yaşanmıştı. Ulaşıma kapalı olan pistten özel bir araç çıktıktan sonra toprak alanıda aşmıştı. Havalimanını yoldan ayıran beton duvara çarpan otomobil, Florya-Yeşilköy karayoluna uçarak karayolunda seyir halindeki bir cipe çarpmıştı.Cipin ve pistten çıkan aracın sürücü yaralanmıştı.

KORSAN TELSİZ ANONS TEHLİKESİNİ KONTROLÖRLER ÖNLEMİŞTİ 

Mayıs 2011 tarihinde Atatürk Havlimanı Kule görevlileri ile pilotlar arasında iletişim frekansın da korsan telsiz anonsu duyulmuştu. Atatürk Havalimanı'nda inişe geçen bir uçak, korsan telsiz yayınıyla yanlış yönlendirilince soruşturma açılmıştı. Uçağın yanlış yöne döndüğünü fark eden hava trafik kontrolörü pilotları hemen uyarmıştı.

13 Ekim 2009 British Airways’in Londra-İstanbul uçunu yapan uçağın pilotu Atatürk Havalimanı’na iniş için alçaldığı sırada kendisine lazer tutulduğunu rapor etmişti. Pilot, tedbir amaçlı olarak bir sonraki uçuşunu yapmamıştı.

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA DOĞUM YAPTI

6 Mart 2015 tarihinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde uçağının kalkış saatini bekleyen 28 yaşındaki Senegalli yolcu Diouf Gansiry, doğum sancıları tutunca erken doğum yaptı.

UÇAKTA DOĞUM YAPANLAR DA ATATÜRK HAVALİMANI’NA İNDİ

İstanbul Atatürk Havalimanı dünyanın konuştuğu uçakta doğum olaylarında da önemli bir yer edindi.Doğum olaylarının yaşandığı bazı uçaklar da Atatürk Havalimanı’na acil iniş yaparken bebeklerle uçuş ekiplerinin bebeklerle verdiği pozlar da unutulmazlar arasına girdi.

16 Temmuz 2000’de tatil için geldiği Antalya’dan Nünberg kentine  dönüş için bindiği THY ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçakla seyahat eden Alman Stefanie Eiser’in doğum sancısı tuttu. Doktorun ve mürettebatın yardımıyla Stefanie Eiser, Türk hava sahasında 8 bin metre yükseklikte bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Uçuş ekibi bebeğe ‘Jasmine’ adını verdi.Uçak Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı.

4 Eylül 2003’te Alman LTU Havayolları’nın Köln-İstanbul seferini yapan Airbus 320 tipi yolcu uçağında, 21 yaşındaki Polonyalı Anjelika Maria Micun’un doğum sancıları başladı. Uçak Türk hava sahası üzerindeyken Micun, bazı kadın yolcular ile hosteslerin yardımıyla 9 bin metre yükseklikte bir kız çocuğu doğurdu. Uçak Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

13 Aralık 2018 Türk Hava Yolları'nın TK-589 sefer sayılı Libreville (Gabon) - İstanbul uçağında seyahat eden Demokratik Kongo Cumhuriyeti uyruklu hamile yolcu Musuamba Mıchoukayembe, uçak 13 bin metredeyken doğum yaptı.Saat 10.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'na inen uçaktan ilk önce doğum yapan kadın ve kucağındaki henüz birkaç saatlik oğlu sağlık ekiplerinin refakatinde inmişti.

İNGİLİZ AŞKINA GİTMEK İÇİN İNİŞ TAKIMLARINDA YOLCULUK YAPTI

Temmuz 2013 İstanbul-Londra seferini yapan British Airways uçağının iniş takımlarında, Londra Heathrow Havalimanı’na indikten sonra bir erkek cesedi bulunmuştu.Cesedin 32 yaşındaki grafiker Hikmet Kömür’e ait olduğu ve İngiliz sevgilisini görmek için bu yola başvurduğu ortaya çıkmıştı.

18 Ekim 2015 İngiliz gazeteci Jacqueline Anne Sutton, Londra'dan Erbil'e gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı'nın tuvaletinde intihar etmişti.

LEYLEK YARDIMCI PİLOTUN BAŞINI SIYIRMIŞTI

Bugüne kadar leylekler birçok uçağa çarparak hasar verdi. Bunlardan en ilginci ise 1 Nisan 2004 yılında yaşandı. İstanbul-Adana seferini yapan yolcu uçağı, tırmanış sırasında leylek sürüsünün içine girdi. Uçağa çarpan leylekler, önce sol taraftaki bir numaralı motorun durmasına neden oldu. Kokpit camına çarpan bir leylek ise menteşeleri patlatarak içeri girdi ve yardımcı pilotun başını sıyırdı.

GÖKHAN ARTAN - DHA

 
II.DÜNYA SAVAŞINDA TÜRKİYE'DE HAVACILIK VE OLAYLAR
 
HAVAŞ İSTANBUL HAVALİMANINDA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SANİ ŞENER'İ TAV ÇALIŞANLARI KARŞILADI
Atatürk Havalimanı'nın son faaliyet gününde Paris'ten dönen TAV Havalimanları ...
EN GÜZEL REKLAM İSG'DEN
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yönetimi, gazetelere verdiği reklamla ...
23 YIL HİZMET VERDİLER
İstanbul Atatürk Havalimanı'nın temizlik işlerini yapan "Kattenbeck Facility ...
 
UNIFREE YENİ DÖNEME HAZIR
29 Ekim 2018 tarihinden bu yana İstanbul Havalimanı’nda ziyaretçileriyle ...
AYDINLATMA GÜVENLİĞİ YERLİ FİRMADAN
İstanbul Havalimanı’nın aydınlatma kontrolü Günsan’da...
ATATÜRK HAVALİMANINDA YOĞUN GÜN
Atatürk Havalimanı pasaport kontrol noktalarında sabah saatlerinde oluşan ...
 
THY PİLOTU SON UÇUŞUNU OĞLUYLA YAPTI
THY kaptanı Asım Altın 46 yıllık kariyerinin son uçuşunu pilot oğluyla yaptı
İHA'LARIMIZ SINIFINDA EN İYİSİ
Selçuk Bayraktar, "TSK'nın operasyonlarıyla İHA ve SİHA'larımız kendi ...
''HAVAALANI ALIŞVERİŞİNDE LİDER OLACAĞIZ''
İGA CEO'su Kadri Samsunlu, "İstanbul Havalimanı aynı zamanda alışveriş ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜZİKAL 181 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
TÜRKİYE'DE 10. YILI KUTLANIYOR
PARAZİT HAVA ARAÇLARI
UÇAĞIN MOTORUNA ÇARPTI
APRONDA BAŞIBOŞ KÖPEKLER
O'HARE YOLUNDA EYLEM
KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
MEKSİKA'DA HELİKOPTER KAZASI
'HAVA SAHASI' KARARI
THY'DEN SEFER İPTALLERİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
16 / 23 °C 18 / 23 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •Rusya
  •pandemi
  •seyahat
  •El Al