iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
27 Şubat 2018 Salı - 18:38

ANTALYA TAV'IN OLDU

TAV Havalimanları, IC İçtaş’ın Antalya Havalimanı’ndaki hisselerini almak üzere anlaştı

ANTALYA TAV IN OLDU
Losev-1

TAV Havalimanları, IC İçtaş’ın Antalya Havalimanı’ndaki hisselerini almak üzere anlaştı. TAV, 2024 sonuna kadar işletme hakkı bulunan havalimanında eşit yönetim hakkına sahip olacak.

Türkiye’nin havacılık sektöründeki küresel markası TAV Havalimanları, IC İçtaş şirketinin yüzde 49’luk payının tamamını satın alarak Antalya Havalimanı’nı portföyüne eklemek üzere anlaştı.

TAV böylece tüm dünyada işlettiği havalimanı sayısını 18’e, yıllık yolcu sayısını yaklaşık 141 milyona çıkartacak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Rekabet Kurumu’nun onaylarının ardından yürürlüğe girecek anlaşmayla TAV ve Fraport havalimanını eşit ortak olarak yönetecek ve yüzde 50 temettü hakkına sahip olacak. Dış hat yolcusu bakımından Türkiye’nin ikinci en yoğun havalimanı olan Antalya, 2017’de 26 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “TAV olarak havalimanlarına yatırım yapıyoruz ve havalimanı işletmeciliğinde faaliyet gösteriyoruz. Bu alanın dışında hiçbir alana odaklanmıyoruz. Akdeniz’in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Antalya’da ortağımız Fraport’la birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Ana üssümüz İstanbul Atatürk Havalimanı’nın kapanmasıyla doğacak boşluğu doldurmak üzere dört yıl önce stratejimizi değiştirmiş, portföyümüze yeni havalimanları eklerken servis şirketlerimizi TAV dışında da büyümek üzere yönlendirmiştik. Bugün ürün ve hizmetlerimiz 19 ülkede 77 havalimanında yer alıyor. 2017 yılında 115 milyon yolcuya hizmet ettik. Şimdi 18 milyondan fazla uluslararası yolcuya hizmet veren, uluslararası yolcu trafiği açısından Türkiye’nin ikinci büyük havalimanı olan Antalya’yı portföyümüze ekliyoruz. Antalya anlaşmasıyla Türkiye’de yatırım yapmak konusundaki kararlılığımızı ve Türk havacılığının geleceğine olan inancımızı bir kez daha vurgulamış oluyoruz. Sahip olduğumuz bilgi birikimini kullanarak Antalya’nın potansiyelini güçlendirmek için çalışacağız. Fırsatları değerlendirmeye ve havalimanı işletmeciliğinde büyümeye devam edeceğiz” dedi.

1960’da hizmete giren Antalya Havalimanı toplam alanı 178 000 metrekareye ulaşan iç ve dış hatları terminalleri ve iki paralel pistiyle bugün yılda 26 milyondan fazla yolcuya hizmet veriyor. Havalimanında 28 yolcu köprüsü, 94 uçaklık park pozisyonu ve 2 110 araçlık otopark bulunuyor.

Fraport 1999’dan bu yana Antalya Havalimanı’nın işletmesinde bulunuyor. Son olarak Mart 2007’de gerçekleşen ihalede, Fraport-IC İçtaş ortaklığı havalimanını 31 Aralık 2024 tarihine kadar işletme hakkını kazandı.

Anlaşma sürecinde satıcı tarafın finansal danışmanlığını Ünlü&Co, hukuksal danışmanlığını Çalışkan Okkan Toker Hukuk Bürosu üstlendi. TAV’ın danışmanlığını ise Hogan Lovells ve Sibel Ertekin Hukuk Bürosu gerçekleştirdi.

Antalya Havalimanı hakkında

Antalya, 500 kilometreye ulaşan sahil şeridiyle Türkiye’nin en gözde turizm destinasyonu. Şehrin 2 milyonluk nüfusu yaz aylarında ikiye katlanıyor. Şehirdeki otellerin 600 binden fazla yatak kapasitesi bulunuyor. Türkiye’ye gelen yabancı turistin yaklaşık yüzde 30’unu Antalya ağırlıyor.

Türkiye’deki otel yatak kapasitesinin yüzde 55’ine sahip olan Antalya, aynı zamanda Akdeniz çanağında en yüksek yatak kapasitesine sahip bölge. Antalya tek başına Portekiz veya Mısır’dan fazla yatak kapasitesine sahip. Şehir aynı zamanda İstanbul’un ardından en fazla doğrudan yabancı yatırımcının bulunduğu il konumunda. Antalya’da çoğu turizm sektöründe yer alan 3200’den fazla yabancı yatırımlı şirket bulunuyor.

2017’de 26 milyon yolcuya hizmet veren Antalya Havalimanı rekorunu 2014’te kırmıştı. O yıl toplam yolcu sayısı 28,3 milyona, dış hat yolcu sayısıysa 22,1 milyon ulaşmıştı. Rusya’yla yaşanan kriz ve tüm bölgeyi etkileyen güvenlik endişeleri nedeniyle trafik 2016’da ciddi şekilde etkilendi ve 18,8 milyona düştü.

Antalya Havalimanı’nda dış hat yolcu trafiğinin büyük bölümü charter uçuşlarından oluşuyor. Dış hat trafiği açısından, tarifeli sefer düzenleyen havayolları arasında SunExpress yüzde 13 ile ilk sırada, onu THY takip ediyor.

TAV Havalimanları hakkında

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2017’de iştirakleriyle birlikte 836 bin uçak seferine ve 115 milyon yolcuya hizmet sundu.

 
İLK UÇAK FABRİKAMIZ PARK OLACAK
 
PEGASUS ALITALIA İŞBİRLİĞİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İLK UÇAK FABRİKAMIZ PARK OLACAK
Atatürk'ün talimatıyla kurulan Türkiye'nin ilk uçak fabrikası, Milli Savunma ...
TAV ANTALYA HAVALİMANI İÇİN GÖRÜŞÜYOR
TAV'ın Antalya Havalimanı'nda hisse alımını değerlendirdiği belirtildi
ATÜ DUTY FREE YİNE KAZANDIRIYOR
ATÜ Duty Free’den 214,295€ değerinde Lexus RC F Carbon kazanma şansı
 
MOTOR DURDU HAVADAN GERİ DÖNDÜ
Southwest Havayolları uçağı motorlarından birinin durması üzerine havadan geri döndü
KALECİK KAPTAN YAŞAMA VEDA ETTİ
THY'nin emekli kaptanlarından Ata Kalecik vefat etti
THY SİLAHI ÜCRETLİ TAŞIYACAK
Türk Hava Yolları iç hat seferlerinde yolcuların beraberinde taşıyacağı silah için ücret belirledi
 
NETAŞ VE İGA EL SIKIŞTI
2017 yılının şubat ayında İstanbul Yeni Havalimanı’nın kablolu ve kablosuz ...
YANLIŞ VALİZİ ALINCA...
Tatil için geldikleri İstanbul'daki havalimanında yanlış valizi aldıkları ...
THY 600 TIR İLE TAŞINACAK
THY’nin Yeni Havalimanı’na taşınma planı netlik kazandı. THY, 600 TIR ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 19 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •Rusya
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •thy
  •Birleşik Arap Emirlikleri