iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Mart 2017 Perşembe - 09:07

AMATÖR HAVACILIK İÇİN “KARA GÜN”

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı için yayınlanan Notam nedeni ile amatör havacıları zor günler bekliyor

AMATÖR HAVACILIK İÇİN “KARA GÜN”
Losev-1

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın pist ve taksi yolları çalışması nedeniyle 17 Mart gününden itibaren VFR (Görerek şartlarda) uçuşlara kapatılacak olması nedeniyle amatör havacılar çaresiz durumda…

Bu durumda tek motorlu uçakların havalimanını kullanması mümkün olmayacak. Bir yandan Türkiye’de genel havacılığın ilerlemesi için çaba harcandığı söylenirken, diğer yanda böyle bir NOTAM verilmesini ‘çelişki’ olarak yorumlayan amatör havacılar, yasağın başlayacağı 17 Mart’ı “kara gün” ilan etti.

Sabiha Gökçen Havalimanındaki tek motorlu uçaklar 2000 yılı öncesi Samandıra Askeri meydanını kullanmakta idi. Sebepleri bile açıklanmadan oradan da çıkarılmışlardı.

17 Mart gününden itibaren Sabiha Gökçen Havalimanı’nı kullanamayacak olan tek motorlu uçaklara şu ana kadar bir başka seçenek de gösterilmedi. Benzer durumun daha önce Atina’da yaşandığını hatırlatan amatör havacılar, “Atina  Venizelos (LGAV ) Havaalanı’ndaki trafik yoğunluğu nedeni ile tek motorlu uçaklara Atina şehir merkezinde bulunan askeri Tanagra (LGTG) meydanını tahsis edilmiş ve havacıların hak mahrumiyeti olmadan problemi çözülmüştü” dediler.

BURSA YENİŞEHİR “ÇÖZÜM” OLUR MU?

Tek motorlu uçaklar için İstanbul’a en yakın Bursa Yenişehir Meydanı bulunuyor. 16 Mart tarihine kadar İstanbul’daki uçakların buraya taşınması gibi bir durum söz konusu… Ancak gerçek olan şu; uçmak için hiç kimse sabah 3 saat Yenişehir’e gidip, 1 saat uçup sonra da 3 saat evine geri dönemez. Bu şekilde uçuş eğitimi de verilemez.

BU MAĞDURİYET ÖNLENMELİ

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın şu an genel havacılığa kapatılıyor olması, İstanbul şehri için ayıptır! Her yıl ülkemizi ziyarete gelen, kendi uçakları ile  geziler düzenleyen bir çok havacılık kulübü var. Atatürk Havalimanı zaten 10 senedir VFR trafiklerin planlarını kabul etmiyordu. Şimdi de Sabiha Gökçen'de aynı uygulama olunca, olay iyice derinleşti. Bir yanda yabancılara “Uçaklarınızla İstanbul'a gelemezsiniz” diyoruz. Diğer yanda hani gençlerimizin önünü açacaktık, genel havacılığı aşılayacaktık?

Sonuçta Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu problemi çözebilir ve mağduriyet önlenebilir. Samandıra Meydan sivil uçakların kullanımına yine açılmalı.

ŞEREF SEZGİN - Airkule.com

 
DİSPEÇER LİSANS SINAVINDA İKİ ADAY BAŞARILI OLDU
 
PEGASUS'TAN KADINLARA ÖZEL MESAJ
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Edip 16 Mart 2017 Perşembe 11:21

Sabiha Gökçen 15 yıl önceyi unuttu herhalde. Günde 2 uçak inen, herkese uçaklarınızı bize getirin diyen meydan , şimdi Tek motorluları beğenmeyip atması gayet normal. Yazıktır bu insanlara, uçaklarını ne yapacaklar.

Yorumu oyla      4      0  
Basiretsiz İHK yönetimi 12 Mart 2017 Pazar 18:58

Hiç kimse kusura bakmasın İstanbul havacılık Kulübü'nün basiretsiz yönetiminin hazin sonu. Geçmişine sahip çıkmayan. Eski üyelerine Haciz gönderen ahdı vefası olmayan kulüp yönetimi acınacak durumlara düştüler. Malesef hayat bu. Allah öbür Dünyaya bırakmıyor.

Yorumu oyla      8      0  
Aynen doğrudur 11 Mart 2017 Cumartesi 14:24

İstanbul havacılık kulübünün oradan çıkarılma operasyonu. Bunun dışında başka bir ihtimal yok. Kulüp 30 yıllık geçmişini yok etmek üzere. Bu işler telefon trafiği ile olmaz. DHM kararlı ,

Yorumu oyla      9      0  
Peki ne olacak 11 Mart 2017 Cumartesi 10:12

Çözüm üretilmek için telefon trafiği sonuç getirecekmi. Sonuçta DHM çıkıp neye karar verdiklerini açıklasın. Herkes topu taça atıyor. En son Cumhurbaşkanı güvenliğine kadar gitti. Sebebin bu olmadığı konusunda şüphe duymuyorum. Geriye İst Hav Kul. Oradan çıkarılması operasyonumu !!!!!

Yorumu oyla      9      0  
Magdur Pilot 10 Mart 2017 Cuma 08:40

Sivil Havacılık bir an evvel ufak uçak ithalatını yasaklamalı Amator havacılık yapmak istiyenlere ucma şansı cok kısıtllandı ülkemizde .İnsanlar boş yere ucak İthal edip havacılık yapacaklarını zannedip rezil olmasınlar.

Yorumu oyla      8      0  
Kamil 10 Mart 2017 Cuma 06:26

Ferhat beye katılıyorum. Bu uçakları insanlar ne yapacaklarki? Evde bibloda olmaz.? Satsan satılmaz, alanda olmaz. Fakat sen bana her sene vergileri öde. Fakat uçmada. 20 milyon insanın yaşadığı şehre hiç yakışmadı... Bir eylem etrafında toplanılmalı diye düşünüyorum. Hangi cahil güvenlik anlayışı. IFR serbest. VFR kapalı..

Yorumu oyla      8      0  
FERHAT TIGREL 9 Mart 2017 Perşembe 23:24

20 yildir ucan amator bir pilotum. Genel havaciligin her yil daha da geriye gittigini gozlemliyorum. VFR trafiklere Sabiha Gokcen hava alani kapatildi. Ucaklari alin nereye gotururseniz goturun bir daha da sakin buralara gelmeyin deniyor, Daha evvel Ataturk hava alaninda daha sonra Samandirada bu filmi gormus idik.. Gokcene siginmistik 15 yildir. Turkiyede havacilik yapacagim diye dusunen benim gibi ucak sahipleri gumruk vergileri verdiler yilda en az 12 000 Tl tasit vergisi veriyorlar, Sivil havaciligin hizmetlerine para oduyorlar. Ancak bu ucaklarin Istanbulda ucmalari imkansiz hale getirildi Bu durum otomobillerden vergi alip onlara plaka verip sonrada yollara cikartilmamasina benzetilebilir. Ucaklar ise yaramaz oldu Tum dunyada Genel Havacilik desteklenirken bizde boyle uygulamalar olmasi kabul edilemezdir. Butun bu olumsuzluklara cozum Sivil Havacilik Gn Md lugu Istanbulda VFR ucaklarin inebilecegi Samandira meydanini sportif havaciliga actirmasi olabilir

Yorumu oyla      8      0  
Çözüm değilki 9 Mart 2017 Perşembe 20:20

GUVENLIK Sabiha Gökçen kalkana varda Hezarfenden kalkana neden yok. Hezarfenden kalkan bir tek motorlu uçağın Sabiha Gökçene uçması nasıl engellenebilirki. O zaman çözüm değil bu uygulama.

Yorumu oyla      8      0  
T H K 9 Mart 2017 Perşembe 18:56

İstanbul artık VFR uçmak yasak olunca,parası olan herkes Light Jet uçaklara geçecektir. IFR planı çek,istediğin yere her zaman in. Yani 50 bin usd lik uçaklara uçmak yasak,parası olana yasak yok zaten. Düz Mantık.

Yorumu oyla      9      0  
Birol 9 Mart 2017 Perşembe 16:41

Genel Havacılık haberleri yayınladığınız için teşekkürler. Bizlerin sesi oldunuz. Amatör havacılık ilgisiz ve meydansız bırakılmamalı. Kan kaybetmiyelim. Bu Ülke hepimizin. Sagol Şeref kardeşim.

Yorumu oyla      9      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DHMİ'DEN "ŞUBAT" RAKAMLARI
Şubat ayında 11 milyon 104 bin yolcu havalimanlarından hizmet aldı, 121 ...
BU UÇUŞA SADECE KADIN ELİ DEĞDİ
Onur Air; hem Dünya Havacı Kadınlar Haftası hem de 8 Mart Dünya Kadınlar ...
PEGASUS YOLCU VE CİROSUNU ARTIRDI
Pegasus Havayolları, 2016 yılında pazarın daralmasına rağmen misafir sayısını da cirosunu da artırdı
 
THY FİLOSUNA TAZE KAN
Türk Hava Yolları filosuna yeni pilotlar katıldı
SHGM HAVADA ADALETİ SAĞLIYOR
Havayollarıyla ilgili bir yılda çoğu rötar ve iptallerle ilgili olmak ...
HIRÇIN VE TEHLİKELİ
Şeref Sezgin yazdı...
 
MİTOLOJİ VE EFSANELERDEKİ KUŞLAR-SON
Osman Gazi Baykal yazdı...
İGA’DA ÜÇ YÖNETİCİ GÖREVDEN ALINDI
Yapımı tüm hızla devam eden İstanbul Yeni Havalimanı’nda Yönetim Kurulu’nun ...
YENİ YOLCU HAKLARI GELİYOR
SHGM uçakla seyahat edenler için yeni yolcu hakları taslağı hazırladı
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 15 / 21 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Delta Airlines
  •yolcu
  •Baykar
  •vize
  •İsrail