iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
16 Kasım 2018 Cuma - 12:48

2018-2019 YARIYIL PERFORMANSINI AÇIKLADI

Emirates Group, 2018-19 dönemine ait yarıyıl performansını açıkladı. Gelir, yüzde 10 artarak 14.8 milyar dolar oldu

2018-2019 YARIYIL PERFORMANSINI AÇIKLADI
" border="0" alt="Losev-1">

Emirates Group, 2018-19 dönemine ait yarıyıl sonuçlarını açıkladı. Grup’ta, geçen yılın aynı dönemine oranla, istikrarlı bir gelir artışı görüldü; ancak, yakıt masraflarındaki ciddi artış, belli bazı piyasalardaki olumsuz kur hareketleri ile havacılık ve seyahat endüstrisindeki diğer bazı zorluklar, elde edilen karları etkiledi.

Emirates Group geliri, 2018-19 mali yılının ilk altı ayında, geçen yılın aynı döneminde elde edilen 13,5 milyar dolarlık gelir değerine nazaran, %10 artış göstererek, 14.8 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

Grup, 2018-19 yarıyıl net karını, 296 milyon dolar olarak bildirdi. Kardaki azalma, öncelikle, yakıt masraflarındaki, geçen yılın aynı dönemin göre, %37 oranında görülen ciddi artış ve belli bazı piyasalardaki olumsuz kur hareketleri nedeni ile meydana geldi.

AL MAKTOUM:EMIRATES GRUBUNUN TEMELLERİ GÜÇLÜ

Emirates Havayolu ve Grup Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, konuya dair yaptığı açıklamada, “Emirates ve dnata, 2018-19 döneminin ilk yarısında, istikrarlı bir büyüme sergiledi. Yüksek kalitedeki ürünlerimiz ve hizmetlerimize olan talep artışı sağlıklı olarak devam etti ve bu da gelir performansımıza yansıdı. Bölgemizdeki ve dünyanın başka kısımlarındaki belirsiz ekonomik ve politik gerçekler, havacılık ve seyahat endüstrisinin yüz yüze kaldığı birçok zorlukla, proaktif bir şekilde mücadele ediyoruz. Kontrol edilebilir maliyetleri markaj altında tutuyoruz ve yeni teknoloji ve iş süreçlerinin uygulanması ile birlikte, etkinliğimizi arttırmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki altı ay zor olacak, ancak Emirates Grubunun temelleri güçlü. Dubai'nin seyahat talebini artırmaya devam ettiğini belirtmek isterim. Çünkü havayolunun Dubai’ye gerçekleşen hizmetleri bu sene geçen yılın aynı dönemine göre %9’luk bir artış gösterdi. Yeni cazibe merkezlerinin açılması ve şehrin Dubai Expo 2020 için gelişmesi nedeniyle bu talebin sağlıklı kalmasını bekliyoruz. İleriye doğru hedeflerimizde, işimizi sürdürme konusuna odaklandık. Bunu, fırsatlardan yararlanmak ve onlara değer verdikleri yüksek kaliteli ürünlerle yolcularımıza daha iyi hizmet vermeye yatırım yaparak değerlendireceğiz” dedi.

Emirates Havayolu

2018-19'un ilk altı ayında Emirates, 3 adet Airbus A380 ve 5 adet Boeing 777’yi filosuna dahil etti. Ayrıca, filosundan 7 eski uçağı da 31 Mart 2019'a kadar emekliye ayırma kararı aldı. Havayolu şirketinin en gelişmiş geniş gövdeli uçaklara yatırım yapma konusundaki uzun süredir devam eden stratejisi, genel verimliliği artırıp daha iyi müşteri deneyimleri sunmasını sağlıyor.

Dubai üzerinden daha iyi bağlantılar sunmaya devam ediyor

Mali yılının ilk altı ayında Emirates, Stansted (İngiltere) ve Santiago (Şili) 'ye yeni yolcu hizmetleri başlattı. Ayrıca Dubai'den Bali aktarmalı Auckland seferlerini tanıttı. Emirates, filosundaki 269 uçağı ile küresel ağını 85 ülkede 161 noktaya genişletti. Emirates, flydubai ile olan iş birliğini daha da geliştirdi ve her iki havayolu şirketi de yolcu sadakat programını birleştirerek yolculara daha da fazla fayda sağladı. Yolcular ayrıca Emirates’in yeni uçuş seçeneklerinin tadını çıkardılar ve flydubai, uçuş programlarını optimize etmek ve Dubai'den yeni şehirlere bağlantı sunmanın yanı sıra Kinshasa (Congo), Krakow (Polonya) ve Katanya ve 2018-19'un ilk yarısında (İtalya) da dahil olmak üzere yeni uçuş noktaları sunmaya devam etti.

Yılın ilk altı ayında toplam kapasite %3'lük bir artışla 31.8 milyar Mevcut Ton Kilometresi (ATKM) seviyesine yükseldi. Kilometre Başına Mevcut Koltuk kapasitesi olarak (ASKM) ölçülen kapasite, %4 oranında büyürken, Kilometre Başına Düşen Yolcu Geliri (RPKM)'de %6 artarken, Yolcu doluluk oranı ise geçen yılki %77.2’lik orana göre %78.8'e yükseldi.

Emirates, 1 Nisan ile 30 Eylül 2018 arasında geçen yılın aynı dönemine oranla %3 artışla 30.1 milyon yolcu taşıdı. Taşınan kargo hacmi 1.3 milyon tona yükselirken, verim de %11 oranında iyileşti. Bu olumlu performansın sebebi Emirates SkyCargo’nun son zamanlardaki yeni ürün yatırımları ve önemli sektörlere özel olarak geliştirilen hizmetleri olurken bu gelişmeler, küresel hava taşımacılığı pazarı için de olumlu bir işaret oldu.

2018-19 mali yılının ilk yarısında, Emirates net karı 62 milyon dolar olarak kaydedildi. Emirates’in geliri, diğer operasyonların gelirleri de dâhil olmak üzere, geçen senenin aynı döneminde 12.1 milyar dolar iken bu sene %10 artışla 13,3 milyar dolar oldu. Bu sonuçta; artan doluluk oranları, kapasite dağılımı, artan yük faktörü ve Emirates’in artan yolcu talebi ile önemli pazarlarındaki para birimlerinin Amerikan Doları karşısında güçlenmesi etkili oldu.

Emirates işletme maliyetleri, %3'lük toplam kapasite artışı karşısında %13 oranında büyümüştür. Ortalamada, yakıt fiyatları geçen yılın aynı dönemine oranla %42 daha yüksek bunun en önemli sebebi petrol fiyatlarındaki artış (geçen seneye oranla %37 artış) ve Emirates’in genişleyen filo operasyonları sebebiyle yakıt kullanımındaki %4 artış oldu. Yakıt, havayolunun en büyük gider kaynağı olmaya devam etti. Geçtiğimiz yılın ilk altı ayında %26 iken bu sene oran %33 oldu.

Dnata

dnata, şu anda 35 ülkeyi kapsayan küresel işletmelerinde istikrarlı bir büyüme gösterdi. 2018-19'un ilk yarısında, dnata’nın uluslararası operasyonları, gelirinin %68’inden fazlasını oluşturuyor.

Diğer faaliyet gelirleri de dahil olmak üzere dnata'nın geliri, geçen seneki 1,7 milyar dolara kıyasla, %11 artışla 1,9 milyar dolar oldu. Bu performans, özellikle uluslararası havalimanı operasyonları işinde, güçlü organik iş büyümesi ile desteklenmiştir. Dnata’nın toplam kârı %31 artışla 235 milyon dolara yükseldi. dnata’nın havalimanı hizmetleri, geçen yılın aynı dönemine göre %6 artışla 976 milyon dolar ile en büyük gelir kaynağı olmaya devam ediyor.

2018-19'un ilk altı ayında, dnata, İtalyan operasyonlarını, Milano'da yerleşik yer hizmetleri olan Airport Handling SPA'daki payını %30'dan %70'e çıkararak güçlendirdi. Ayrıca New York- JFK'da yolcu taşıma operasyonları başlattı. BAE'de dnata, yolcularına hizmet sunumunu genişleten bir bagaj depolama ve dağıtım hizmeti şirketi olan DUBZ'nin çoğunluk hissesini satın aldı.

dnata seyahat bölümü, geçen yılın aynı dönemine göre %9 artışla 456 milyon dolar gelir sağladı. Bölümün net satışları %6 artarak 1,6 milyar dolara yükseldi. Bu performans, seyahat departmanının BAE operasyonlarından elde edilen güçlü sonuçlar, Eylül 2017'de satın alınan Destination Asia'dan elde edilen gelir katkıları ve İngiltere'deki Pound Sterling'in de ABD doları karşısında güçlenmesiyle gerçekleştirildi. Eylül ayı sonunda dnata, seyahat paketleri, son dakika tatilleri ve otel rezervasyonları konusunda uzmanlaşmış bir tur operatörü olan Tropo'yu satın alarak Alman pazarına girdi. dnata’nın uçuş ikram hizmeti, toplam gelire %4'lük artışla 311 milyon dolar katkıda bulundu. Finansal yılın ilk yarısında %2 artan yemek hizmeti 31.0 milyona ulaştı.

Özellikle Avustralya'daki operasyonlarında, verim üzerindeki aşağı yönlü baskı, Alpha Group operasyonlarından ve İngiltere, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Sharjah'daki (BAE) artan iş hacmi sayesinde daha yüksek yemek hacimlerinden elde edilen sağlıklı bir performansla dengelendi.

 
PEGASUS’A İKİ ÖDÜL BİRDEN
 
1 AĞAÇ YERİNE 5 AĞAÇ DİKİLECEK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD’DEN F-35’LERLE İLGİLİ ÖNEMLİ ADIM
Uluslararası haber ajansı Reuters, Pentagon'un Türkiye'ye satılacak 100 ...
ÖN İNİŞ TAKIMI AÇILMADI
Kanada’da PAL Havayollarına ait uçağın ön iniş takımları açılmadı ve pilotlar ...
PENTAGON'DAN BÜYÜK SİPARİŞ
Pentagon, Lockheed Martin’e 255 adet F-35 siparişi verdi
 
BAHREYN’DE T625 HELİKOPTERİNE BÜYÜK İLGİ
TUSAŞ tarafından geliştirilen T625 helikopterimiz Bahreyn Airshow’da büyük ilgi görüyor
ÇİNLİ YOLCULARA ALIPAY İLE ÖDEME KOLAYLIĞI
TAV İşletme Hizmetleri Çinli turistlere Wirecard ile odaklanıyor
BAYAN TRUMP’LA KAVGA İSTİFA GETİRDİ
Melania Trump'ın geçen ayki Afrika gezisi sırasında uçakta yer kavgası ...
 
İKİ UÇAK ÇARPIŞINCA
Los Angeles Havalimanı’nda bir uçak Air New Zealand’ın Boeing 777-300 ...
NİŞANLISININ ANISINA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ
Endonezya'da düşen uçakta ölen nişanlısı için tek başına düğün fotoğrafı çektirdi
FACİA UCUZ ATLATILDI
Çin’in Şangay Havalimanı’nda kalkış için pistte koşturmaya başlayan Delta ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İGA'YA 'YILIN HAVALİMANI' ÖDÜLÜ
BERKANT KOLCU'YA ÖDÜL
İSG'DEN KAHİRE UÇUŞLARI BAŞLADI
HELİKOPTERİN VURULDUĞU AN
KONGO'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
VOYAGER 1'DEN MESAJ ALINDI
TÜRBÜLANS MI KOKPİTTE HATA MI
İFTARDA BULUŞTULAR
JAPON ROKETİ HAVADA PATLADI
THY'DEN YOLCULARA UYARI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
10 / 15 °C 8 / 10 °C 6 / 12 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •thy
  •United Airlines
  •Selçuk Bayraktar
  •İsrail
  •rota