iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
17 Ekim 2011 Pazartesi - 12:47

'REKABET KARŞITI DEĞİLİZ'

Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, Airkule’ye konuştu: İETT’nin açtığı ihaleyi kazanarak İstanbul’da farklı merkezlerden havalimanlarına yolcu taşıyan firma, “tekel” olmak istiyor

 REKABET KARŞITI DEĞİLİZ
Losev-1

Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren İstanbul’un farklı merkezlerinden havalimanlarına yolcu taşıyan Havataş firması ile Havaş arasında yaşanan problemlere ilişkin Airkule’ye konuştu.

Türkiye’nin en eski yer hizmetleri kuruluşlarından biri olarak Havaş’ın, Sivil Havacılık ve DHMİ’nin koyduğu kurallar çerçevesinde hizmet verdiğini belirten Müjdat Yücel, 1983 yılından beri bu hizmetin gerekli izinler ve onaylar çerçevesinde sürdürüldüğünü söyledi.

 

Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü’nden gerekli izin ve onay alınmış, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UKOME’den de İstanbul’da hizmet vermiş olduğu tüm hatlar için ruhsat alınmış olduğunu kaydeden Yücel, tüm bunlara rağmen Havataş firmasının bir gazete aracılığıyla, kendilerinin sanki “korsan taşımacılık” yapıyormuş gibi gösterilmesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Bu şekilde yapılan haberlerle ilgili olarak yasal girişimlerde bulunduklarını söyleyen Yücel, “Halen ısrarla izinsiz, ruhsatsız iş yaptığımızı iddia ediyorlar. Ağustos ayından itibaren markamız taklit edilmeye başlandı. Bununla ilgili hemen yargıya başvurduk. Dava sürüyor. Yasalar ve hukuk, bizim haklılığımızı ortaya koyacak” dedi. 

 

REKABETE KARŞI DEĞİLİZ

Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, İETT’nin kendi adına yapacağı yolcu taşımacılığı hizmetlerinin sağlanmasına yönelik ihalesinin geçen yıl Aralık ayında yapıldığını belirterek “İhaleyi çok yüksek rakamlarla alan Günaydın Turizm Ulaşım İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti’den 7 ay boyunca bir ses çıkmayınca yüksek maliyetler nedeniyle işten vazgeçtiklerini düşündük. Daha sonra İETT logolu otobüslerle belirli hatlarda çalışmaya başladıklarını gördük. Bu durum, Sivil Havacılık Yönetmeliği SHY22 kapsamında A Grubu çalışma ruhsatı sahibi HAVAŞ’ın yapmış olduğu hizmetlerle çatışan herhangi bir unsur taşımamaktadır. Biz rekabete karşı değiliz. Ancak daha sonra kurumumuzun adı ve markası taklit edilmeye başlandı” diye konuştu.    

 

“BU SEFER YANLIŞ HESAP ATATÜRK HAVALİMANI’NDAN DÖNECEK GİBİ”

Yücel, Havaş’ın 30-40 senedir bu pazarda emek verdiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

“30-40 senedir bu pazarda emek vermişsin, zaman vermişsin, yatırım yapmışsın, insan eğitmişsin ve bu pazarı oluşturmuşsun. Hazırlanmış, bitmiş. ‘Monopol olacağım’ gibi bir iddiam da yok… A grubu ruhsatı olan her firma bunu yapabilir. Kaldı ki, 1995 yılında Havaş özelleşirken o an yapmakta olduğu işlerle ilgili sahip olduğu ruhsatlar bir tarafa, pazardaki payı bir tarafa, bir hesap kitap yapılmış. Ve Havaş a bir değer biçilmiş bakanlık tarafından... O değerin içinde bu yolcu taşımacılığı da var. 95 yılından bu yana bugüne gelmişiz ‘Özelleştirmelerdeki sınırlarımıza geri dönelim o zaman!..’ Böyle bir şey nasıl olabilir? O kadar süre içerisinde özelleştikten sonra bu firmanın hiç mi gelişme hakkı yok? 95 yılında 7 istasyondaymış Havaş, bugün 22 istasyonda… Şimdi birisi bana gelip diyebilir mi ki ‘Ben burada yer hizmeti ruhsatı alacağım. Siz o zaman dönün bakalım 95 yılındaki sınırlarınıza!..’ Ne akıl, ne izan, ne mantık hiçbiriyle bir araya gelecek bir şey değil, ama belli ki bir telaş var. Ciddi de bir zarar söz konusu. Bunun içinden nasıl çıkılır bilmiyorum ama, ‘yanlış hesap Bağdat’tan döner’ diyorlar. Burada Atatürk Havalimanı’ndan dönecek gibi gözüküyor. Sonuç itibarıyla geldiğimiz nokta hakikaten sınırları çok zorlayacak. Rakamları mevcut şartlar içerisinde çok kolaylıkla verip sonradan ‘pardon!..’ O zaman ‘Havaş çıksın buradan, buranın tamamını ben taşıyayım ondan sonra da size borcumu ödeyeyim.’ Herhalde pek müsaade edilecek bir tarz değil gibi geliyor.”

 

“HAKKIMIZI KİMSEYE VERMEK NİYETİNDE DEĞİLİZ”

Havaş Genel Müdürü Yücel, bir başka firmanın varlığından rahatsızlık duymadıklarını belirterek, “Bizim bunların varlığından yana, mevcut şartlarda çok şikayetçi olma şansımız yok. Rekabet gerekli midir? Gereklidir bir yerde ama metro var, taksi var, İETT’nin otobüsü var. Buna rağmen bir başka firmanın gelmesi konusunda otorite böyle bir karar alırsa benim reddetme şansım yok. Ama var olan haklarımı bir başkasına olanak sağlamak için elimden alınması konusunda böyle bir şeyin hayata geçmesi mümkün değil. Üzücü olabilir, süreç uzun olabilir, ama bu hakkımızı kimseye vermek niyetinde değiliz” şeklinde konuştu.

Airkule.com

 

 
LİBYALI PİLOTLARA THY DESTEĞİ
 
TUĞBA BİR GÜNLÜĞÜNE PİLOT OLDU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NEDEN DUBAI OLMAYALIM ?
myCARGO Murahhas Azası Yavuz Çizmeci, getirecekleri yeni uçaklarla Türkiye’nin ...
THY'DE UÇUŞ EĞİTİMİ-2
Amsterdam Kazası’nın pilot eğitimlerine etkisi ne oldu? THY pilotları ...
THY PİLOTLARININ EĞİTİMİ
Türk Hava Yolları pilotları nasıl bir eğitimden geçiyor? Pilotlar yılda ...
 
ACM ATAĞA KALKTI
1991 yılında kurulan, bilet satış ve turizm, teknik ve yakıt brokerliği ...
ADALETLİ DAVRANACAĞIZ
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Slot Koordinasyon Merkezi’nin DHMİ’ye ...
PİLOTLAR SENDİKASI PİLOTA KARŞI
Kıbrıs Türk Hava Yolları(KTHY) Pilotlar Sendikası UÇ-SEN, bir gazeteye ...
 
SAFİ ERGİN: HEDEFİMİZ AVRUPA
Türkiye’nin en genç havayolu Tailwind’in Genel Müdürü Safi Ergin, Airkule.com’a ...
THY'DE 'FIRST CLASS' NE DURUMDA?
Hintli Jet Airways’ten kiraladığı uçaklarla “First Class’ hizmeti başlatan ...
ELEKTRİK KESİLDİ UÇAK DENİZE ÇAKILDI
1975 yılında yaşanan uçak kazasının bilinmeyenleri... Havacılık Tarihi ...
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 15 / 21 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Kargo
  •almanya
  •Ukrayna
  •karantina
  •savunma